Πεντανόστιμα ρολλάκια λαχανικών με την γεύση της σάλτσας να "κλέβει" την παράσταση!Η δική μου εκδοχή για τα spring rolls.. Τα υλικά μας (για 20 ρολάκια) Για τα ρολλάκια- 5 φύλλα κρούστας
- 200 gr. λάχανο κομμένο σε λεπτές λωρίδες
- 1 πιπεριά Φλωρίνης μεγάλη ψιλοκομμένη
- 1 πιπεριά πράσινη κέρατο ψιλοκομμένη
- 1 μεγάλο καρότο χοντροτριμμένο στον τρίφτη
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ξερό μέτριο ψιλοκομμένο
- 1 απράδι αυγού
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού τσίλι
- Ελαιόλαδο
Για την σάλτσα - Χυμό ενός πορτοκαλιού
- 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού κέτσαπ
- 1 φλυτζάνακι του καφέ καστανή ζάχαρη
- 3/4 φλυτζάνακι του καφέ λευκό ξύδι
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 κουταλάκι του γλυκού γεμάτα κόρν φλαόυρ
- 1 φλυτζάνι νερό
- Μερικές σταγόνες ταμπάσκο
Ας δούμε πώς φτιάχνονται Τα ρολλάκια
- Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο όλα τα λαχανικά μαζί μέχρι να μαραθούν.
- Προσθέτουμε αλατοπίπερο, το τσίλι, 1 φλυτζανάκι του καφέ νερό και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
- Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει πολύ καλά. Προσθέτουμε το ασπράδι και ανακατεύουμε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Ανοίγουμε τα φύλλα και παίρνουμε το πρώτο,τα υπόλοιπα τα σκεπάζουμε με μία βρεγμένη πετσέτα για να μην ξεραθούν.
- Κόβουμε το φύλλο στα τέσσερα,πρώτα το κόβουμε κατά μήκος στην μέση και κατόπιν κατά πλάτος δηλαδή κάνουμε έναν σταυρό
| - Παίρνουμε το ένα από τα τέσσερα φύλλα και βάζουμε 1 κουταλιά γέμιση (όπου ίσως μας βγάλει λίγα υγρά, τα στραγγίζουμε) και την βάζουμε στην κάτω πλευρά του φύλλου και στην μέση ανοίγοντάς την
| | - Τυλίγουμε 2 φορές σε ρολό
| | - Και τέλος διπλώνουμε πρός τα μέσα τις άκρες και συνεχίζουμε τυλίγοντας σε ρολό
| | - Βρέχουμε την άκρη με το πινέλο που το έχουμε βουτήξει σε λίγο νερό.
- Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία για όλα τα φύλλα.
- Τοποθετούμε τα ρολά σε αντικολλητικό λαδωμένο ταψί.
- Αλείφουμε με λίγο λαδάκι τα ρολάκια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου μέχρι να χρυσίσουν τα ρολάκια.
| | - Για τη σάλτσα, ανακατεύουμε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα για την σάλτσα εκτός το κόρν φλάουρ και τα βάζουμε στην φωτιά να πάρουν 1 βράση.
- Διαλύουμε το κόρν φλάουρ σε λίγο νερό κρύο και το προσθέτουμε.
- Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και προσθέτουμε όσο ταμπάσκο θέλουμε ή αν δεν θέλουμε καθόλου.
|
Η σάλτσα δεν θα γίνει σαν κρέμα, απλά θα είναι παχύρρευστη. Σερβίρουμε τα ρολάκια μαζί με την σάλτσα. Προσθήκη ως Αγαπημένο (22) | Εμφανίσεις: 14307 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |