Η παρακάτω συνταγή είναι άξια εκπρόσωπος της Γαλλικής Κουζίνας αλλά και πολύ αγαπητή στην Ελλάδα.. αέρινα σουδάκια!
Τα υλικά μας (για 30 σού περίπου) για τα σού
- 5 αυγά
- 75 gr. βoύτυρο
- 150 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
- 250 ml. νερό
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Γέμιση
- Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
- 2 κουταλιές της σούπας κόρν φλάουρ
- 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 1 και 1/3 φλυτζάνι γάλα
- 1/3 φλυτζάνι ζάχαρη
- 4 κρόκους
- 2 βανίλιες
- 250 gr. κρέμα γάλακτος πλήρες
- 3 κουταλιές της σούπας άχνη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια
- Για την καραμέλα
- 2 φλυτζάνια ζάχαρη
- 1 φλυτζάνι νερό
Προαιρετικά για το πασπάλισμα
Ας δούμε πώς φτιάχνονται Η σαντιγί
Ετοιμάζουμε την σαντιγί για να παγώσει ως εξής:- Βάζουμε την κρέμα στο μπολ που πρόκειται να την χτυπήσουμε, την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Κατόπιν χτυπάμε την κρέμα με την βανίλια μέσα στο κρύο μπολ, προσθέτουμε την άχνη και συνεχίζουμε μέχρι να πήξει και να γίνει σαντιγί.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
Η κρέμα ζαχαροπλαστικής
Εν συνεχεία την κρέμα ζαχαροπλαστικής:- Χτυπάμε στο μίξερ την ζάχαρη, το αλεύρι, το κόρν φλάουρ, τις βανίλιες και τους κρόκους να αφρατέψουν για 2 λεπτά περίπου σε δυνατή ταχύτητα.
- Βάζουμε το γάλα σε κατσαρόλα να ζεσταθεί, μόλις ζεσταθεί ελαφρά, προσοχή μην βράσει, προσθέτουμε το 1/3 από το γάλα στο μείγμα που ετοιμάσαμε και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί.
- Μόλις πάρει το υπόλοιπο γάλα 1-2 βράσεις,προσθέτουμε το μείγμα στο γάλα και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να πήξει, σε χαμηλή φωτιά!
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε καθαρό μπολ και σκεπάζουμε με μεμβράνη για να μην κάνει κρούστα,και την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
Τα σού
- Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό με την ζάχαρη και το βούτυρο.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
- Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε την ζύμη 3-4 λεπτά να κρυώσει.
- Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και τα ενσωματώνουμε στην ζύμη.
- Αφήνουμε την ζύμη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και την χρησιμοποιούμε.
- Δημιουργούμε μικρά σουδάκια με κορνέ σε αντικολλητικό χαρτί με απόσταση ενός εκατοστού,γιατί θα φουσκώσουν και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20΄.
- Αφήνουμε να κρυώσουν καλά πριν τα γεμίσουμε.
Συναρμολόγηση
- Αρχικά αναμειγνύουμε την σαντιγί με την κρέμα ζαχαροπλαστικής να ενσωματωθούν σε μία κρέμα.
- Ανοίγουμε τα σού και με την βοήθεια του κορνέ τα γεμίζουμε, κάνουμε την διαδικασία αυτήν μέχρι να γεμίσουμε όλα τα σού.
- Ετοιμάζουμε την καραμέλα:
- Βάζουμε τα υλικά για την καραμέλα σε αντικολλητικό τηγάνι και τα βράζουμε μέχρι να γίνουν μία καραμέλα.
- Κατόπιν βυθίζουμε το τηγάνι σε ένα ταψί με καυτό νερό για να μην κρυώσει και σταθεροποιηθεί η καραμέλα.
- Βουτάμε τα σού στην καραμέλα από την πάνω πλευρά και αμέσως μετά, αν θέλουμε πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο.
Τοποθετούμε στο ψυγείο πρίν τα σερβίρουμε!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 4796 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |