Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Γλυκά με φρούτα arrow Apfel-Streuselkuchen (γερμανικό γλυκό ψίχας με μήλο)
Apfel-Streuselkuchen (γερμανικό γλυκό ψίχας με μήλο) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από sardelaki   
Δευτέρα, 17/05/10
Apfel-Streuselkuchen (γερμανικό γλυκό ψίχας με μήλο)
Υλικά:
  • 100γρ. σταφίδες
  • 4 cl Ρούμι
  • 1 1/2 κιλό μήλα
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 450γρ. ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • μία πρέζα αλάτι
  • 1/2 μπουκαλάκι άρωμα ρούμι
  • 350ml λάδι (ηλιέλαιο, σπορέλαιο... όχι ελαιόλαδο)
  • 700γρ. αλεύρι
  • 1 μπέικιν
Εκτέλεση:
  • Apfel-Streuselkuchen (γερμανικό γλυκό ψίχας με μήλο)

    Βάζουμε σε ένα μπολ τις σταφίδες με το ρούμι. 
  • Κόβουμε τα μήλα σε κομματάκια, πασπαλίζουμε με κανέλα και έπειτα ανακατεύουμε με τις σταφίδες.
  • Ανακατεύουμε τη ζάχαρη, τις βανίλιες, το αλάτι, το άρωμα ρούμι και το λάδι. Ανακατεύουμε το μπεικιν με το αλεύρι και έπειτα το ρίχνουμε στο μείγμα. Τα δουλεύουμε σε ψίχα (δηλαδή να γίνονται κομματάκια). 
  • Παίρνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε τη μισή ζύμη και τις άκρες της ζύμης τις ανεβάζουμε λιγάκι και πατάμε στην άκρη του ταψιού. Απλώνουμε πάνω τα μήλα με τις σταφίδες κι από πάνω ρίχνουμε την υπόλοιπη ζύμη. 
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου 45 λεπτά στους 190 (αντιστάσεις) στον αέρα 170 βαθμούς. 

Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 11118
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 19-05-2010 14:23
 
Sardelaki, πάρα πολύ ωραία η συνταγή σου. Επειδή σκοπεύω να τη φτιάξω άμεσα, διευκρίνησέ μου σε παρακαλώ κάτι : τη ζύμη την ανοίγουμε σε φύλλο ή την κάνουμε ψιχουλιαστή ; Γιατί στη φωτογραφία διακρίνω φύλλο κάτω από τα κομματάκια μήλου. :roll
 
nayia
2. 19-05-2010 15:35
 
ψιχουλιαστή την κάνεις...δεν έχει φύλλο! περιμένω εντυπώσεις αφού την δοκιμάσεις!
 
sardelaki
3. 19-05-2010 15:54
 
Και πώς ανεβάζουμε τις άκρες;;; :sigh
 
nayia
4. 19-05-2010 19:13
 
Sardelaki super!!Πολυ λαχταριστή!
 
margarita79
5. 19-05-2010 20:51
 
Σαρδελάκι Μπράβο. Ωραία συνταγή
 
voula
6. 17-02-2011 10:08
 
ti mou thimises tora sardelaki.poli orea syntagi kai poli nostimo gliko.
 
xrisa

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 02/07/12 )