Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Πίτες και Ψωμιά arrow Μπουρέκι Χανιώτικο (χωρίς φύλλο)
Μπουρέκι Χανιώτικο (χωρίς φύλλο) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από tkon   
Τετάρτη, 19/05/10

Κατέφθασε αγαπημένη και χρυσοχέρα φίλη κολλητή από Κρήτη και μας έχει ¨καταστρέψει¨ με το μαγείρεμα. Μαγειρεύει όλη μέρα και εμείς αντιστοίχως τρώμε όλοι, όλη μέρα. Ένα θα σας πω και τίποτα άλλο ............ θα μείνει 15 ημέρες...... καήκαμε καλοκαιριάτικα με κομπινεζόν θα βγω στη παραλία.

Πριν λίγο έφτιαξε χανιώτικο μπουρέκι και σας το παραθέτω είναι ωραιότατο, εύκολο και για τα καλοκαιρινά βράδια αλλά και για κολατσιό στο γραφείο ότι πρέπει.

Υπάρχει και με φύλλο, θα μας το φτιάξει άλλη ημέρα, θα γράψω τη συνταγή και θα την ανεβάσω. 

Υλικά
  • 5 πατάτες
  • 4 κολοκύθια
  • 250γρ μυζήθρα ή  φέτα
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο καλό
  • 3 τομάτες κομμένες σε κύβους ή 1 κουτί τοματάκια ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι δυόσμος
  • 1 φλ. γάλα
  • 3 κ.σ. αλεύρι
  • Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση

Σε διαφορετικά μπολ , κόβουμε σε λεπτές φέτες τις πατάτες και τα κολοκύθια. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να βγάλουν όσο περισσότερα από τα υγρά τους. Κατόπιν τους ρίχνουμε  λίγο λάδι και τα πουδράρουμε ελαφρώς με αλεύρι, για να μην κολλήσουν μεταξύ τους στο ψήσιμο και τα ανακατεύουμε με τα χέρια  .Λαδώνουμε το ταψί μας και απλώνουμε μια πρώτη στρώση από κολοκύθια, καλύπτοντας τον πάτο του ταψιού .

Ανακατεύουμε τα τοματάκια με το δυόσμο και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε λίγη από αυτή τη  σάλτσα επάνω στα κολοκύθια. Συνεχίζουμε με μία στρώση πατάτες και τις περιχύνουμε και αυτές με τη σάλτσα. Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί.
Στο μπολ με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας προσθέτουμε  3 κουταλιές της σούπας αλεύρι, το γάλα και το λάδι, και φτιάχνουμε έναν αραιό χυλό, περιχύνουμε το ταψί  και ψήνουμε το μπουρέκι σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 1 ώρα περίπου. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το κόβουμε σε κομμάτια.

Ανάλογα το ταψί ή το πυρέξ μπορούμε να φτιάξουμε δύο σειρές από κολοκύθι, σάλτσα, πατάτες, σάλτσα, τυρί.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (16) | Εμφανίσεις: 15771
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 21-05-2010 12:07
 
Το εφαγα προσαφατα απο κρητικια μαγειρσσα και μου αρεσε παρα πολυ.Το κολοκυθακι σε λεπτα φετακια και η πατατουλα εκανε τη διαφορα.Το μονο που δε μου αρεσε ηταν οτι με τη σκετη μυζηθρα ηταν αρκετα αναλατο.Θα προτιμουσα και λιγη φετα μεσα. 
Ευχαριστουμε για τη συνταγη.
 
margarita79
2. 21-05-2010 20:28
 
Δεν το έχω φάει αλλά αν κρίνω από τα υλικά σίγουρα θα μου αρέσει. Θα το δοκιμάσω και θα επανέλθω
 
voula
3. 22-05-2010 07:06
 
Μμμμ αλλη μια ωραία συνταγή!!! Σε τι μέγεθος ταψιού έβαλε τις αναλογίες η Κρητικοπουλα φίλη βρε tkon να πάρουμε μια ιδέα πόσο θα φάμε :grin
 
mariaZ
4. 22-05-2010 12:54
 
Μαρία μου ένα αρκετά μεγάλο πυρεξ που έχω. αν έχει μεσαίο μπορείς να κάνεις δύο στρώσεις. Υποτίθεται ότι είναι ορεκτικό στη Κρήτη, αλλά αυτό είναι πλήρες γεύμα.
 
tkon

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 20/05/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός