Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Μοσχαράκι στον φούρνο (με μελιτζάνες και πατάτες)
Μοσχαράκι στον φούρνο (με μελιτζάνες και πατάτες) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από PANELE   
Δευτέρα, 31/05/10
dsc02400_420

Αυτό το φαγητό είναι απο τα πιο νόστιμα φαγητά μου και είναι και της εποχής Καλοκαιρινό

Υλικά (για 5-6 άτομα)
  • 1,5 κιλα κρέας μοσχαρίσιο (εγώ προτιμώ λαιμό που δεν εχει ίνες και μάλιστα με αρκετό λυπάκι)
  • 7 μελιτζάνες κανονικές στο μέγεθος κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • 4 πατάτες κομμένες σε κύβους 
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 2 τομάτες κομμένες σε κύβους
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • ελαιόλαδο
  • 400 gr τριμμένη τομάτα pumaro
  • αλάτι 
  • πιπέρι 
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
  • ρίγανη
  • 2 κουταλιές μουστάρδα
Εκτέλεση

Κρέας:

  • Στην αρχή ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα λίγο λάδι και σωτάρουμε το κρέας μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
  • Στην συνέχεια γεμίζουμε νερό την κατσαρόλα μέχρι να σκεπαστεί καλά το κρέας και το βράζουμε  σε μέτρια φωτιά ξαφρίζοντάς καλά μέχρι να σωθεί το νερό(περίπου 1.5 ώρες).
  • Αφού γίνει το κρέας το βγάζουμε και κρατάμε τον ζωμό.

Μελιτζάνες-Πατάτες:dsc02393_420

  • Σε ένα βαθύ τηγάνι τηγανίζουμε τις κομμένες μελιτζάνες μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα (να μην γίνουν εντελώς)
  • Στην συνέχεια τηγανίζουμε το ίδιο και τις πατάτες (και αυτές να μην γίνουν εντελώς)
  • Βάζουμε τις μελιτζάνες και τις πατάτες σε απορροφητικό χαρτί μέχρι να τραβήξει όσο λάδι γίνεται.

Σάλτσα:

  • Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο. Προσθέτουμε τις κομμένες σε κύβους τομάτες και την σάλτσα τομάτας.
  • Στην συνέχεια ρίχνουμε τον ζωμό που κρατίσαμε απο το κρέας, το κρέας, τον μαιντανό όλα τα μπαχαρικά και την μουστάρδα αραιωμένη με λίγο νερό (σε ένα φλιτζάνι του καφέ) και τα αφήνουμε να πέρει μία βράση περίπου 10 λεπτά.

Τελικό στάδιο:

  • Σε ένα ταψί ρίχνουμε τις πατάτες, τις μελιτζάνες και την σάλτσα που ετοιμάσαμε με το κρέας  ανακατεύουμε πολύ ελαφρά.
  • Το βάζουμε στον φούρνο για περίπου μία ώρα σε δυνατή φωτιά.

 Στο σερβίρισμα ρίξτε απο πάνω μπόλικη χοντροτριμμένη φέτα.

Το φαγητό μας είναι έτοιμο!! Καλή σας όρεξη!

Προσθήκη ως Αγαπημένο (17) | Εμφανίσεις: 22386
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 02-06-2010 11:03
 
Μοσχαρακι με μελιτζανα ε?Πολυ καλος συνδιασμος!!!
 
margarita79
2. 02-06-2010 11:12
 
Κόλαση! Είναι τόσο μα τόσο λαχταριστό και ξεροψημένο μιαμ !
 
sgr
3. 02-06-2010 21:52
 
Τι νόστιμο φαγάκι!Πολύ θα ήθελα μια μεριδούλα!
 
giavroudi
4. 03-06-2010 07:09
 
Λατρεύω την μελιτζάνα και ειδικά όταν είναι συνδυασμένη με κρέας. Μπράβο
 
mariaZ
5. 05-08-2011 10:54
 
πεντανοστιμο!!!!!
 
Irina

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 01/06/10 )