Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Σου Νο.06 (Choux Pastry) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από lovestars   
Δευτέρα, 17/05/10
dsc09750_420

Η παρακάτω συνταγή είναι άξια εκπρόσωπος της Γαλλικής Κουζίνας αλλά και πολύ αγαπητή στην Ελλάδα.. αέρινα σουδάκια!

Τα υλικά μας (για 30 σού περίπου)

για τα σού

  • 5 αυγά
  • 75 gr. βoύτυρο
  • 150 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
  • 250 ml. νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Γέμιση

  • Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
  • 2 κουταλιές της σούπας κόρν φλάουρ
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 1 και 1/3 φλυτζάνι γάλα
  • 1/3 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 4 κρόκους
  • 2 βανίλιες
  • 250 gr. κρέμα γάλακτος πλήρες
  • 3 κουταλιές της σούπας άχνη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια
  • Για την καραμέλα
  • 2 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 1 φλυτζάνι νερό


Προαιρετικά για το πασπάλισμα

  • Αμύγδαλο φιλέ
Ας δούμε πώς φτιάχνονται

Η σαντιγί

Ετοιμάζουμε την σαντιγί για να παγώσει ως εξής:
  • Βάζουμε την κρέμα στο μπολ που πρόκειται να την χτυπήσουμε, την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  • Κατόπιν χτυπάμε την κρέμα με την βανίλια μέσα στο κρύο μπολ, προσθέτουμε την άχνη και συνεχίζουμε μέχρι να πήξει και να γίνει σαντιγί.
  • Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.

Η κρέμα ζαχαροπλαστικής

Εν συνεχεία την κρέμα ζαχαροπλαστικής:
  • Χτυπάμε στο μίξερ την ζάχαρη, το αλεύρι, το κόρν φλάουρ, τις βανίλιες και τους κρόκους να αφρατέψουν για 2 λεπτά περίπου σε δυνατή ταχύτητα.
  • Βάζουμε το γάλα σε κατσαρόλα να ζεσταθεί, μόλις ζεσταθεί ελαφρά, προσοχή μην βράσει, προσθέτουμε το 1/3 από το γάλα στο μείγμα που ετοιμάσαμε και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί.
  • Μόλις πάρει το υπόλοιπο γάλα 1-2 βράσεις,προσθέτουμε το μείγμα στο γάλα και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να πήξει, σε χαμηλή φωτιά!
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε καθαρό μπολ και σκεπάζουμε με μεμβράνη για να μην κάνει κρούστα,και την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.

Τα σού

  • Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό με την ζάχαρη και το βούτυρο.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
  • Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε την ζύμη 3-4 λεπτά να κρυώσει.
  • Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και τα ενσωματώνουμε στην ζύμη.
  • Αφήνουμε την ζύμη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και την χρησιμοποιούμε.
  • Δημιουργούμε μικρά σουδάκια με κορνέ σε αντικολλητικό χαρτί με απόσταση ενός εκατοστού,γιατί θα φουσκώσουν και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20΄.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν καλά πριν τα γεμίσουμε.

Συναρμολόγηση

  • Αρχικά αναμειγνύουμε την σαντιγί με την κρέμα ζαχαροπλαστικής να ενσωματωθούν σε μία κρέμα.
  • Ανοίγουμε τα σού και με την βοήθεια του κορνέ τα γεμίζουμε, κάνουμε την διαδικασία αυτήν μέχρι να γεμίσουμε όλα τα σού.
  • Ετοιμάζουμε την καραμέλα:
  • Βάζουμε τα υλικά για την καραμέλα σε αντικολλητικό τηγάνι και τα βράζουμε μέχρι να γίνουν μία καραμέλα.
  • Κατόπιν βυθίζουμε το τηγάνι σε ένα ταψί με καυτό νερό για να μην κρυώσει και σταθεροποιηθεί η καραμέλα.
  • Βουτάμε τα σού στην καραμέλα από την πάνω πλευρά και αμέσως μετά, αν θέλουμε  πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο.
Τοποθετούμε στο ψυγείο πρίν τα σερβίρουμε!

Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 3438
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/05/10 )