Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Σαλάτες arrow Σαλάτα φασόλια, με άρωμα δενδρολίβανου
Σαλάτα φασόλια, με άρωμα δενδρολίβανου Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από Elenia   
Κυριακή, 02/05/10
allaiatalia_420
Μια καλοκαιρινή, θρεπτική και πάνω απ' όλα υγιεινή σαλάτα...
Υλικά (για 4 άτομα)
  • 200 γρ. άσπρα φασόλια ξερά, μουλιασμένα σε νερό αποβραδίς
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες
  • 1 κλαράκι δενδρολίβανο
  • 1/3 - 1/2 φλιτζάνι εξαιρετικό ελαιόλαδο
  • 2 γεμάτες κ. σούπας μαϊντανό
  • 8 - 10 τοματίνια, κομμένα στην μέση
  • 2 κ. σούπας ξίδι λευκό balsamico
  • μη ραφιναρισμένο αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Αποβραδίς μουλιάζετε τα φασόλια και την επομένη τα βράζετε σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο, μέχρι να μαλακώσουν, αλλά όχι να λιώσουν. Τα στραγγίζετε και τα αφήνετε μέχρι να κρυώσουν καλά.

Καθαρίζετε τα σκόρδα, πλένετε το δενδρολίβανο και το στεγνώνετε καλά. Σε ένα μικρό τηγάνι με χοντρό πάτο, ρίχνετε το μισό από το ελαιόλαδο που θα χρησιμοποιήσετε, τα σκόρδα ολόκληρα και το κλωναράκι από το δενδρολίβανο. Ζεσταίνετε το λάδι μέχρι να σοταριστούν ελαφρά τα υλικά σας. Τραβάτε το τηγάνι από την φωτιά και το αφήνετε στο πλάι, ούτως ώστε το ελαιόλαδο να κρυώσει εντελώς, μαζί με τα υλικά που του προσθέσατε.

Κόβετε τα τοματίνια, τα ανακατεύετε σε ένα μπολ με τα κρύα φασόλια, τον μαϊντανό, τις δυο κουταλιές ξίδι και ρίχνετε το αρωματικό λάδι -χωρίς τα σκόρδα και το κλωναράκι δενδρολίβανου. Αλατίζετε, πιπερώνετε και προσθέτετε στην σαλάτα και το υπόλοιπο ωμό ελαιόλαδο. Ανακατεύετε, ελέγχετε για αλάτι και σερβίρετε...

Καλή σας Απόλαυση...
Τη συνταγή θα τη βρείτε και στο www.food4life.gr

Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 2732
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 02/05/10 )