Μία υπέροχη συνταγή από την Ιταλική Κουζίνα!!
Τα υλικά μας για μία φόρμα μακρόστενη 30*12
- 1 φλυτζάνι γκοφρέτες amaretti θρυμματισμένα
- 1 φλυτζάνι ζάχαρη
- 1 φλυτζάνι γάλα φρέσκο
- 1/2 φλυτζάνι καφέ espresso ζεστό
- 6 αυγά
- 1 1/2 κουταλιές της σούπας κακάο
- 1 βανίλια
- 1 σφηνάκι μαύρο ρούμι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για την καραμέλα
- 1 φλυτζάνι ζάχαρη
- 1/2 φλυτζάνι νερό
Ας δούμε πώς φτιάχνεται - Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά ολόκληρα με την ζάχαρη να αφρατέψουν τουλάχιστον 5΄ λεπτά.
Ξεκινάμε την παρασκεή της καραμέλας.- Βάζουμε τα υλικά για την καραμέλα σε αντικολλητικό τηγάνι και τα βράζουμε μέχρι να γίνουν μία καραμέλα,την οποία θα ρίξουμε στην φόρμα και θα την αφήσουμε να κρυώσει.
- Προσθέτουμε στο μείγμα αυγών, το κακάο και την βανίλια, συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Ζεσταίνουμε το γάλα ελαφρά και το ανακετεύουμε με το ρούμι και τον καφέ.
- Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας απαλά.
- Προσθέτουμε τα 3/4 του φλυτζανιού από τα θρυμματισμένα amaretti και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε μία φόρμα 30χ12 μακκρόστενη και από πάνω ρίχνουμε τα υπόλοιπα amaretti.
- Βάζουμε την φόρμα μέσα σε ένα ταψί και το γεμίζουμε με ζεστό νερό πάνω από την μέση της φόρμας.
- Τοποθετούμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε στον αέρα για 1 ώρα στους 200 βαθμούς Κελσίου.
- Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει 2 ώρες εκτός ψυγείου και άλλες 2 εντός.
- Κατόπιν το ξεφορμάρουμε βυθίζοντας την φόρμα σε ζεστό νερό για 3-4 λεπτά. Περιχύνουμε το γλυκό με το σιρόπι που θα δημιουργηθεί στον πάτο της φόρμας.Το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (20) | Εμφανίσεις: 8361 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |