Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Μεζέδες και Ορεκτικά arrow Χορτοκεφτέδες, με dressing από γιαούρτι
Χορτοκεφτέδες, με dressing από γιαούρτι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από Elenia   
Παρασκευή, 30/04/10
xortokft_420
Υλικά (για 4 άτομα)
Συνολικό βάρος λαχανικών 650γρ.
  • σέσκουλα
  • πράσο
  • σπανάκι
  • καρότο, τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
  • φρέσκο κρεμμυδάκι
  • μπρόκολο, τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
  • κουνουπίδι, τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
  • κρεμμύδι, τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη και στυμμένο με το χέρι για να φύγουν τα πολλά υγρά
  • σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • ντομάτα, κομμένη σε κυβάκια και στυμμένη με το χέρι για να φύγουν τα πολλά υγρά της
  • άνηθο
  • μάραθο
  • δυόσμο
  • μαϊντανό
Χυλός:
  • 75 γρ. αλεύρι λευκό μαλακό, μη λευκασμένο
  • 75 γρ. καλαμποκάλευρο
  • 180 ml νερό
Dressing Γιαουρτιού:
  • 1 κεσέ στραγγιστό γιαούρτι
  • 2-3 κ. σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
  • 2-3 κ. σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο
  • 1/2 κ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 1 κ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένα σε μικρό γουδί με λίγο αλάτι
  • 2 κ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι, μη ραφιναρισμένο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

  • Παρθένο ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Πλένετε καλά τα σέσκουλα και το σπανάκι. Τα ψιλοκόβετε και τα βάζετε σε ένα σουρωτήρι μαζί με το ψιλοκομμένο πράσο και το κρεμμυδάκι φρέσκο. Ρίχνετε 1-2 πρέζες αλάτι και τα τρίβετε, όπως σας ανέφερα πιο πάνω. Τα στύβετε καλά με τα χέρια σας.
Κόβετε και τα υπόλοιπα λαχανικά, στύβετε με τα χέρια σας τα λαχανικά εκείνα που περιέχουνε υγρά -ντομάτα, κρεμμύδι και μαζί με το μίγμα από τα σέσκουλα, το σκόρδο και τα βότανα τα βάζετε σε ένα μπολ.

Ετοιμάζετε έναν ρευστό χυλό. Ρίχνετε όλα τα λαχανικά και τα ανακατεύετε πολύ καλά. Μην περιμένετε τα λαχανικά σας να είναι "πνιγμένα" στον χυλό, απεναντίας, μπορεί και να αισθανόσαστε ότι ο χυλός δεν αρκεί για την ποσότητα των λαχανικών σας. Μην φοβηθείτε, προχωρείστε άφοβα για το τηγάνισμα...frying_220

Ζεσταίνετε πολύ καλά σε μέτρια φωτιά, ένα ανοξείδωτο με χοντρό πάτο ή αντικολλητικό  τηγάνι και προσεκτικά ρίχνετε με την βοήθεια του άλλου σας χεριού τους κεφτέδες. Τους πατάτε προσεκτικά για να απλώσουνε και τους αφήνετε μέχρι να ροδίσει η κάτω τους μεριά. Τους γυρνάτε και αφού ροδίσουν και από την πλευρά αυτή, τους βγάζετε βαζοντάς τους σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας ή σε σουρωτήρι...

Εντωμεταξύ, ετοιμάζεται το dressing από γιαούρτι με όλα τα υλικά που σας αναφέρω. Το βάζετε στο ψυγείο και αφού ετοιμαστούν οι χορτοκεφτέδες, τους απολαμβάνετε μαζί...

Καλή σας Όρεξη...

Τη συνταγή θα τη βρείτε και στο www.food4life.gr

Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 5855
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 05-05-2010 01:35
 
μμμμμμ τι ωραίοι κεφτέδες είναι αυτοί Ελένια? :upset :upset και η σάλτσα μου φαίνεται εξαιρετική. μπράβο για μια ακόμη φορά :zzz
 
mariaZ
2. 05-05-2010 20:06
 
Εξαιρετική μαγειρική. Το gourme αυτό πιάτο είναι πολύ δυνατό.θέλω πολύ να το δοκιμάσω μπράβο.
 
PANELE
3. 05-05-2010 21:02
 
Σας ευχαριστώ... πάρα πάρα πολύ... :)
 
Elenia

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 02/05/10 )