Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Γλυκά Ψυγείου arrow Δροσερό φρουτένιο μπισκοτογλυκό
Δροσερό φρουτένιο μπισκοτογλυκό Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από lovestars   
Τρίτη, 11/05/10
9936_420

Ο τίτλος βέβαια τα λέει όλα, άν κάνετε δίαιτα ή προσέχετε την διατροφή σας..
Είναι το ιδανικό γλυκό για παιδιά και μεγάλους τα ζεστά απογεύματα του καλοκαιριού!!

Τα υλικά μας

για ένα ταψί ή πυρέξ μέτριο (30*24)

  • 50 μπισκότα πτι μπερ (1 1/2 πακέτα)
για την κρέμα πορτοκάλι-ανανά
  • 4 1/2 φλυτζάνια χυμό ανανά - πορτοκάλι - γκρέιπφρουτ  συσκευασμένο (life)
  • 80 gr. κορν φλάουρ
για την κρέμα λεμόνι
  • 4 1/2 φλυτζάνια χυμό λεμόνι συσκευασμένο (amita)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 3-4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Aς δούμε πώς φτιάχνεται

Η κρέμα λεμόνι

  • Σε μία κατσαρολίτσα βάζουμε τον χυμό,την ζάχαρη,το ξύσμα και το κόρν φλάουρ ανακατεύουμε καλά να λιώσει το κόρν φλαόυρ.
  • Βράζουμε την κρέμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Την καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.

Η κρέμα πορτοκάλι-ανανά

  • Σε μία κατσαρολίτσα βάζουμε τον χυμό και διαλύουμε μέσα το κόρν φλάουρ ανακατεύοντας καλά.
  • Βράζουμε την κρέμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Την καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.

Συναρμολόγηση

  • Στρώνουμε μία στρώση μπισκότα να καλύψουν τον πάτο του ταψιού,χωρίς κενά μεταξύ των μπισκότων.
  • Ρίχνουμε την κρέμα λεμόνι και την στρώνουμε με σπάτουλα να πάει παντού.
  • Κάνουμε μία ακόμη στρώση με μπισκότα πάνω από την κρέμα.
  • Ρίχνουμε την κρέμα πορτοκάλι - ανανά.

Βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα και σερβίρουμε.

Άν θέλουμε χρησιμοποιούμε σαντιγί,φρέσκα φρούτα,γιαούρτι ή γρανίτα παγωτό!
Φυσικά μπορούμε να χρησιμοποιήσετε και να συνδιάσετε όποιον χυμό θέλετε!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (21) | Εμφανίσεις: 18813
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (7)
1. 15-05-2010 10:59
 
Πρέπει να είναι γεμάτο αρώματα, το γλυκάκι σου!!!!! Προστέθηκε ήδη στα αγαπημένα, και μάλλον θα το φτιάξω για την κόρη μου, τώρα που δίνει εξετάσεις.... Μπράβο, lovestars!
 
Rebekka
2. 15-05-2010 12:43
 
Είναι πολύ νόστιμο και ελαφρύ!!! 
Κατάλληλο για παιδιά μεγάλα και μικρά!! 
Εύχομαι καλή επιτυχία στην κόρη μέσα από την καρδιά μου όλος της ο κόπος να δώσει τους καλύτερους ¨καρπούς¨!!!
 
lovestars
3. 15-05-2010 15:24
 
Πολύ ωραίο και δροσιστικό το γλυκάκι σου και είναι από τα αγαπημένα μου!
 
iwanna
4. 16-05-2010 18:18
 
Υπέροχο το γλυκάκι σου-για άλλη μια φορά!Μια ερώτηση μόνο:και στην κρέμα λεμόνι την ίδια ποσότητα κορν φλάουρ βάζεις;
 
demi
5. 16-05-2010 21:23
 
Ναι την ίδια! 
Ευχαριστώ κορίτσια!
 
lovestars
6. 11-06-2010 14:06
 
Ωραίο φαίνεται θα το φτιάξω σίγουρα, αλλά 
στην κρέμα πορτοκάλι-ανανά δεν θέλει  
ζάχαρη;
 
TSIGKOS59
7. 11-06-2010 14:14
 
Όχι εκτός άν το θέλεις ιδιαίτερα γλυκό! 
Επίσης να τονίσω οτι μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποια γεύση χυμού θέλεις! 
Ευχαριστώ!
 
lovestars

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 14/05/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός