Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Πατάτες αλά Ριοχάνα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από giavroudi   
Σάββατο, 22/05/10
dsc00329_420

Η συνταγή είναι ισπανική και τη βρήκα σε ένα site  από το οποίο τη μετέφρασα. Τελευταία έχω μια εμμονή με την ισπανική κουζίνα και ψάχνω μανιωδώς για καινούριες συνταγές!

 Υλικά:
  • 4 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες στα τέσσερα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 χωριάτικο λουκάνικο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλ. γλυκιά πάπρικα
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 1 νεροπότηρο νερό
Εκτέλεση:
  • Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με την πράσινη πιπεριά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο και τη δάφνη και τα σοτάρομε για λίγο ακόμη.
  • ΄Οταν μαλακώσουν, προσθέτουμε τις πατάτες και το λουκάνικο κομμένο σε φέτες. ανακατεύουμε για λίγο και μετά βάζουμε το νερό, την πάπρικα και το αλάτι.
  • Τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσουν και να χυλώσουν οι πατάτες. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νεράκι ακόμη.
Σερβίρουμε με ζεστό ψωμάκι και κόκκινο κρασί.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 4636
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 24-05-2010 15:56
 
εύκολο και νόστιμο. Θα το φτιάξω αλλά θα προσθέσω και σπασμένα κομμάτια φέτας μέσα. Μια εκδοχή πατάτες γιαχνί δηλαδή
 
xlogo
2. 24-05-2010 16:50
 
ωραία και εύκολη συνατγή!
 
Marinaki
3. 24-05-2010 17:24
 
Καλησπέρα ωραία συνταγή αλλά αν θέλετε μια παραλλαγή αντί για πιπεριά να βάλετε λίγο φρέσκο δυόσμο του πάει πάρα πολύ εμείς έτσι τις κάνουμε τις πατάτες γιαχνί.
 
annakouki
4. 26-05-2010 00:01
 
θέλω ένα πιάτο τώρα!!!!!!!!!
 
PANELE

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 23/05/10 )