Τη συνταγή αυτή,όπως την έμαθα από την Σφακιανή πεθερά μου (γι αυτό άλλωστε και χρησιμοποιώ στον τίτλο τον ιδιωματισμό της) την υποβάλλω κατόπιν αιτήματος της φίλης Πασταφλώρας στην οποία και την αφιερώνω(αν και όπως ξανάπα στο σχόλιο μου στο forum η συνταγή αυτή υπάρχει σχεδόν η ίδια από τη φίλη Line)
Υλικά: - 1 kgr κρέας ότι θέλουμε (χοιρινό, μοσχάρι, αρνί)
- 1/2 kg ρεβίθια
- 1/2 ποτ. ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1/2 kg ντομάτες τριμμένες ή ψιλοκομμένες
- λίγο κρασί της αρεσκείας μας (κατά προτίμηση κόκκινο ή ροζέ, εγώ χρησιμοποιώ το λεγόμενο "παλιό" που έχουμε εδώ στην Κρήτη)
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
- 1-2 δαφνόφυλλα.
Εκτέλεση: - Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια και τα κρεμμύδια.
- Σβήνουμε με το κρασί.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες,αλάτι,πιπέρι,ρίγανη και τα δαφνόφυλλα.
- Ρίχνουμε νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας και αφήνουμε να βράσει για περίπου 20 min.
- Στραγγίζουμε τα ρεβίθια,που τα έχουμε βάλει στο νερό να μαλακώσουν από το προηγούμενο βράδυ και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
- Συμπληρώνουμε όσο νερό χρειάζεται για να σκεπαστούν και βράζουμε μέχρι να ψηθούν,προσθέτοντας όποτε χρειάζεται νερό.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 5809 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |