Τα γλυκά του κουταλιού είναι η αδυναμία μου! Το καρότο πρώτη φορά το φτιάχνω ... και το λάτρεψα ήδη! Πιστεύω κι εσείς! Ταιριάζει πολύ και με το γιαούρτι, σαν επιδόρπιο!
Τα υλικά μας - 1 κιλό καρότα βιολογικής καλλιέργειας
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 1 φλούδα πορτοκαλιού
- Μερικές σταγόνες λεμονιού
Ας δούμε πώς φτιάχνεται - Πλένουμε και καθαρίζουμε τα καρότα.
- Κόβουμε τα καρότα σε ροδέλες πάχους 1,5 - 2 εκατοστά ή ζουλιέν.
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα καρότα με 1 ποτήρι νερό και τα βράζουμε να πάρουν 2-3 βράσεις.
- Τα σουρώνουμε και όπως είναι ζεστά στην κατσαρόλα που θα φτιάξουμε το γλυκό μας κάνουμε στρώσεις μία καρότο,μία ζάχαρη.
- Ακολουθούμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
- Βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά,προσθέτουμε την φλούδα πορτοκαλιού μόλις πάρει 1-2 βράσεις δυναμώνουμε λίγο την φωτιά. Προσθέτουμε την βανίλια.
- Βράζουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να δέσει το σιρόπι.
- Κατεβάζουμε από την φωτιά προσθέτουμε μερικές σταγόνες λεμονιού.
- Αφαιρούμε την πορτοκαλόφλουδα.
- Αφήνουμε να κρυώσει το τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 10784 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |