Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Μπουφές arrow Ρολάκια λαχανικών με γλυκόξινη σάλτσα
Ρολάκια λαχανικών με γλυκόξινη σάλτσα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από lovestars   
Τρίτη, 27/04/10
dsc09000_420
Πεντανόστιμα ρολλάκια λαχανικών με την γεύση της σάλτσας να "κλέβει" την παράσταση!
Η δική μου εκδοχή για τα spring rolls..
Τα υλικά μας (για 20 ρολάκια)
Για τα ρολλάκια
  • 5 φύλλα κρούστας
  • 200 gr. λάχανο κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης μεγάλη ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά πράσινη κέρατο ψιλοκομμένη
  • 1 μεγάλο καρότο χοντροτριμμένο στον τρίφτη
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ξερό μέτριο ψιλοκομμένο
  • 1 απράδι αυγού
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού τσίλι
  • Ελαιόλαδο
Για την σάλτσα
  • Χυμό ενός πορτοκαλιού
  • 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού κέτσαπ
  • 1 φλυτζάνακι του καφέ καστανή ζάχαρη
  • 3/4 φλυτζάνακι του καφέ λευκό ξύδι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2  κουταλάκι του γλυκού γεμάτα κόρν φλαόυρ
  • 1 φλυτζάνι νερό
  • Μερικές σταγόνες ταμπάσκο
Ας δούμε πώς φτιάχνονται

Τα ρολλάκια

  • Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο όλα τα λαχανικά μαζί μέχρι να μαραθούν.
  • Προσθέτουμε αλατοπίπερο, το τσίλι, 1 φλυτζανάκι του καφέ νερό και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
  • Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει πολύ καλά. Προσθέτουμε το ασπράδι και ανακατεύουμε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Ανοίγουμε τα φύλλα και παίρνουμε το πρώτο,τα υπόλοιπα τα σκεπάζουμε με μία βρεγμένη πετσέτα  για να μην ξεραθούν.
  • Κόβουμε το φύλλο στα τέσσερα,πρώτα το κόβουμε κατά μήκος στην μέση και κατόπιν κατά πλάτος δηλαδή κάνουμε έναν σταυρό
dsc08969_220
  • Παίρνουμε το ένα από τα τέσσερα φύλλα και βάζουμε 1 κουταλιά γέμιση (όπου ίσως μας βγάλει λίγα υγρά, τα στραγγίζουμε) και την βάζουμε στην κάτω πλευρά του φύλλου και στην μέση ανοίγοντάς την
dsc08971_220
  •  Τυλίγουμε 2 φορές σε ρολό
dsc08973_220
  •  Και τέλος διπλώνουμε πρός τα μέσα τις άκρες και συνεχίζουμε τυλίγοντας σε ρολό
dsc08974_220
  • Βρέχουμε την άκρη με το πινέλο που το έχουμε βουτήξει σε λίγο νερό.
  • Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία για όλα τα φύλλα.
  • Τοποθετούμε τα ρολά σε αντικολλητικό λαδωμένο ταψί.
  • Αλείφουμε με λίγο λαδάκι τα ρολάκια.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου μέχρι να χρυσίσουν τα ρολάκια.
dsc08995
  • Για τη σάλτσα, ανακατεύουμε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα για την σάλτσα εκτός το κόρν φλάουρ και τα βάζουμε στην φωτιά να πάρουν 1 βράση.
  • Διαλύουμε το κόρν φλάουρ σε λίγο νερό κρύο και το προσθέτουμε.
  • Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και προσθέτουμε όσο ταμπάσκο θέλουμε ή αν δεν θέλουμε καθόλου.
Η σάλτσα δεν θα γίνει σαν κρέμα, απλά θα είναι παχύρρευστη.
Σερβίρουμε τα ρολάκια μαζί με την σάλτσα.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (22) | Εμφανίσεις: 10966
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 02-05-2010 17:31
 
Φαίνεται αρκετά ωραίο!
 
Zyklonb
2. 02-05-2010 19:31
 
Τι να πώ!!! 
Ευχαριστώωωω arxo!!!
 
lovestars
3. 03-05-2010 09:37
 
Αυτά τα ρολλάκια είναι η αδυναμία μου! 
Και η γλυκόξινη σου πρέπει να είναι πολύ αρωματική ;) Θα τα δοκιμάσουμε :grin
 
Flora
4. 03-05-2010 23:34
 
Μου άνοιξαν την όρεξη. Είναι λαχταριστά
 
voula
5. 28-03-2012 12:54
 
Πεντανοστιμα πραγματικα!!!!!! μπραβο!!!!!!!!!!! :zzz
 
mintziriki

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 30/03/15 )