Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Πίτες και Ψωμιά arrow Τυροπιτάκια Νο.09 (της θείας Μαρίας)
Τυροπιτάκια Νο.09 (της θείας Μαρίας) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από tkon   
Τετάρτη, 12/05/10

Αυτή η συνταγή δεν είναι μόνο μια συνταγή που την φτιάχνω πολύ συχνά γιατί είναι πανεύκολη, αλλά είναι μια συνταγή που κάθε φορά που την φτιάχνω γυρίζω σε μια τεράστια κουζίνα στα μάτια των παιδικών μου χρόνων, με αρώματα και χρώματα, όπου κυριαρχούσε η μορφή μιας δυναμικής και πανέμορφης γυναίκας (ακόμα και στα 95 της χρόνια όταν έφυγε από κοντά μας), όπου μου μετάδωσε την αγάπη της για την μαγειρική όχι σαν μια καθημερινή ανάγκη αλλά σαν δημιουργία και σαν απλόχερη προσφορά αγάπης για τους ανθρώπους. 
Θα την ευχαριστώ για πάντα αυτό.

Υλικά
  • 1 κόκκινη φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό ΦΑΓΕ
  • 1 κεσέ του γιαουρτιού αραβοσιτέλαιο
  • Φέτα πολύ καλά τριμμένη κατά βούληση
  • 2 αυγά
  • Άνηθο ψιλοκομμένο μια χούφτα περίπου
  • Το ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • Το χυμό από μισό πορτοκάλι
Εκτέλεση
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη
  • Πλάθουμε μπάλες στο μέγεθος μεγάλου καρυδιού και τις πατάμε λίγο
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20'

Προσθήκη ως Αγαπημένο (11) | Εμφανίσεις: 12910
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 17-05-2010 10:27
 
Ευκολο γρήγορο και σίγουρα νόστιμο. Μπαίνει στα αγαπημένα για εκτέλεση
 
mariaZ
2. 17-05-2010 13:29
 
είναι πεντανόστιμα μόνο που ξέχασα να αναφέρω ότι πρέπει να βάλουμε λίγο αλάτι και πιπέρι, με προσοχή όμως γιατί ανάλογα τη φέτα μπορεί να γίνουν πολύ αλμυρά. Επίσης σε όσους αρέσει ο δυόσμος μπορούν να βάλουν δυόσμο αντί για άνηθο. Στα πάρτι του γιού μου δε, χρησιμοποιώ τη ζύμη ως βάση και κατόπιν σε άλλα βάζω μπέικον , σε άλλα βάζω ζαμπόν, ότι μου κατέβει. Από πάνω μπορούν να πασπαλιστούν με πάπρικα ή τριμμένο τυρί.
 
tkon
3. 18-05-2010 10:43
 
πολύ νόστιμα! Γίνονται καταπληκτικά και με σουσάμι γύρω γύρω
 
Marinaki

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 14/05/10 )