Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Σιροπιαστά arrow Γλυκό με ινδοκάρυδο και σιρόπι
Γλυκό με ινδοκάρυδο και σιρόπι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από demi   
Τρίτη, 04/05/10
img_2828_420

Αυτή είναι η εκδοχή μιας φίλης μου για σιροπιαστό γλυκό με ινδοκάρυδο. Απολογούμαι ως προς την προέλευση της συνταγής γιατί δεν τη θυμόταν.

Υλικά:
  • 1 φλ.τσ.μαλακό αλεύρι κοσκινισμένο
  • 1 φλ.τσ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλ.τσ.ζάχαρη
  • 1 φλ.τσ. χοντρό σιμιγδάλι
  • 1 φλ.τσ.ινδοκάρυδο
  • 4 αυγά (χωριστά οι κρόκοι χωριστά τα ασπράδια)
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι αγελάδος 200gr (όχι στραγγιστό)
  • 1 φακ.baking powder
  • λίγη βανιλέτα
  • ξύσμα από ένα μεγάλο λεμόνι.

για το σιρόπι:

  • 3 ποτήρια νερό
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • φλούδα λεμονιού
  • 1 φλ.τσ.ινδοκάρυδο για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
  • Χτυπάμε στο mixer τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και να γίνει κρέμα.
  • Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους χτυπώντας. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ξύσμα, τη βανιλέτα, το baking και την καρύδα συνεχίζοντας το χτύπημα.
  • Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του mixer και προσθέτουμε διαδοχικά τη μαρέγκα, το αλεύρι και το σιμιγδάλι.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε στρογγυλό ταψί περίπου 30 cm και το στρώνουμε καλά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στη μεσαία θέση μόνο με τις αντιστάσεις για περίπου 40min, μέχρι να φουσκώσει καλά.
  • Λίγο πριν το βγάλουμε από το φούρνο ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας τα υλικά για 5min.
  • Μόλις βγάλουμε το γλυκό, όπως είναι καυτό, το κόβουμε με ένα μαχαίρι το οποίο βουτάμε σε νερό, σε στυλ μπακλαβά. Αμέσως το περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι, με μια κουτάλα και σιγά-σιγά για να μην χαλάσει η κρούστα.
Πασπαλίζουμε με την καρύδα, το αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 11270
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 10-05-2010 12:21
 
Παρα πολυ ωραιο!!!Μπραβο σου!Τρελαινομαι για καρυδα.
 
margarita79
2. 10-05-2010 13:51
 
Ενα κομματάκι το έτρωγα ευχαρίστως !!!!:zzz :zzz
 
Tonni
3. 11-05-2010 10:03
 
Είναι τέλειο, είναι από τα αγαπημένα μου :)
 
kate
4. 21-05-2010 09:31
 
Το γλυκό σου, demi, φτιάχτηκε χθες απόγευμα :) Σήμερα υπάρχει λιγότερο από το μισό ταψί :grin Ωραιότατο :zzz ευχαριστούμε για την συνταγή :)
 
joannoula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 06/05/10 )