Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Παγωτά και Γρανίτες arrow Παγωτό φράουλα Νο.01 (παιδικό σε ξυλάκι)
Παγωτό φράουλα Νο.01 (παιδικό σε ξυλάκι) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 8
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Τετάρτη, 26/05/10
page_1_01
Υλικά
  • 400γρ φράουλες
  • 3/4 κουπας ζαχαρη
  • 1/4 κουπας νερο
  • Χυμος απο μισο λεμόνι
  • 1 κεσεδακι γιαουρτι πληρες
  • 1/2 φακελος garni σαντυγι συν μισο φλιτζανι γάλα
Εκτέλεση
  • Πλενουμε πολυ καλα τις φραουλες χωρις να αφαιρεσουμε τα κοτσανια γιατι τραβανε νερο και τις αφηνουμε να στεγνωσουν
  • Σε ενα κατσαρολακι λιωνουμε τη ζαχαρη στο νερο και βραζουμε για 1-2 λεπτα ωστε να εχουμε ενα πυκνο σιροπι.Προσθετουμε και το λεμονι και αφηνουμε να κρυώσει καλά.
  • Καθαριζουμε τις φραουλες απο τα φυλλαρακια και τις πολτοποιουμε στο μουλτι.
  • Ανακατευουμε τον πολτο με το σιροπι.
  • img_1703
    Στο μιξερ χτυπαμε το garni με το γαλα και το γιαουρτι.
  • Μολις εχουμε μια αφρατη κρεμα προσθετουμε το φρουτο με το σιροπι.
  • Χτυπαμε καλα και βαζουμε το μπωλ στην καταψυξη(το μειγμα θα ειναι αρκετα υγρο μη σας τρομαξει).
  • Μετα απο 1 ωρα ξαναχτυπαμε αν θελουμε (δεν ειναι απαραιτητο μπορουμε απλα να ανακατεψουμε με το συρμα) και μοιραζουμε στις ειδικες θηκες για παγωτο ξυλακι.
  • Αφηνουμε να παγωσουν πολυ καλα (ισως και 1 μερα) και ξεφορμαρουμε βουτωντας τις θηκες σε ζεστο νερο για λιγα δευτερολεπτα ή περνωντας τες κατω απο τη βρυση.

 Μπορειτε να το φτιαξετε και με σαλτσα φραουλας αν εχετε ετοιμη απλά με αυτον τον τροπο(σιροπι συν φρουτο)οι φραουλες διατηρουν το αρωμα τους και τη γευση τους αναλλοιωτη.

img_1695_420_02


Προσθήκη ως Αγαπημένο (14) | Εμφανίσεις: 13797
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (10)
1. 28-05-2010 10:14
 
Μαργαρίτα καταπληκτικό,η μικρή μου μόλις το είδε άρχισε να χοροπηδάει(ειδικά παρουσία Ντόρας και Μπουτς!).Σ'ευχαριστούμε! :)
 
demi
2. 28-05-2010 11:54
 
Έτσι και το δει ο μικρός μου θα με βάζει να του φτιάχνω συνέχεια ;) . Συγχαρητήρια! Εξαιρετικό!
 
vago
3. 28-05-2010 12:12
 
Τέλειο Μαργαρίτα το παγωγό και ακόμα πιο τέλειες οι φωτογραφίες. Με τσάκισες... και έχει και ζέστη. :cry
 
Mary
4. 28-05-2010 12:52
 
Τέλειο όπως και η φώτο σου μπράβο σου !!!
 
Marylou
5. 28-05-2010 13:33
 
Τι να πρωτοσχολιάσω, τις φοβερές φωτο ή τα πανέμορφα παγωτά ? Δεν έχω λόγια! 
Με έχεις αφήσει άναυδη πια Μαργ.
 
sgr
6. 28-05-2010 13:36
 
ΤΕΛΕΙΟ!!! (όπως πάντα οι δικές σου συνταγές μα και οι φωτογραφίες σου) :)
 
eirini1977
7. 28-05-2010 13:48
 
Για δίαιτα ξεκινήσαμε με παγωτό καταλήξαμε :upset :upset Εξαιρετικό τα συγχαρητήρια μου :eek
 
mariaZ
8. 29-05-2010 09:41
 
Εύγε Μάρτζι!! Κι έχω 3 κιλά φράουλες που δεν ήξερα τι να τις κάνω :upset  
Έχω 2 ερωτήσεις...αν κάνω τον πολτό σήμερα και τον κρατήσω στο ψυγείο,ώστε να μη χάσουν οι φράουλες τη φρεσκάδα τους και φτιάξω το παγωτό αύριο, θα έχει πρόβλημα? 
Και, το παγωτό έχει μαλακή υφή ή πλησιάζει τη γρανίτα?
 
Flora
9. 29-05-2010 09:52
 
Ο πολτος επειδη ειναι σκετο φρουτο και το ανακατευεις απλα με το σιροπι(χωρις να βρασει) θα ελεγα να μην τον κανεις απο σημερα φοβαμαι πως ισως χασουν οι φραουλες.Η υφη του παγωτου ειναι μεταξυ γρανιτας και παγωτου.Δεν ειναι και σαν παρφε φυσικα(ειναι πιο σφικτο) αλλα ουτε και γρανιτα. 
Εγω εκανα ενα ενδιαμεσο χτυπημα με το μιξερ πριν τα βαλω σε θηκουλες και δεν εχει κρυσταλλακια καθολου. 
Καλη επιτυχία!
 
margarita79
10. 29-05-2010 11:49
 
Αυτή η συνταγή είναι η χαρά μικρών και μεγάλων. Μη τη δούνε τα παιδιά μου θα με φάνε.Μπράβο για τη συνταγή και για το στήσιμο όλο γενικότερα
 
voula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 29/05/14 )