Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Γιαουρτλού Κεμπάπ Νο.02 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από lovestars   
Τρίτη, 11/05/10
Ευρετήριο άρθρου
Γιαουρτλού Κεμπάπ Νο.02
Σελίδα 2
35_420

Σίγουρα η πολίτικη κουζίνα μας ταξιδεύει πάντα με τις γεύσεις της σε μονοπάτια νοσταλγικά γεμάτα αρώματα και μπαχαρικά!

Τα υλικά μας

για 15 μέτρια κεμπάπ

  • 400 gr. αρνίσιο κιμά
  • 300 gr. μοσχαρίσιο κιμά λάππα
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1/4κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καυτερή
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο σε σκόνη
  • 2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 15 ξύλινα καλαμάκια
 

για την σάλτσα

  • 1 κουτί ντοματάκια
  • 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 σκόρδο πολτοποιημένο
  • 1 ξυλάκι κανέλλας
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

για το σερβίρισμα

  • 5 πίτες για σουβλάκι
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • 3 ντομάτες σε χοντρές ροδέλες
  • 2-3 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε χοντρά κομμάτια
  • 1 φλυτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 200 gr. γιαούρτι στραγγιστό
  • Πάπρικα γλυκιά
Ας δούμε πώς φτιάχνεται
  • Μουλιάζουμε τα ξύλινα καλαμάκια στο νερό αποβραδίς για να μην καούνε στο ψήσιμο.
Τα κεμπάπ
  • dsc09817_420Αναμειγνύουμε όλα τα μπαχαρικά,το ξύσμα λεμονιού και το αλατοπίπερο.
  • Σε ένα μπώλ βάζουμε τον κιμά και προσθέτουμε το μείγμα μπαχαρικών.
  • Τρίβουμε στον τρίφτη τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και τα προσθέτουμε στον κιμά μαζί με τα υγρά από το κρεμμύδι.
  • Ζυμώνουμε αρκετή ώρα,όσο πιο πολύ ζυμώσουμε τόσο πιο εύγευστο θα είναι το αποτέλεσμα!
  • Βάζουμε τον κιμά στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Πλάθουμε μακρόστενα κεμπάπ, τα οποία περνάμε στα καλαμάκια.
  • Ψήνουμε σε σχάρα στα κάρβουνα ή στο γκρίλ, γυρνώντας από όλες τις πλευρές μέχρι να ψηθούν,περίπου 13-15 λεπτά.
  • Τα κρατάμε ζεστά μέχρι να τα σερβίρουμε.dsc09818_420
Η σάλτσα
  • Όσο αφήνουμε τον κιμά στο ψυγείο ετοιμάζουμε την σάλτσα.
  • Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το λάδι να κάψει και σωτάρουμε το σκόρδο,προσθέτουμε τα ντοματάκια, το αλατοπίπερο, την ζάχαρη, την κανέλλα και λίγο νεράκι.
  • Βράζουμε μέχρι να δέσει καλά η σάλτσα σε χαμηλή φωτιά.
  • Αποσύρουμε και την πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
Το σερβίρισμα
  • 824_420Ψήνουμε τις πίτες στην σχάρα αφού τις λαδώσουμε ελαφρά,επίσης ψήνουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες.
  • Κόβουμε την κάθε πίτα σε 4 κομμάτια.
  • Σε ένα πιάτο βάζουμε 4 κομμάτια πίτας από πάνω βάζουμε 2-3 ροδέλες ντομάτα και 2 κομμάτια πιπεριά,ακουμπάμε 3 κεμπάπ.
  • Περιχύνουμε με σάλτσα και βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι.
  • Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε τις ροδέλες από τα κρεμμύδια με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  • Ρίχνουμε γύρω γύρω κρεμμύδια και πασπαλίζουμε με πάπρικα!
Εγώ πρόσθεσα και μερικές τηγανιτές πατατούλες!
Θα σας αποθεώσουν!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (22) | Εμφανίσεις: 18657
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (24)
1. 14-05-2010 10:49
 
Τι απιθανο πραγμα ειναι αυτο? 
Ευγε!!!
 
margarita79
2. 14-05-2010 10:58
 
φαίνεται supe, βρήκαμε τι θα φάμε την Κυριακή :zzz
 
tkon
3. 14-05-2010 10:59
 
το supe είναι superrrrrr :p
 
tkon
4. 14-05-2010 11:06
 
Κορίτσια καλημέρα!! 
Δεν θέλω να το παινευτώ αλλά η γεύση του κεμπάπ είναι καταπληκτική!!! 
Άν δεν σας αρέσουν τα πολύ καυτερά "ρυθμίστε" το πιπέρι.. 
Καλό σαβ/κο!
 
lovestars
5. 14-05-2010 11:23
 
:eek :eek :eek τι βλέπουν τα μάτια μου πρωί πρωί ?  
Καλά, τέεεελειο !!!!
 
sgr
6. 14-05-2010 11:31
 
Να σε ρωτησω στην υφη θυμιζει κεμπαπ? 
Ειναι δλδ λαστιχωτο?
 
margarita79
7. 14-05-2010 11:37
 
Επειδή δεν έχει καθόλου ψωμί ή φρυγανιά ναι είναι! 
Αν τα ψήσετε στο grill θέλει ψήσιμο όχι πολύ κοντά στις αντιστάσεις για να μείνει ζουμερό και καλύτερα να τα βάλετε σε ταψί και όχι σε σχάρα!
 
lovestars
8. 14-05-2010 11:42
 
Ωραιοτατα γιατι εχω ενα θεμα με αυτο δε θελω τα κεμπαπ να μπιφτεκοφερνουν.Θελω να ειναι ζουμερα και λαστιχωτα!!! 
Ευχαριστουμε!
 
margarita79
9. 14-05-2010 11:44
 
Τι να πώ, η ωραιότερη συνταγή για γιαουρτλού κεμπάπ, που έχω βρεί είναι αυτή!!! Επειδή πολλοί νομίζουν ότι ένα απλό μπιφτέκι με πίτα και γιαούρτι είναι και γιαουρτλού κεμπαπ, συγχαρητήρια που μας έδωσες την σωστή συνταγή :zzz :zzz
 
YANNA
10. 14-05-2010 11:47
 
Ευχαριστώ yianna! 
Επειδή κι εγώ λατρεύω τα κεμπάπ και πολλοί μπεργεύουν τα μπιφτέκια με το κεμπάπ άν το φτιάξετε θα καταλάβετε την διαφορά! 
Το μείγμα μπαχαρικών είναι ιδανικό!
 
lovestars
11. 14-05-2010 11:47
 
Οντως ετσι ειναι οπως τα λεει η yanna. 
Πας σε μαγαζια και σου σερβιρουν ενα μπιφτεκι σε μακρουλο σχημα και το βαφτιζουν κεμπαμ. 
Να σας δωσω και εγω ενα τιπ. 
Για ακομα καλυτερο αποτελεσμα στην υφη του να τα ψηνεται σε μεταλλικες σουβλιτσες αν εχετε(αυτες που ειναι για σπιτικα σουβλακια). 
Οταν βγαινει η σουβλιτσα πατας το κεμπαμ και αυτο επανερχεται.
 
margarita79
12. 14-05-2010 11:50
 
Συμφωνώ απόλυτα!!!Πρέπει να προμηθευτώ επειγόντως!!!
 
lovestars
13. 14-05-2010 11:51
 
Να παρεις οπωσδηποτε αυτες τις πλατιες τις μεταλλικες.Ψηνεται καλυτερα το κρεας εσωτερικα και φυσικα στο μισο χρονο οποτε και δε στεγνωνουν καθολου.
 
margarita79
14. 14-05-2010 13:26
 
Τέλειο??????????:zzz Θα δοκιμαστεί σίγουρα αύριο!
 
Tonni
15. 14-05-2010 13:51
 
Επειδή εγώ φτιάχνω σχεδόν κάθε εβδομάδα το συγκεκριμένο light έδεσμα, δεν υπάρχει περίπτωση να μη δοκιμαστεί! 
Όσο για τις φωτό σου... λιγουρευτές! σλουρπ!
 
Mary


Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 22/01/12 )