Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Πίτες και Ψωμιά arrow Πίτσα Νο.15 (από πολέντα, με φρέσκια ντομάτα, κατίκι και φέτα)
Πίτσα Νο.15 (από πολέντα, με φρέσκια ντομάτα, κατίκι και φέτα) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από Elenia   
Κυριακή, 23/05/10

polentpizza_420
Απλό, διαφορετικό, νόστιμο και υγιεινό φαγάκι...

Υλικά (για 4-6 άτομα )
  • 150 γρ. πολέντα -προσοχή μην αγοράσετε καλαμποκάλευρο
  • 3 1/2 κούπες νερό
  • μια πρέζα από μη ραφιναρισμένο αλάτι
  • 2-3 κ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 ντομάτα, κομμένη σε κομμάτια
  • τυρί κατίκι -όσο θέλετε
  • τυρί φέτα -όσο θέλετε
  • ρίγανη
  • εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Εκτέλεση

Φέρνετε σε μια μέτρια κατσαρόλα με χοντρό πάτο, σε βρασμό το νερό, ρίχνετε το αλάτι και σιγά σιγά ανακατεύοντας ρίχνετε και την πολέντα. Χαμηλώνετε την φωτιά και συνεχίζετε να ανακατεύετε, προσέχοντας να μην καείτε επειδή ο χυλός στην αρχή όπως κοχλάζει μπορεί να σας κάψει. Θέλει συχνή επιτήρηση και ανακάτεμα για περίπου 20 λεπτά ή έως ότου, η πολέντα αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα και τον πάτο της κατσαρόλας.

Καλύπτεται μια λαμαρίνα ή ένα ταψί, με ένα φύλλο λαδόχαρτο και την απλώνετε με το πίσω μέρος ενός κουταλιού το οποίο και βρέχετε συχνά ώστε να μην κολλάει το κουτάλι στην πολέντα. Η διάμετρος της βάσης, πρέπει να βγει περίπου στα 30 εκ. ενώ το πάχος λεπτότερο από το μικρό σας δαχτυλάκι. Όσο είναι ακόμη ζεστή, της ρίχνετε και την παρμεζάνα και την αφήνετε στο πλάι για να κρυώσει.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και βάζετε την σχάρα όπου θα ακουμπήσετε την λαμαρίνα με την πίτσα, στην 2η θέση από κάτω.

Κόβετε σε κομματάκια την ντομάτα και με το χέρι σας την στύβετε ώστε να φύγουν τα πολλά της υγρά. Την απλώνετε επάνω στην πίτσα, βάζετε με ένα κουταλάκι δεξιά και αριστερά λίγο κατίκι, τρίβετε και λίγη φέτα, πασπαλίζετε με ρίγανη και τέλος, προσθέτετε και λίγο ελαιόλαδο. Την φουρνίζετε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ελαφρά και την απολαμβάνετε ζεστή, με λίγο δροσερό άσπρο κρασάκι και μια σαλάτα εποχής...

Καλή σας Απόλαυση...

Τη συνταγή θα τη βρείτε και στο www.food4life.gr

Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 5603
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (7)
1. 24-05-2010 23:43
 
Απορίες 
-τι διαφορά έχει η πολέντα από το καλαμποκάλευρο; 
- τη βρίσκουμε στο σούπερ μάρκετ ή μόνο σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα; 
- υπάρχει άλλο αλεύρι που να ενδείκνυται για αυτή τη μέθοδο δημιουργίας ζύμης; Γιατί η αλήθεια είναι ότι χωρίς ζυμώματα είναι κάπως πιο εύκολα τα πράγματα.
 
Ranja
2. 25-05-2010 09:40
 
- Δεν την βρίσκεις μόνο σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα και την αγοράζεις ως πολέντα και την βρίσκεις και σε μεγάλα σούπερ μάρκετ... 
- η πολέντα είναι το χοντρόκοκκο άλεσμα του καλαμποκιού (σαν χοντρός κόκκος άμμου), ενώ το αλεύρι είναι αλεύρι... 
- δεν μπορείς να αντικαταστήσεις με τίποτε άλλο για να φτιαχτεί η βάση.. 
διάβασε αν θες το blog, διότι πάντα στις αναρτήσεις μου παραθέτω και πληροφορίες για τα υλικά που αναρτώ...
 
Elenia
3. 25-05-2010 10:01
 
επειδή οι ζυγαριές δεν είναι σε όλες τις κουζίνες. Μπορείς να γράψεις σε παρακαλώ την αναλογία νερού/πολέντας και σε κούπες;
 
xlogo
4. 25-05-2010 11:20
 
3.5 κούπες νερό 
1 κούπα πολέντα
 
Elenia
5. 26-05-2010 00:08
 
τι ωραίο που φένετε? να το είχα τώρα με μια παγωμένη μπύρα θα ήταν το καλύτερο μου
 
PANELE
6. 26-05-2010 13:34
 
Άψογα το συνδύασες... αρχίζουν και οι ζέστες...
 
Elenia
7. 26-05-2010 22:26
 
Καταπληκτική εκδοχή πίτσας! 
Μπράβο elenia!
 
lovestars

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 25/08/10 )