Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Ζυμαρικά arrow Κανελόνια με κιμά κοτόπουλου
Κανελόνια με κιμά κοτόπουλου Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από KATE   
Κυριακή, 09/05/10
Υλικά :
  • 600 γρ. κιμά κοτόπουλου (μισό από μποτάκια μισό από φιλέτο)
  • 1 πακέτο κανελόνια
  •  3-4 ντομάτες φρέσκες
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ½ κούπα τυριά
    π.χ. γραβιέρα ή παρμεζάνα με Gruyere
  •  1/4 κούπα τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/2 κούπα γαλέτα
  • 2 αυγά
  • 1 ποτήρι κρασιού λευκό
  •  500 γρ. κρέμα γάλακτος λίγα λιπαρά
  • 1/2 λίτρο γάλα
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε μία κατσαρόλα τοποθετούμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τον κιμά κοτόπουλου.
  2. Σβήνουμε με το κρασί και συμπληρώνουμε τις τριμμένες ντομάτες, λίγο νερό, και τέλος αλάτι, πιπέρι
  3. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να πιει όλο το ζουμί του.
  4. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τον κιμά να κρυώσει. Αφού έχει κρυώσει λίγο προσθέτουμε τη μισή γραβιέρα, τα αυγά χτυπημένα και τη γαλέτα.
  5. Γεμίζετε ένα-ένα τα κανελόνια και τα τοποθετείτε σε πυρέξ σε μία στρώση κανελόνια.
  6. Μόλις γεμίσει το πυρέξ περιχύνετε με την κρέμα γάλακτος και το γάλα (τόσο ώστε ίσα που να σκεπάζονται τα κανελόνια). Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί
  7. Σκεπάζετε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στους 180 για 45'

Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 7216
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 12-05-2010 20:21
 
ακριβως οπως τα κανω κ εγω ... γιαμ-γιαμ! πολυ ωραια!!! :zzz
 
sinfulsonia
2. 13-05-2010 22:51
 
Tέλεια πρέπει να είναι! :p Θα τα φτιάξω το σ/κ!Ευχαριστούμε :)
 
demi

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 11/05/10 )