Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Κοτόπιτα Νο.06 (πλεξούδα) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από demi   
Κυριακή, 25/04/10
img_2788_420

Τη συνταγή αυτή την παρουσίασε πριν χρόνια η κα Βέφα στην τηλεόραση.Είναι πανεύκολη και ιδιαίτερα νόστιμη.

Υλικά:
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 1/2 κούπα κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κούπες βρασμένο και ψιλοκομμένο κοτόπουλο (δεν χρειάζεται να είναι πολύ βρασμένο γιατί θα ξαναμαγειρευτεί)
  • 1 1/2 κούπα μανιτάρια κονσέρβας ψιλοκομμένα
  • βούτυρο ή βιτάμ
  • 3 κ.σ.αλεύρι γ.ο.χ.
  • αλάτι,πιπέρι
  • 1 κούπα γάλα
  • 1/4 κούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 κούπα ρεγκάτο (εγώ βάζω περισσότερο)
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 1 κρόκος αυγού
  • λίγη παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση:

Σωτάρουμε στο βούτυρο ή το βιτάμ το κρεμμύδι και προσθέτουμε τα μανιτάρια και το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε συνεχώς,αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το αλεύρι και το γάλα και χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά. Στη συνέχεια το μαϊντανό. Αφήνουμε για τουλάχιστον 15 min σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συχνά. Όταν αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά και το ρεγκάτο και αφήνουμε αρκετή ώρα να σφίξει το μείγμα.

img_2774_420 Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι ή ακόμα καλύτερα βάζουμε στο ταψάκι αντικολλητικό χαρτί και πάνω τοποθετούμε το φύλλο σφολιάτας. Σε όλο της το μήκος κάνουμε με ένα μαχαίρι χαρακιές μήκους 8-9cm ώστε να δημιουργηθούν όμοιες λωρίδες.
img_2775_420

Το ίδιο κάνουμε και από την κάτω μεριά,έτσι ώστε στη μέση του φύλλου να μείνει μια ζώνη ανέπαφη.

Κόβουμε και αφαιρούμε τις τέσσερις γωνίες

img_2779_420Τοποθετούμε στο κέντρο της ζύμης τη γέμισή μας αφήνοντας κενές τις λωρίδες και τα "καπάκια".Στη συνέχεια κλείνουμε προς τα μέσα τα "καπάκια"
img_2782_420Αρχίζουμε να κλείνουμε τα ζεύγη των λωρίδων προς τα μέσα βάζοντας με τα δάχτυλά μας λίγο νερό στα σημεία που ενώνονται ώστε να κολλήσουν καλύτερα
img_2783_420 Όταν τελειώσουμε αλλείφουμε τη ζύμη με τον κρόκο του αυγού και πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα (εγώ στη φωτο έχω ρίξει λίγο reggato γιατί δεν είχα παρμεζάνα,αλλάκανονικά χρησιμοποιούμε παρμεζάνα)
img_2784_420 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30-35min.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (26) | Εμφανίσεις: 16260
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 29-04-2010 15:51
 
Πολύ λιγουρευτική η κοτόπιτά σου.
 
sgr
2. 29-04-2010 20:53
 
mmmmmm!!!!! Ωραία φαίνεται, αλλά εγώ, πιο πολύ απ\' όλα, θέλω να πω ευχαριστώ που μου φανέρωσες τον σωστό τρόπο να φτιάχνω την κοτσίδα.... Φιλιά.
 
Rebekka
3. 29-04-2010 23:40
 
Φιλιά επίσης,να'σαι καλά! :)
 
demi
4. 30-04-2010 06:45
 
Πραγματικά υπέροχη η κοτσίδα σου!!!! Σκίζει και απο εμφάνιση και είμαι σίγουρη οτι και απο γεύση είναι υπέροχη και απο ότι βλέπω καθόλου δύσκολη ( η αδυναμία μου :grin )  
Μπράβο demi :upset
 
mariaZ
5. 21-10-2012 22:46
 
Αγαπητη demi μολις εφτιαξα την κοτοπιτα σου! ειμαι πρςταρα στην κουζινα ! ο δυσκολος χειμωνας με εκανε να ψαχνς συνταγες!!! ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ!!!!!!!!!!! Σ'ευχαριστς πολυ!!!! :grin :grin
 
DMT

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 21/02/11 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός