Υλικά Για το κέικ:
- 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 150 γρ. ζάχαρη άχνη
- 2 μεγάλα αυγά
- 70γρ. βούτυρο λιωμένο
- 1 γιαούρτι
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 πρέζα αλάτι
Για την γέμιση και επικάλυψη:
- 2 κουτάκια φυτική σαντιγί μόρφατ
- 4 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- Ξύσμα 2 λεμονιών
- 4 κ.σ. lemon curd
Εκτέλεση - Ετοιμάζετε το κέικ. Χτυπάτε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι ν’ ασπρίσουν. Προσθέτετε το βούτυρο, το γιαούρτι, το ξύσμα, το αλάτι και το αλεύρι σταδιακά.
- Βουτυρώνετε καλά μια φόρμα 20-22 εκ. και απλώνετε το μείγμα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς σε αέρα για 30’ ή μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό αφού το μπήξετε στο κέντρο του κέικ.
- Ξεφορμάρετε και αφήνετε σε σχάρα να κρυώσει καλά.
- Στο μεταξύ, χτυπάτε καλά τη σαντιγί να αφρατέψει και προσθέτετε το ξύσμα και τη ζάχαρη σιγά σιγά. Δοκιμάζετε και αυξομειώνετε την ποσότητά της ανάλογα με τα γούστα σας (με τις 4 κ.σ. που δίνω, βγαίνει σχετικά άγλυκη!).
- Κόβετε το κέικ εγκάρσια στα δύο και αλείφετε την lemon curd στα εσωτερικά τοιχώματα του κέικ.
- Απλώνετε την μισή ποσότητα σαντιγί στο κάτω μέρος του κέικ, σκεπάζετε με το έτερο κομμάτι και απλώνετε πάνω του την υπόλοιπη σαντιγί.
- Με την πλάτη ενός κουταλιού κάντε κυματιστά σχέδια στην επικάλυψη, πασπαλίστε και με λίγο ξύσμα την επιφάνεια και χαθείτε στην γλυκόξινη γεύση του!
To lemon curd θα το βρείτε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ, σε βαζάκια, στο τμήμα των υλικών ζαχαροπλαστικής. Έχει την υφή μαρμελάδας και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε τάρτες, cheesecakes ή ακόμη και σαν επικάλυψη στο ψωμί.
Καλή επιτυχία! Προσθήκη ως Αγαπημένο (12) | Εμφανίσεις: 11071 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |