Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Μπουφές arrow Κρέπες σε πουγκάκι (με μπεσαμέλ, μανιτάρια, μπέικον)
Κρέπες σε πουγκάκι (με μπεσαμέλ, μανιτάρια, μπέικον) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 6
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Πέμπτη, 20/05/10
Ευρετήριο άρθρου
Κρέπες σε πουγκάκι (με μπεσαμέλ, μανιτάρια, μπέικον)
Σελίδα 2
img_1630_420_01
Υλικά (για 12 πουγκάκια)
  • 12 κρεπες (ετοιμες ή φτιαχνετε μονοι σας συνταγή για κρέπες θα βρειτε εδώ )
  • 2 1/2 κουπες μπεσαμελ
  • 5 φετες ζαμπον
  • 5 φετες μπεικον
  • 1 κονσερβα μανιταρια σε φετες
  • 1κ.σ βιταμ
  • 1 κ.σ κρασι λευκο
  • 1 1/2 κουπα τριμμενα τυρια (ρεγκατο, γκουντα ο,τι θελετε)
  • Πιπερι
  • Φρεσκα κρεμμυδακια για να δεσουμε τα μπουγκακια
Εκτέλεση
  • Φτιαχνουμε τις κρεπες και τη μπεσαμελ μας
  • Σοταρουμε τα μανιταρια και το μπεικον στο βιταμ,
  • Σβηνουμε με το κρασι και περιμενουμε να εξατμιστουν ολα τα υγρα
  • Προσθετουμε το ζαμπον και το πιπερι.
img_1608img_1611img_1612_01
  • Μολις κρυωσει λιγο το μειγμα ριχνουμε τα τυρια και αναμιγνυομυε με τη μπεσαμελ
  • Βουτυρωνουμε ενα πυρεξ και περνουμε μια -μια τις κρεπες.
  • Βαζουμε στο κεντρο 1-2 κουταιες γεμιση και κλεινουμε σε πουγκι.
img_1617img_1623_420_01img_1642
  • Δενουμε με τα φρεσκα κρεμυδακια
  • Ψηνουμε στον αερα στους 180 για 10 λεπτακια

 Μπορειτε να βαλετε οτι μειγμα σας αρεσει (με σπανακι, με κοτοπουλο, με κιμα).

Δοκιμάστε να φτιαξετε και κρυα γεμιση με τυρι κρεμα και πιπεριες ή με ροκφορ ή με κοτοσαλατα ή σολομο,να τα δεσετε με διαφορετικο υλικο για να τα ξεχωριζετε και να τα βαλετε σε σειρες σε μια πιατελα.Ιδανικο μεζεδακι σε μπουφε.

Επισης μπορειτε σε τραπεζι να φτιαξετε μεγαλες ατομικες κρεπες σε μεγαλο τεφαλ και να σερβιρετε εκει μεσα στο πουγκι κρεας μαγειρεμενο οπως σας αρεσει σε μπουκιτσες.

Καλή επιτυχία


Προσθήκη ως Αγαπημένο (34) | Εμφανίσεις: 28596
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (23)
1. 21-05-2010 14:27
 
Καλά ζωγράφισες πάλι !!!! 
Αχ να μπορούσα να σου εμοιαζα εστω και λιγο :cry
 
soula33
2. 21-05-2010 14:35
 
Χαχαχα Σουλα ευχαριστω με εκανες και γελασα...Σιγα βρε παιδι μου το πραγμα.Αντε να το φτιαξεις και εσυ.Πανευκολο ειναι!
 
margarita79
3. 21-05-2010 14:49
 
Υπέροχες!!Να μια πολύ καλή προταση για πρωτοτυπη παρουσιαση της αγαπημενης μας κρεπας.Μπραβο Ριτα!!!
 
stone
4. 21-05-2010 15:08
 
Συγχαρητήρια!πολύ ωραία πρόταση!Αν σου είναι εύκολο θα μπορούσες να μου πεις τον τρόπο που ψήνεις τις κρέπες σου έτσι ώστε να έχουν αυτό το τέλειο χρυσαφένιο χρώμα;Όποτε το έχω προσπαθήσει,μόνο η πρώτη μου βγαίνει έτσι, οι άλλες μαυρίζουν αμέσως (δεν καίγονται όμως)και δεν είναι ευπαρουσίαστες :sigh.Ευχαριστώ!!!
 
katmirto
5. 21-05-2010 15:34
 
Ο συγκεκριμενες κρεπες ειανια ετοιμες κατεψυγμενες.Οταν φτιαχνω ομως εγω χρησιμοποιω αντικολλητικο τηγανακι και επειτα απο καθε μια που φτιαχνω προσθετω μισο εως ενα κ.γ βιταμ ωστε να υοαρχει παντα λιπαρη ουσια μεσα και δεν τια αφηνω πολυ ολις δωοτι σταθεροποιουνται οι ακρες (το γυρω γυρω δλδ)τις γυρναω. 
Θα φροντισω να αναρτησω συνταγη για παρακσκευη κρεπας με την πρωτη ευκαιρια ωστε να το εχουμε.
 
margarita79
6. 21-05-2010 15:58
 
Μαργαρίτα φοβερό..για άλλη μια φορά!Μου μπήκε μια ιδέα-καθότι γλυκατζού-λες να είναι ωραίο το πουγκάκι γεμισμένο με μερέντα και τριμμένο μπισκότο ή φουντούκια;;Γιαμ!! :zzz
 
demi
7. 21-05-2010 16:03
 
Ωραιοτατο θα ειναι απλα εγω προτιμησα το αμλυρο γιατι σκεφτηκα πρωτον οτι οσο και να το κανουμε οταν φτιαχνουμε κρεπες ξαπλωτες σε πυρεξ κολλανε μεταξυ τους και δεν ειναι τοσο εμφανισιμες σε τραπεζι και δευτερον σε μπουφε ειναι πολυ ευκολο να βαλεις την κρεπουλα ετσι διοτι την πιανει ο αλλος στο χερι του και την τρωει μπουκιτσα χωρις να χρειαζεται μαχαιροπηρουνο. 
Αν την κανεις γλυκια απλα θα φροντισεις το μειγμα μεσα να ειναι σφικτο με το μπισκοτο απλα δε ξερω με τι κορδονακι θα μπορουσες να το δεσεις ισως φλυδα απο καποιο φρουτο?...χμμμ υπαρχει ενα κορδονι καραμελα στο Ικεα το ειχα δειξει σε αλλη συνταγη...
 
margarita79
8. 21-05-2010 16:05
 
Α ισως με ζαχαρωμενες φλουδες μπαστουνακια πορτοκαλιου..απλα να ειναι μακριες...
 
margarita79
9. 21-05-2010 19:45
 
Απλά καταπληκτικό! Μπράβο! Και ότι σκεφτόμουν μεζεδάκια για κρασομάζωξη το επόμενο Σάββατο. Ευχαριστούμε!
 
vago
10. 21-05-2010 20:25
 
Αμάν βρε Μαργαρίτα με τα ωραία σου μεζεδάκια μας έχεις τρελάνει. Εκτός από μεζεδάκι μπορεί να σταθεί και ως πρώτο πιάτο. και οι εναλλακτικές που μας δίνεις όλες είναι φοβερές!Μπράβο!!!
 
voula
11. 22-05-2010 07:09
 
Πραγματικά υπέροχα τα πουγκάκια. Οι κρέπες είναι αδυναμία μου :upset :upset
 
mariaZ
12. 23-05-2010 08:34
 
Υπέροχες οι κρέπες....ήδη αρχίζω να σκέφτομαι εναλλακτικά "γεμίσματα" :grin :grin  
Ευχαριστούμε Μάρτζι :zzz
 
Flora
13. 24-05-2010 17:41
 
Φανταστική ιδέα για μπουφέ! :zzz
 
kate
14. 21-03-2011 18:57
 
Αχ Μαργαρίτα, τί μου κάνεις κι είμαι έγκυος γυναίκα...Έχε χάρη που λείπει ο άντρας μου και δεν μπορώ να τον στείλω να μου φέρει φρέσκα κρεμμυδάκια...
 
tamar
15. 02-05-2011 17:55
 
Eρώτηση: Η μπεσαμέλ είναι απαραίτητη; 
Επειδή έχω τραπέζι αύριο βράδυ πώς ακριβώς τρώγονται; Εννοώ με το χέρι ή θέλουν μαχαιροπήρουνο;
 
tamar


Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 21/03/11 )