Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Χοιρινό με πράσα, ξερά δαμάσκηνα και φασκόμηλο
Χοιρινό με πράσα, ξερά δαμάσκηνα και φασκόμηλο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από tkon   
Τρίτη, 11/05/10
Υλικά
  • 1 ½ κιλό χοιρινή σπάλα κομμένη σε μικρά κομμάτια ή 6 μερίδες (ότι προτιμάτε)
  • 1 κιλό πράσα χονδροκομμένα (μόνο το λευκό μέρος)
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 500 ml ξηρό Μοσχάτο Σάμου
  • 2 σκελίδες σκόρδου ολόκληρες και ακαθάριστες
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 15 ml ξίδι πολύ καλό
  • 30 ξερά δαμάσκηνα απύρηνα
  • 40 φυλλαράκια φρέσκου φασκόμηλου
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
  • Αλατίζουμε καλά το κρέας και σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρέας για 5 λεπτά ώσπου να ροδίσει ομοιόμορφα.
  • Βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα και κατόπιν ρίχνουμε τα πράσα και σοτάρουμε για 2 λεπτά, και προσθέτουμε πάλι το κρέας.
  • Σβήνουμε με το κρασί , προσθέτουμε το σκόρδο, τη δάφνη, και σκεπάζουμε την κατσαρόλα . Μαγειρεύουμε για 2 ώρες σε πολύ χαμηλή φωτιά, κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος ελέγχουμε αν χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ζεστό νερό, με προσοχή γιατί το φαγητό δε θέλει να έχει πολλά υγρά.
  • Περίπου 20” πριν το τέλος προσθέτουμε τα δαμάσκηνα.
  • Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά μπόλικο ελαιόλαδο (να ζεσταθεί καλά) και ρίχνουμε μέσα τα φυλλαράκια του φασκόμηλου. Αυτά αρχίζουν και τσιτσιρίζουν πολύ έντονα, μόλις σταματήσει το τσιτσίρισμα (περίπου 1 λεπτό μετά), είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από τη φωτιά και αλατοπιπερώνουμε.

Σερβίρουμε το φαγητό και πασπαλίζουμε το φασκόμηλο την τελευταία στιγμή.
Aν σε κάποιο δεν αρέσει το φασκόμηλο μπορεί να το παραλείψει.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 9156
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 14-05-2010 23:51
 
Θα το δοκιμάσω χωρίς το φασκόμηλο. ολα τα υπόλοιπα υλικά μου αρέσουν και το αποτέλεσμα πιστεύω θα είναι πολύ καλό. Ευχαριστούμε
 
voula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 13/05/10 )