Έχει υποβληθεί από lovestars
|
Τρίτη, 11/05/10 |
Σελίδα 1 από 2 Σίγουρα η πολίτικη κουζίνα μας ταξιδεύει πάντα με τις γεύσεις της σε μονοπάτια νοσταλγικά γεμάτα αρώματα και μπαχαρικά!
Τα υλικά μας
για 15 μέτρια κεμπάπ
- 400 gr. αρνίσιο κιμά
- 300 gr. μοσχαρίσιο κιμά λάππα
- 2 κρεμμύδια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
- 1/4κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καυτερή
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο σε σκόνη
- 2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι σε σκόνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 15 ξύλινα καλαμάκια
| | για την σάλτσα
- 1 κουτί ντοματάκια
- 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
- 1 σκόρδο πολτοποιημένο
- 1 ξυλάκι κανέλλας
- 1 πρέζα ζάχαρη
- Αλάτι
- Πιπέρι
για το σερβίρισμα
- 5 πίτες για σουβλάκι
- 2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
- 3 ντομάτες σε χοντρές ροδέλες
- 2-3 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε χοντρά κομμάτια
- 1 φλυτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 200 gr. γιαούρτι στραγγιστό
- Πάπρικα γλυκιά
|
Ας δούμε πώς φτιάχνεται - Μουλιάζουμε τα ξύλινα καλαμάκια στο νερό αποβραδίς για να μην καούνε στο ψήσιμο.
Τα κεμπάπ
- Αναμειγνύουμε όλα τα μπαχαρικά,το ξύσμα λεμονιού και το αλατοπίπερο.
- Σε ένα μπώλ βάζουμε τον κιμά και προσθέτουμε το μείγμα μπαχαρικών.
- Τρίβουμε στον τρίφτη τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και τα προσθέτουμε στον κιμά μαζί με τα υγρά από το κρεμμύδι.
- Ζυμώνουμε αρκετή ώρα,όσο πιο πολύ ζυμώσουμε τόσο πιο εύγευστο θα είναι το αποτέλεσμα!
- Βάζουμε τον κιμά στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Πλάθουμε μακρόστενα κεμπάπ, τα οποία περνάμε στα καλαμάκια.
- Ψήνουμε σε σχάρα στα κάρβουνα ή στο γκρίλ, γυρνώντας από όλες τις πλευρές μέχρι να ψηθούν,περίπου 13-15 λεπτά.
- Τα κρατάμε ζεστά μέχρι να τα σερβίρουμε.
Η σάλτσα
- Όσο αφήνουμε τον κιμά στο ψυγείο ετοιμάζουμε την σάλτσα.
- Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το λάδι να κάψει και σωτάρουμε το σκόρδο,προσθέτουμε τα ντοματάκια, το αλατοπίπερο, την ζάχαρη, την κανέλλα και λίγο νεράκι.
- Βράζουμε μέχρι να δέσει καλά η σάλτσα σε χαμηλή φωτιά.
- Αποσύρουμε και την πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
Το σερβίρισμα
- Ψήνουμε τις πίτες στην σχάρα αφού τις λαδώσουμε ελαφρά,επίσης ψήνουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες.
- Κόβουμε την κάθε πίτα σε 4 κομμάτια.
- Σε ένα πιάτο βάζουμε 4 κομμάτια πίτας από πάνω βάζουμε 2-3 ροδέλες ντομάτα και 2 κομμάτια πιπεριά,ακουμπάμε 3 κεμπάπ.
- Περιχύνουμε με σάλτσα και βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι.
- Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε τις ροδέλες από τα κρεμμύδια με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Ρίχνουμε γύρω γύρω κρεμμύδια και πασπαλίζουμε με πάπρικα!
Εγώ πρόσθεσα και μερικές τηγανιτές πατατούλες! Θα σας αποθεώσουν! Προσθήκη ως Αγαπημένο (22) | Εμφανίσεις: 22807 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
|
Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 22/01/12 )
|