Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Σαλιγκάρια με σπανάκι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από PANELE   
Κυριακή, 25/04/10
dsc02244_420

Τις προάλλες που πήγαμε στο χωριό (Ηλιωκόμη Σερρών) στους πρόποδες του Παγγέου όρους είπαμε να πάμε μια βόλτα στο βουνό να μαζέψουμε σαλιγκάρια. Τα βουνίσια είναι τα άσπρα και είναι πολύ καθαρά και πολύ νόστιμα. Βέβαια υπάρχουν στο εμπόριο και τα κατεψυγμένα που λέγονται Κρητικοί κοχλιοι. Στην συνταγή αυτή τα έκανα με σπανάκι.

Υλικά που χρειάζονται
  • Σαλιγκάρια
  • Σπανάκι
  • Άνηθος (μισό ματσάκι)
  • Ελαιόλαδο(1 νεροπότηρο)
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • σάλτσα 3 ντομάτες τριμμένες
  • αλάτι
  • πιπέρι
Εκτέλεση
  • Αν είναι φρέσκα τα σαλιγκάρια τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με καπάκι για 3 μέρες πλένοντας τα ενδιάμεσα για να καθαρίσουν εσωτερικά
  • Βράζουμε τα σαλιγκάρια για 15 λεπτά και αλλάζουμε το νερό. Αυτο το κάνουμε 3 φορές.(για να φύγει η μύξα) Στη συνέχεια τα βγάζουμε και τα αφήνουμε σε ένα πιάτο
  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια
  • προσθέτουμε το σπανάκι αφου πρώτα το πλένουμε καλα και το κόψουμε σε μικρά κομμάτια
  • Μόλις μαραθεί ρίχνουμε την σάλτσα τα σαλιγκάρια τον άνηθο το σκόρδο
  • Προσθέτουμε αλάτι και λίγο παραπάνω πιπέρι και βράζουμε σε οχι πολύ δυνατή φωτιά γιατί μπορεί να μας κολλήσει.

Σε λίγη ώρα το φαγητό θα ειναι έτοιμο..

Καλή σας όρεξη


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 8158
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 28-04-2010 15:18
 
PANELE Τί μου έκανες τώρα!!! 
1 πιάτο μπορώ να έχω? 
Μπράβο! :)
 
lovestars
2. 29-04-2010 10:45
 
:upset αμαν !
 
sgr
3. 30-04-2010 06:48
 
Τα σαλιγκάρια είναι τα αγαπημένα μου, και ομολογώ πως αυτόν τον συνδυασμό δεν τον είχα σκεφτεί. Φαίνεται καταπληκτικό Μπράβο
 
mariaZ

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 27/05/10 )