Το κούμ-κουάτ "μπήκε" ανάμεσα στην κλασική συνταγή σοκολάτας-πορτοκαλιού..και την απογείωσε! Τα υλικά μας - 30 σοκολατάκια περίπου
- 500 gr. κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια
- 275 gr. κρέμα γάλακτος πλήρες
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
- 4 κουταλιές της σούπας λικέρ κούμ-κουάτ
- Για την επικάλυψη
- 3 πλάκες σοκολάτα υγείας
- Για το πασπάλισμα κακάο
Ας δούμε πώς φτιάχνονται - Βάζουμε την κρέμα σε μία κατσαρολίτσα με το ξύσμα και βράζουμε την κρέμα.
- Μόλις φουσκώσει την κατεβάζουμε και προσθέτουμε την σοκολάτα ανακατεύοντας συνεχώς με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν εντελώς τα δύο υλικά και να λιώσει η σοκολάτα.
- Προσθέτουμε το λικέρ.
- Αφήνουμε το μείγμα εκτός ψυγείου να κρυώσει τόσο ώστε να "στέκεται".
- Πλάθουμε τα σοκολατάκια σε μπαλίτσες και τα αφήνουμε 6-7 ώρες εκτός ψυγείου.
- Κατόπιν λιώνουμε την σοκολάτα σε μπαίν μαρί, βουτάμε τις μπαλίτσες στην σοκολάτα και τα ακουμπάμε σε λαδόχαρτο, τα αφήνουμε μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα και πασπαλίζουμε με κακάο
Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 9744 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |