Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Διατροφή arrow Γρήγορη απώλεια βάρους: Τι πρέπει να αποφύγετε
Γρήγορη απώλεια βάρους: Τι πρέπει να αποφύγετε Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 6
Έχει υποβληθεί από esther   
Παρασκευή, 21/05/10

Μερικές χρήσιμες συμβουλές για γρήγορη απώλεια βάρους: Τι πρέπει να αποφύγετε

Καταναλώνετε τουλάχιστον 1.000-1.200 θερμίδες ημερησίως

  • diet_time_220Όταν καταναλώνετε λιγότερες από 1.000-1.200 θερμίδες την ημέρα, ο οργανισμός σας αναπτύσσει μια αντίδραση πείνας, κάτι το οποίο μειώνει το μεταβολισμό. Οι 1.000-1.200 θερμίδες πρέπει να είναι το κατώτερο όριο και μάλιστα πολλές γυναίκες πρέπει να καταναλώνουν περισσότερες προκειμένου να αδυνατίσουν. Καταναλώνετε συχνά, μικρά, ισορροπημένα γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέραςΚαταναλώνοντας συχνά, μικρά και ισορροπημένα γεύματα βοηθάτε τον οργανισμό σας να μην πεινάει, ενώ παράλληλα κρατάτε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σταθερά. Εάν δεν καταναλώσετε για αρκετή ώρα κάποιο γεύμα τότε η αίσθηση της πείνας θα είναι πολύ έντονη με αποτέλεσμα όταν έρθει η ώρα να φάτε, να καταναλώσετε μεγάλες ποσότητες φαγητού.

Αυξήστε το μεταβολισμό σας κάνοντας τα εξής

  • Πιείτε πράσινο τσάι. Το πράσινο τσάι περιέχει καφεΐνη και άλλα συστατικά που αυξάνουν το μεταβολισμό έως και 4 ποσοστιαίες μονάδες την ημέρα. Απλά, όταν καταναλώνετε τσάι να φροντίζετε να μη βάζετε ζάχαρη ή γάλα.

Ασκηθείτε περισσότερο από όσο συνηθίζετε

  • Προσπαθήστε να κάνετε εντατικά τις ασκήσεις και να πιέζετε τους μύες σας περισσότερο από αυτό που συνηθίζετε.

Καταναλώνετε υγιεινά λιπαρά Ω3

  • Αυτά τα σημαντικά λιπαρά βρίσκονται στα ψάρια όπως ο σολωμός, ο τόνος, η πέστροφα, στα καρύδια κ.α. Εάν τα αποφεύγετε ο μεταβολισμός σας θα μειωθεί.

Οργανώστε μια ημέρα που 'θα το ρίξετε έξω' και θα καταναλώσετε κάτι που θα σας κάνει να ευχαριστηθείτε

  • Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει ψυχολογικά ώστε να συνεχίσετε το διατροφικό σας πρόγραμμα. Απλά θα πρέπει αυτές οι μέρες 'ατασθαλίας' να μην γίνονται συχνά.

Αυτές ήταν κάποιες συμβουλές για να επιταχύνετε την απώλεια βάρους.

Προσοχή όμως γιατί υπάρχουν και κάποια πράγματα που μπορούν να σαμποτάρουν την προσπάθειά σας. Εάν επιθυμείτε να χάσετε βάρος γρήγορα μην κάνετε τα ακόλουθα:

Μην αποφεύγετε τις ασκήσεις ενδυνάμωσης

  • Πολλές γυναίκες αποφεύγουν τις ασκήσεις ενδυνάμωσης γιατί φοβούνται ότι θα χάνουν κιλά πιο αργά και θα πάρουν όγκο. Παρόλα αυτά οι ασκήσεις ενδυνάμωσης είναι ότι καλύτερο μπορεί να κάνει μια γυναίκα για να κάνει ένα ωραίο σώμα. Η αεροβική άσκηση μπορεί να ελαττώσει το λίπος από το σώμα αλλά οι ασκήσεις ενδυνάμωσης θα αναπτύξουν του μύες

Μην ακολουθείτε προγράμματα μικρής περιεκτικότητας σε θερμίδες

  • Αυτά τα προγράμματα είναι ανθυγιεινά και έχουν σαν αποτέλεσμα όταν τα σταματήσετε να ξαναπάρετε το χαμένο βάρος. Το κλειδί στην απώλεια βάρους είναι η υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή.

Μην εγκαταλείψετε το πρόγραμμα διατροφής και άσκησης μόλις φτάσει η ημερομηνία-στόχος που θέλατε

  • Αρκετοί άνθρωποι ακολουθούν ένα πρόγραμμα διατροφής για να χάσουν βάρος και να δείχνουν ωραίοι σε μια σημαντική εκδήλωση. Η ισορροπημένη διατροφή και η άσκηση θα πρέπει να είναι μέρος της καθημερινότητάς σας και όχι απλά μια παρένθεση. Η ευεξία είναι μια συνεχής προσπάθεια και δεν πρέπει να σταματάτε ένα πρόγραμμα διατροφής και άσκησης όταν πετυχαίνετε το στόχο σας.
ΠΗΓΗ: www.iatronet.gr

 


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 22936
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 27-05-2010 02:25
 
geia sas edw k 3 meres xekinhsa kapoia diatrofh mazi me to xs ta xapoia toy opoioy periexoyn ola ayta ta systatika k 8a h8ela na rwthsw an tetoia skeyasmata 8a stamatoysan to metabolismo moy se mia nea prospa8eia xwris ayta sto mellon.eyxaristw
 
mpoompoo88
2. 19-09-2010 13:00
 
Απολυτα σωστα οσα ειπες....Παρ\'ολα αυτα διαφωνω μονο στη μερα που θα το \"ριξεις εξω\". Γιατι πολυ απλα δημιουργειται η εσφαλμενη εντυπωση οτι κανεις κατι σαν τιμωρια...η επιβραβευση για μενα ειναι τα θετικα σχολια απο 3ους και τα αποτελεσματα στο σωμα μ....!!! 
Εφοσων οπως λες τα χαπια εχουν τα ιδια συστατικα γιατι να μη τα παρεις απο φυσικες πηγες και προτιμας συνθετικα...???
 
dimitra87
3. 31-05-2011 21:28
 
η σωστη διατροφή είναι ότι καλύτερο για τον μεταβολισμό και την απώλεια βάρους ΧΩΡΙΣ ΧΑΠΙΑ έκανα το λάθος να μην τρώω σώστα χωρίς να το καταλαβω έφτασα να κάνω ένα γεύμα την ημέρα και αυτό ψωμί με τυρί και τέτοια αλλοτέ γιατί ξεχνούσα να φάω και άλλοτε με λόξα να χάσω βάρος φαγητό κανονηκό 2 φορές την εβδομάδα το πολύ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ να πέσει ο ζάχαρος μου να έχω κρίσης υπογλυκαιμίας χωρίς να το καταλάβω τόσο καιρό και να κάνω εμετό όταν έτρωγα ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ τωρα μου εδωσε ο γιατρός διατροφή 1800 θερμιδών ισορροπό σιγά σιγά τον οργανισμό μου και χάνω βάρος χωρίς επιπτώσεις φυσίκα τα κιλά μου δεν ήταν πάνω απο 65 αλλά ....τώρα είμαι 62..και το πιο ωραίο το επαγγελμα μου είναι μαγείρισα.ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΤΡΩΤΕ ΥΓΙΕΙΝΑ ΚΑΙ 5-6 ΓΕΥΜΑΤΑΚΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΦΥΣΙΚΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑ θεωρείτε γεύμα ΚΑΙ ΟΧΙ ΨΩΜΙ
 
morfoula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 22/05/10 )