Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Φλογέρες με καρύδι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από tkon   
Κυριακή, 02/05/10

Είναι συνταγή της μητέρας μου, και αυτό που τη χαρακτηρίζει είναι η μυρωδιά, μοσχοβολάει όλο το σπίτι για μέρες

Υλικά
  • 2 πακέτο φύλλο Βυρηττού
  • 250 γρ. βούτυρο γάλακτος
Για τη γέμιση:
  • 600 γρ. καρύδια τριμμένα στο multi όχι τελείως σκόνη
  • ½ πακέτο φρυγανιές τριμμένες στο multi (να γίνουν σκόνη)
  • 125  γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. κανέλα τριμμένη
  • 3 μοσχοκάρυδα ολόκληρα τριμμένα στον τρίφτη (αν δυσκολεύεστε χρησιμοποιείστε τριμμένο μοσχοκάρυδο)
  • ½ φλ. τσ. ανθόνερο
Για το σιρόπι:
  • 1  κιλό ζάχαρη
  • ½  lt νερό
  • 1 φλούδα από πορτοκάλι
  • χυμό από 1 λεμόνι (μετρίου μεγέθους)
Εκτέλεση
  • Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της γέμισης
  • Ετοιμάζουμε τα φύλλα ως εξής: ανάλογα με το πλάτος που επιθυμούμε να έχουν οι φλογέρες κόβουμε το φύλλο σε λωρίδες κατά μήκος όμως του φύλλου πάντα.
  • Λιώνουμε το βούτυρο (χωρίς να κάψει), και αλείφουμε τη λωρίδα του φύλλου, τοποθετούμε μια κουταλιά από το μίγμα της γέμισης και διπλώνουμε τις φλογέρες διπλώνοντας πρώτα τα πλαινά φύλλα και κατόπιν τυλίγουμε σε ρολό, όπως τους ντολμάδες ακριβώς.
  • Σε βαθύ ταψί (εγώ τις βάζω στη λαμαρίνα του φούρνου)  τοποθετούμε τις φλογέρες τη μια δίπλα στην άλλη τις αλείβουμε ελαφρά με λίγο βούτυρο και ψήνουμε στους 180 – 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν ένα όμορφο χρώμα, ανάλογα το φούρνο βέβαια θέλουν πάνω κάτω 1 ώρα ίσως και λίγο παραπάνω θέλουν συχνή παρακολούθηση πάντως
  • Όση ώρα ψήνονται οι φλογέρες ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας όλα τα υλικά στη κατσαρόλα και βράζουμε μέχρι να δέσουν.Μόλις βγουν οι φλογέρες από το φούρνο τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τις περιχύνουμε με το σιρόπι, αφήνουμε καμιά ώρα να απορροφήσουν το σιρόπι και σερβίρουμε.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 15443
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 07-05-2010 16:40
 
Πολύ ωραίες οι φλογέρες σου! Αν κρίνω από τα υλικά όντως θα μοσχοβολάει το σπίτι!
 
voula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 11/05/10 )