Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μαγειρίτσα Νο.06 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από evang   
Πέμπτη, 06/05/10
Δεν είναι δικιά μου συνταγή, απλά την έχω κάνει και είναι πολύ νόστιμη !!!
Υλικά
  • 1 συκωταριά αρνίσια (μικρή)
  • ½ κιλό εντεράκια
  • λίγο ξίδι
  • 3 λίτρα νερό
  • ½ κούπα βούτυρο
  • 2 ματσάκια κρεμμυδάκια (πολύ ψιλοκομμένα)
  • 1 κούπα ψιλοκομμένο άνηθο
  • ½ κούπα ρύζι Καρολίνα
  • αλάτι - πιπέρι
Για το αυγολέμονο
  • 2 αυγά
  • ½ κούπα χυμό λεμονιού
Προετοιμασία
  • Πλένουμε καλά τα έντερα και γυρίζουμε το μέσα έξω με τη βοήθεια ενός μικρού ξύλου (σαν μεγάλο καλαμάκι από σουβλάκι).
  • Τα βάζουμε στο ξίδι για λίγα λεπτά και τα στραγγίζουμε. Βάζουμε λίγο νερό στο τηγάνι και τα ρίχνουμε μέσα να αχνιστούν. Αχνίζουμε και τη συκωταριά.
  • Σε ένα σανιδάκι ψιλοκόβουμε τα εντεράκια και τη συκωταριά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα, όπου το νερό είναι ήδη ζεστό. Το αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά.
  • Ρίχνουμε το ρύζι και το αφήνουμε άλλα 20 λεπτά.
  • Σε ένα τηγανάκι ζεσταίνουμε το βούτυρο και σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια. Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τον άνηθο μαζί. Αφήνουμε να βράσουν 2-3 λεπτά.
  • Σε βαθύ σκεύος χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά και ρίχνουμε λίγο- λίγο τον χυμό του λεμονιού. Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο- λίγο ζωμό από τη σούπα. Όταν ρίξουμε 5-6 κουτάλες, με μεγάλη προσοχή ρίχνουμε το αυγολέμονο στη σούπα ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κόψει.

Η μαγειρίτσα είναι έτοιμη. Σερβίρεται ζεστή.

πηγή: iatronet.gr

Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 5259
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 03-06-2010 19:43
 
περιμενω τισ εντυπωσεις σας................. :) :) :) :)
 
evang

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 12/05/10 )