Υλικά - 400γρ φράουλες
- 3/4 κουπας ζαχαρη
- 1/4 κουπας νερο
- Χυμος απο μισο λεμόνι
- 1 κεσεδακι γιαουρτι πληρες
- 1/2 φακελος garni σαντυγι συν μισο φλιτζανι γάλα
Εκτέλεση - Πλενουμε πολυ καλα τις φραουλες χωρις να αφαιρεσουμε τα κοτσανια γιατι τραβανε νερο και τις αφηνουμε να στεγνωσουν
- Σε ενα κατσαρολακι λιωνουμε τη ζαχαρη στο νερο και βραζουμε για 1-2 λεπτα ωστε να εχουμε ενα πυκνο σιροπι.Προσθετουμε και το λεμονι και αφηνουμε να κρυώσει καλά.
- Καθαριζουμε τις φραουλες απο τα φυλλαρακια και τις πολτοποιουμε στο μουλτι.
- Ανακατευουμε τον πολτο με το σιροπι.
- Στο μιξερ χτυπαμε το garni με το γαλα και το γιαουρτι.
- Μολις εχουμε μια αφρατη κρεμα προσθετουμε το φρουτο με το σιροπι.
- Χτυπαμε καλα και βαζουμε το μπωλ στην καταψυξη(το μειγμα θα ειναι αρκετα υγρο μη σας τρομαξει).
- Μετα απο 1 ωρα ξαναχτυπαμε αν θελουμε (δεν ειναι απαραιτητο μπορουμε απλα να ανακατεψουμε με το συρμα) και μοιραζουμε στις ειδικες θηκες για παγωτο ξυλακι.
- Αφηνουμε να παγωσουν πολυ καλα (ισως και 1 μερα) και ξεφορμαρουμε βουτωντας τις θηκες σε ζεστο νερο για λιγα δευτερολεπτα ή περνωντας τες κατω απο τη βρυση.
Μπορειτε να το φτιαξετε και με σαλτσα φραουλας αν εχετε ετοιμη απλά με αυτον τον τροπο(σιροπι συν φρουτο)οι φραουλες διατηρουν το αρωμα τους και τη γευση τους αναλλοιωτη.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (14) | Εμφανίσεις: 13797 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |