Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κοτόπουλο παστίτσιο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από tkon   
Κυριακή, 25/04/10

Πως συνδυάζονται αυτά τα δύο τώρα; θα σας πω αμέσως, τώρα τελευταία με έχει πιάσει μια μανία κλασικές συνταγές να τις παραλλάζω. Επίσης, γίνεται μια γενικότερη προσπάθεια στο σπίτι να μη τρώμε πολύ κόκκινο κρέας. Με βάση λοιπόν τα παραπάνω πήρα το κλασσικό παστίτσιο και το έφτιαξα με κοτόπουλο (όχι κιμά κοτόπουλου).

Σας ομολογώ ότι ήταν πάρα πολύ ωραίο, ολόκληρο ταψί το εξαφανίσαμε μόνο για μεσημέρι (4 άτομα). Επίσης είναι και πολύ ελαφρύ φαγητό.

Υλικά  

Για τη σάλτσα

  • 1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε μπουκιές
  • ½ κιλό ντομάτες περασμένες από τον τρίφτη
  • 1 κουτάκι πελτέ κύκνος
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ¾ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι κρασί λευκό
  • ½ κουτ. του τσαγιού ζάχαρη
  • ½ κουτ. του τσαγιού κανέλα
  • ½ κουτ. του τσαγιού γαρύφαλλο τριμμένο
  • Αλάτι  πιπέρι

Για τo ταψί

  • Βούτυρο για το άλειμμα
  • Φρυγανιά τρίμμα
 

Για τα μακαρόνια

  • 1 πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο ή πένες
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού πεκορίνο τριμμένο
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο (εγώ χρησιμοποιώ φυτίνη με βούτυρο γάλακτος)
  • 2 αυγά χτυπημένα

Για την μπεσαμέλ

  • 1 λίτρο γάλα
  • 6 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 6 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
  • Πιπέρι & μοσχοκάρυδο τριμμένο
Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ως εξής:

Βάζουμε το λάδι σε πλατύ σκεύος και μέσα σε αυτό ρίχνουμε τις σκελίδες το σκόρδο ολόκληρες.  Μόλις μαυρίσουν τις αφαιρούμε, το κάνουμε για να πάρει άρωμα το λάδι, και ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια το κοτόπουλο, να ροδοκοκκινίσουν και από όλες τις πλευρές.  Κατόπιν ρίχνουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα.  Ρίχνουμε το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.   Στη συνέχεια ρίχνουμε τη τομάτα, τον πελτέ, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.  Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου για μια ώρα, τόσο όσο να μαλακώσει το κοτόπουλο.

Ετοιμάζουμε τα μακαρόνια ως εξής:

Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και στραγγίζουμε.  Βάζουμε στη κατσαρόλα βούτυρο να κάψει και ρίχνουμε τα μακαρόνια.  Κατόπιν ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε γρήγορα, στη συνέχεια τα τυριά και τα μακαρόνια είναι έτοιμα.

Εγώ την μπεσαμέλ την κάνω ως εξής: βάζω μαζί στην κατσαρόλα το αλεύρι με το βούτυρο ανακατεύω να ομογενοποιηθούν και σιγά σιγά ρίχνω το γάλα και ανακατεύω συνεχώς.  Μόλις πήξουν στο βαθμό που θέλω, βγάζω την κατσαρόλα από την φωτιά ρίχνω το αυγό χτυπημένο, τα τυριά αλάτι πιπέρι και μοσχοκάρυδο.

Αφού έχω ετοιμάσει τα τρία στάδια, ξεκινάω να στήνω το ταψί μου, ως ακολούθως:

Βουτυρώνω το ταψί μου και το πασπαλίζω με τη φρυγανιά. Ρίχνω τα μισά μακαρόνια και από πάνω το μισό κοτόπουλο. Από πάνω άλλη μια στρώση μακαρόνια κοτόπουλο και τέλος τη μπεσαμέλ. Το ψήνω στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και να ψηθεί καλά η μπεσαμέλ.

Καλή επιτυχία!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (11) | Εμφανίσεις: 9672
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 30-04-2010 12:23
 
μμμμ ωραία εναλλακτική πρόταση Θα δοκιμαστεί Μπράβο tkon
 
mariaZ
2. 30-04-2010 13:51
 
Πράγματι πολύ ωραία πρόταση!
 
Marinaki
3. 30-04-2010 19:08
 
Κι εγώ το έβαλα στα αγαπημένα μου. θα το φτιάξω με την πρώτη ευκαιρία.
 
Rebekka
4. 23-12-2010 02:38
 
i sintagi einai ekseretiki dimiourgia bravo... :eek
 
cookmen18

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 11/05/10 )