Απλό, διαφορετικό, νόστιμο και υγιεινό φαγάκι...
Υλικά (για 4-6 άτομα ) - 150 γρ. πολέντα -προσοχή μην αγοράσετε καλαμποκάλευρο
- 3 1/2 κούπες νερό
- μια πρέζα από μη ραφιναρισμένο αλάτι
- 2-3 κ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη
- 1 ντομάτα, κομμένη σε κομμάτια
- τυρί κατίκι -όσο θέλετε
- τυρί φέτα -όσο θέλετε
- ρίγανη
- εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Εκτέλεση Φέρνετε σε μια μέτρια κατσαρόλα με χοντρό πάτο, σε βρασμό το νερό, ρίχνετε το αλάτι και σιγά σιγά ανακατεύοντας ρίχνετε και την πολέντα. Χαμηλώνετε την φωτιά και συνεχίζετε να ανακατεύετε, προσέχοντας να μην καείτε επειδή ο χυλός στην αρχή όπως κοχλάζει μπορεί να σας κάψει. Θέλει συχνή επιτήρηση και ανακάτεμα για περίπου 20 λεπτά ή έως ότου, η πολέντα αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα και τον πάτο της κατσαρόλας. Καλύπτεται μια λαμαρίνα ή ένα ταψί, με ένα φύλλο λαδόχαρτο και την απλώνετε με το πίσω μέρος ενός κουταλιού το οποίο και βρέχετε συχνά ώστε να μην κολλάει το κουτάλι στην πολέντα. Η διάμετρος της βάσης, πρέπει να βγει περίπου στα 30 εκ. ενώ το πάχος λεπτότερο από το μικρό σας δαχτυλάκι. Όσο είναι ακόμη ζεστή, της ρίχνετε και την παρμεζάνα και την αφήνετε στο πλάι για να κρυώσει. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και βάζετε την σχάρα όπου θα ακουμπήσετε την λαμαρίνα με την πίτσα, στην 2η θέση από κάτω. Κόβετε σε κομματάκια την ντομάτα και με το χέρι σας την στύβετε ώστε να φύγουν τα πολλά της υγρά. Την απλώνετε επάνω στην πίτσα, βάζετε με ένα κουταλάκι δεξιά και αριστερά λίγο κατίκι, τρίβετε και λίγη φέτα, πασπαλίζετε με ρίγανη και τέλος, προσθέτετε και λίγο ελαιόλαδο. Την φουρνίζετε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ελαφρά και την απολαμβάνετε ζεστή, με λίγο δροσερό άσπρο κρασάκι και μια σαλάτα εποχής...
Καλή σας Απόλαυση...
Προσθήκη ως Αγαπημένο (8) | Εμφανίσεις: 7083 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |