Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Bonet Dolci Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από lovestars   
Τρίτη, 18/05/10

dsc09309_420
Μία υπέροχη συνταγή από την Ιταλική Κουζίνα!!

Τα υλικά μας
για μία φόρμα μακρόστενη 30*12
  • 1 φλυτζάνι γκοφρέτες amaretti θρυμματισμένα
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλυτζάνι γάλα φρέσκο
  • 1/2 φλυτζάνι καφέ espresso ζεστό
  • 6 αυγά
  • 1 1/2 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 1 βανίλια
  • 1 σφηνάκι μαύρο ρούμι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για την καραμέλα
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 1/2 φλυτζάνι νερό
Ας δούμε πώς φτιάχνεται
  • Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά ολόκληρα με την ζάχαρη να αφρατέψουν τουλάχιστον 5΄ λεπτά.
Ξεκινάμε την παρασκεή της καραμέλας.
  • bonet_420Βάζουμε τα υλικά για την καραμέλα σε αντικολλητικό τηγάνι και τα βράζουμε μέχρι να γίνουν μία καραμέλα,την οποία θα ρίξουμε στην φόρμα και θα την αφήσουμε να κρυώσει.
  • Προσθέτουμε στο μείγμα αυγών, το κακάο και την βανίλια, συνεχίζοντας το χτύπημα.
  • Ζεσταίνουμε το γάλα ελαφρά και το ανακετεύουμε με το ρούμι και τον καφέ.
  • Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας απαλά.
  • Προσθέτουμε τα 3/4 του φλυτζανιού από τα θρυμματισμένα amaretti και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  • Ρίχνουμε το μείγμα σε μία φόρμα  30χ12 μακκρόστενη και από πάνω ρίχνουμε τα υπόλοιπα amaretti.
  • Βάζουμε την φόρμα μέσα σε ένα ταψί και το γεμίζουμε με ζεστό νερό πάνω από την μέση της φόρμας.
  • Τοποθετούμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε στον αέρα για 1 ώρα στους 200 βαθμούς Κελσίου.
  • Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει 2 ώρες εκτός ψυγείου και άλλες 2 εντός.
  • Κατόπιν το ξεφορμάρουμε βυθίζοντας την φόρμα σε ζεστό νερό για 3-4 λεπτά. Περιχύνουμε το γλυκό με το σιρόπι που θα δημιουργηθεί στον πάτο της φόρμας.Το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει!

Προσθήκη ως Αγαπημένο (20) | Εμφανίσεις: 6579
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 19-05-2010 22:35
 
Τι φοβερό γλυκό είναι αυτό! Μπράβο και πάλι μπράβο!
 
giavroudi
2. 20-05-2010 09:46
 
Βρε τι παθαίνουμε πρωί πρωί!! :p
 
demi
3. 20-05-2010 10:05
 
Εντυπωσιακό και πρέπει να είναι πολύ γευστικό. Μπράβο!
 
vago
4. 20-05-2010 14:05
 
:eek :eek :eek
 
nayia

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 02/11/14 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός