Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Καρότο γλυκό κουταλιού Νο.02 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από lovestars   
Παρασκευή, 14/05/10
95_420

Τα γλυκά του κουταλιού είναι η αδυναμία μου!
Το καρότο πρώτη φορά το φτιάχνω ... και το λάτρεψα ήδη! Πιστεύω κι εσείς! Ταιριάζει πολύ και με το γιαούρτι, σαν επιδόρπιο
!

Τα υλικά μας
  • 1 κιλό καρότα βιολογικής καλλιέργειας
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 1 φλούδα πορτοκαλιού
  • Μερικές σταγόνες λεμονιού
Ας δούμε πώς φτιάχνεται
  • Πλένουμε και καθαρίζουμε τα καρότα.
  • Κόβουμε τα καρότα σε ροδέλες πάχους 1,5 - 2 εκατοστά ή ζουλιέν.
  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα καρότα με 1 ποτήρι νερό και τα βράζουμε να πάρουν 2-3 βράσεις.
  • Τα σουρώνουμε και όπως είναι ζεστά στην κατσαρόλα που θα φτιάξουμε το γλυκό μας κάνουμε στρώσεις μία καρότο,μία ζάχαρη.
  • Ακολουθούμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
  • Βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά,προσθέτουμε την φλούδα πορτοκαλιού μόλις πάρει 1-2 βράσεις δυναμώνουμε λίγο την φωτιά. Προσθέτουμε την βανίλια.
  • Βράζουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να δέσει το σιρόπι.
  • Κατεβάζουμε από την φωτιά προσθέτουμε μερικές σταγόνες λεμονιού.
  • Αφαιρούμε την πορτοκαλόφλουδα.
  • Αφήνουμε να κρυώσει το τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 8638
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (10)
1. 17-05-2010 18:30
 
θα το φτιαξω οπωσδηποτε! μου φαινεται ευκολο ... κ δεν ειναι τριμμενο, γεγονος που το κανει ακομα περισσοτερο ενδιαφερον! θα γυρισω να σε ενημερωσω για την επιτυχια ...
 
sinfulsonia
2. 17-05-2010 22:07
 
το εκανα κιολας ... το εβαλα σε βαζακια κ τα γυρισα αναποδα κ εγινε τελειο! την αλλη φορα θα κανω τη διπλασια δοση ωστε να δωσω κ στους γειτονες!
 
sinfulsonia
3. 17-05-2010 22:10
 
Χαίρομαι!!!Που το είπες και το έκανες!!Καλοφάγωτο!! :)
 
lovestars
4. 18-05-2010 08:45
 
δυστυχως ... ζαχαρωνει γρηγορα! μα γτ; ακολουθησα τις οδηγιες σου! ομως ειναι πολυ νοστιμο!
 
sinfulsonia
5. 18-05-2010 08:50
 
Το έβρασες σε χαμηλή φωτιά? 
# Βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά,προσθέτουμε την φλούδα πορτοκαλιού μόλις πάρει 1-2 βράσεις δυναμώνουμε λίγο την φωτιά. Προσθέτουμε την βανίλια. 
# Βράζουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να δέσει το σιρόπι. 
 
Προέλευση: http://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=4587#ixzz0oG1GGx6m
 
lovestars
6. 18-05-2010 08:50
 
εχω την απαντηση ... ηθελε λιγοτερο βρασιμο! ακομα κ μερικα λεπτα παραπανω το ζαχαρωνουν το γλυκο! ομως στα 15 λεπτα το σιροπι δεν ειχε δεσει καλα. ανυπομονω να το ξαναφτιαξω παντως!
 
sinfulsonia
7. 18-05-2010 08:52
 
Γι αυτό σου είπα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ετσι ώστε κ να δέσει το σιρόπι και να μην μας ζαχαρώσει!
 
lovestars
8. 18-05-2010 08:56
 
ηθελε ακομα πιο χαμηλη, λοιπον! θα φαγωθει κ θα το ξαναφτιαξω φυσικα γτ ηταν τελειο! θελω να σε ρωτησω κτ! το καροτο θα παραμεινει τραγανο οταν δεσει το σιροπι;
 
sinfulsonia
9. 18-05-2010 09:01
 
Οχι μαλακώνει!Τα γλυκά του κουταλιού γίνονται τραγανα από όσο ξέρω με τον ασβέστη(π.χ το καρπούζι). 
Φιλάκια,θα σου στείλω 3 κιλά καρότα!! :grin
 
lovestars
10. 18-05-2010 09:04
 
θα το ξανακανω γτ το λατρεψε το αγαπακι μου! φιλια κ περιμενω τα καροτα ...
 
sinfulsonia

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 17/05/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός