Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μπακλαβάς με φιστίκι Αιγίνης Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από tkon   
Σάββατο, 01/05/10

Το γλυκό αυτό είναι από τα αγαπημένα μου. Μου το έμαθε μια γειτόνισσα  και φίλη μου από την Τουρκία όταν ήμουν στην Αγγλία , ήταν από την Κωνσταντινούπολη και ερχόταν η μητέρα της πολύ συχνά και  το έφτιαχνε και κάθε φορά γινόταν σκοτωμός.  

Είναι γλυκό που το κάνω πολύ συχνά γιατί είναι εύκολο και άμα το συνηθίσεις γίνεται και γρήγορα γρήγορα.  Παρόλο που τα υλικά είναι λίγα και απλά δένουν τόσο τέλεια μεταξύ τους που το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό.  Την συνιστώ ανεπιφύλακτα για κέρασμα είναι ιδανικό. 

Υλικά
  •  2 πακέτα φύλλα Βηρυτού
  • ½ κιλό βούτυρο γάλακτος λιωμένο
Για τη γέμιση
  • ¾ του κιλού φιστίκια Αιγίνης χονδροαλεσμένα
  • ½ φλιτζάνι ροδόνερο ή ανθόνερο (ότι σας αρέσει)
 Για το σιρόπι
  • 3 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 3 φλιτζάνια νερό
  • 1 κομμάτι κανέλα
  • 2 - 3 γαρύφαλλα
  • 1 φλούδα λεμονιού
Εκτέλεση
  • Ανακατεύουμε το φιστίκι με το ροδόνερο
  • Στο πάγκο της κουζίνας βάζουμε ένα φύλλο, το αλείφουμε με βούτυρο και με το χέρι σκορπάμε πάνω του γέμιση, επαναλαμβάνουμε το ίδιο για έξι φύλλα.
  • Μόλις ετοιμάσουμε ένα τέτοιο πακέτο ξεκινάμε από την άκρη και τυλίγουμε με πολύ προσοχή σε ρολό. Κάθε ρολό το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου για να το κόψουμε εύκολα. Κατόπιν με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το ρολό σε κομμάτια πλάτους δύο δακτύλων, και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί. 
  • Επαναλαμβάνουμε το ίδιο με τα υπόλοιπα φύλλα, πάντα βέβαια με έξι φύλλα το κάθε ρολό μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα.
  • Θα χρειασθείτε αρκετά ταψιά, μόλις γεμίσει το κάθε ταψί, με ένα κουτάλι ρίχνουμε πάνω από κάθε κομμάτι λιωμένο βούτυρο και ψήνουμε  σε χαμηλό φούρνο 150 βαθμούς για 1 ½ ώρα περίπου ίσως και λίγο παραπάνω ανάλογα με το φούρνο, πρέπει να πάρουν ωραίο χρώμα.
  • Βράζουμε για 20 λεπτά όλα τα υλικά για το σιρόπι, αφού βγάλουμε τους μπακλαβάδες από το φούρνο αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και με τη κουτάλα της σούπας ρίχνουμε από πάνω το σιρόπι. 

Περιμένουμε περίπου μια ώρα να απορροφήσουν το σιρόπι.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 13200
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 05-05-2010 11:59
 
μμμμ Φαίνεται άκρως δελεαστικό το γλυκό tkon. Συγχαρητήρια :eek
 
mariaZ

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 02/05/10 )