Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Χοιρινό με λαχανικά και γραβιέρα, ψημένο σε σφολιάτα
Χοιρινό με λαχανικά και γραβιέρα, ψημένο σε σφολιάτα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από Flora   
Πέμπτη, 22/04/10
____
Υλικά
  • 1 κιλό χοιρινό κομμένο σε μπουκιές
  • 2 μεγάλες πατάτες σε κύβους
  • 1 πράσινη πιπεριά σε κομμάτια
  • 1 κόκκινη πιπεριά σε κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • 1 μεγάλη τομάτα χωρίς τους σπόρους, σε καρέ
  • 200γρ. γραβιέρα σε κύβους (ή άλλο σκληρό/ημίσκληρο τυρί της αρεσκείας σας)
  • 2 κούπες τσαγιού αραιή μπεσαμέλ
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι, 2 κ.γλ. τζίντζερ σκόνη
  • 2 φύλλα σφολιάτας
Εκτέλεση
  • Ζεσταίνουμε το λάδι σε απλωτή κατσαρόλα και σωτάρουμε το κρέας με το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Αφαιρούμε το σκόρδο, συμπληρώνουμε με ζεστό νερό και αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά ή έως ότου μαλακώσει το κρέας.
  • Τότε ρίχνουμε τις πατάτες και μαγειρεύουμε μέχρι να μπορούν να τρυπηθούν με το πιρούνι. Σε αυτό το στάδιο το φαγητό μας πρέπει να είναι χωρίς υγρά οπότε σβήνουμε και το μάτι της κουζίνας.
  • Προσθέτουμε την τομάτα και τις πιπεριές, τα φέρνουμε δυο γύρες, σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει το μείγμα.
  • Φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ και αφήνουμε να κρυώσει κι αυτή ελαφρώς.
  • Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, πάνω-κάτω αντιστάσεις.
  • Λαδώνουμε ένα βαθύ πυρίμαχο και το στρώνουμε με το ένα φύλλο ζύμης. Ανακατεύουμε τη μπεσαμέλ με το φαγητό και προσθέτουμε τα τυριά.
  • Αδειάζουμε πάνω από τη ζύμη.
  • Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο, διπλώνουμε τις άκρες, χαράσουμε να βγαίνει ο αέρας και αλείφουμε με λίγο αυγό. Πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με λίγο σουσάμι και φουρνίζουμε στο κάτω ράφι για 45’.
  • Μόλις ροδοκοκκινήσει η ζύμη, το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει τουλάχιστον ½ ώρα πριν το κόψουμε και σερβίρουμε.
__2__4 __6

Καλή επιτυχία!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (15) | Εμφανίσεις: 7321
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (13)
1. 26-04-2010 11:35
 
Θεϊκό πρέπει να είναι!!! Πολύ εμπνευσμένο!
 
Marinaki
2. 26-04-2010 12:37
 
Να πεθάνω τώρα ή να το αφήσω για μετά;;;; :eek :eek :eek  
Ωχ Παναγία μου!!! Τϊ βλέπουν τα ματάκια μου πρωί-πρωί... 
Άμεση εκτέλεση, όχι αστεία...
 
nayia
3. 26-04-2010 13:14
 
Μου τρέχουν τα σάλια μεσημεριάτικα... :upset :upset :upset Τα συγχαρητήριά μου στο δημιουργικότατο ζεύγος!
 
Mary
4. 26-04-2010 17:49
 
Πραγματικά συγχαρητήρια και στους δυο αλλά και ένα μεγάλο μπράβο και στον Αρχο για το βίντεο. Η συνταγή είναι τέλεια και πάει για εκτέλεση :upset
 
mariaZ
5. 26-04-2010 17:59
 
Είναι πράγματι ένα πιάτο "δυναμίτης" :p Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια :)  
Άρχο σ' ευχαριστώ διπλά για την όμορφη παρουσίαση :zzz :zzz
 
Flora
6. 26-04-2010 19:26
 
Καλα φοβερο!Μπραβο σε ολους δεν εχω λογια! 
Μονο ηθελα να ρωτησω,φλο μου νοτιζει το κατω φυλλο?Διοτι βλεπω εχει αρκετο ζουμακι. 
Και παλι μπραβο!
 
margarita79
7. 26-04-2010 22:36
 
Φλώρα μου τι ωραία συνταγή είναι αυτή? Κρεατάκι με σφολιάτα. Φοβερό και για τραπέζι ιδανικό πιστεύω. Οσο για τις φωτογραφίες σας όπως πάντα φοβερές. Μπράβο παιδιά
 
voula
8. 27-04-2010 07:50
 
Μαργαρίτα, κι εμένα αυτός ήταν ο φόβος μου αλλά το έβαλα στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου με αντιστάσεις και το κάτω φύλλο ξεροψήθηκε μια χαρά! 
Βούλα, κι εγώ σε τραπέζι το έκανα και το απόλαυσαν όλοι ;)  
Ευχαριστούμε :zzz
 
Flora
9. 27-04-2010 14:41
 
Μπράβο...1000 μπράβο!!
 
lovestars
10. 28-04-2010 08:11
 
Σ'ευχαριστώ, love ;)
 
Flora
11. 30-04-2010 18:13
 
Πολύ σούπερ φαίνεται :)  
 
Γενικά όλες τις πίτες, με τον φόβο μη μείνει το κάτω φύλλο άψητο, μόλις τις δω ότι είναι έτοιμες, σβήνω τον φούρνο και με ανοιχτή την πόρτα ακουμπάω το ταψάκι ή το πυρέξ κάτω στο πάτωμα του φούρνου για 3-5 λεπτά με το ρολόι.
 
Ranja
12. 02-05-2010 07:41
 
Πολύ ωραία ιδέα Ράνια, έτσι θα είναι σίγουρο το αποτέλεσμα του καλοψημένου κάτω φύλλου, δεν θα το σκεφτόμουν ούτε σε δέκα χρόνια :grin :grin  
Σ' ευχαριστώ!
 
Flora
13. 05-05-2010 01:43
 
Πραγματικά πολύ καλή η πρότασή σου Ράνια Δεν το είχα σκεφτεί καθόλου :roll
 
mariaZ

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 26/04/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός