Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Κέικ arrow Κέικ λεμονιού Νο.04 (με λευκή γέμιση και επικάλυψη)
Κέικ λεμονιού Νο.04 (με λευκή γέμιση και επικάλυψη) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από Flora   
Δευτέρα, 31/05/10
___01
Υλικά

Για το κέικ:

  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 70γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 γιαούρτι
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 πρέζα αλάτι

Για την γέμιση και επικάλυψη:

  • 2 κουτάκια φυτική σαντιγί μόρφατ
  • 4 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • Ξύσμα 2 λεμονιών
  • 4 κ.σ. lemon curd
Εκτέλεση
  • Ετοιμάζετε το κέικ. Χτυπάτε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι ν’ ασπρίσουν. Προσθέτετε το βούτυρο, το γιαούρτι, το ξύσμα, το αλάτι και το αλεύρι σταδιακά.
  • Βουτυρώνετε καλά μια φόρμα 20-22 εκ. και απλώνετε το μείγμα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς σε αέρα για 30’ ή μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό αφού το μπήξετε στο κέντρο του κέικ.
  • Ξεφορμάρετε και αφήνετε σε σχάρα να κρυώσει καλά.

 

__1_01

__2_01__4_01

  • Στο μεταξύ, χτυπάτε καλά τη σαντιγί να αφρατέψει και προσθέτετε το ξύσμα και τη ζάχαρη σιγά σιγά. Δοκιμάζετε και αυξομειώνετε την ποσότητά της ανάλογα με τα γούστα σας (με τις 4 κ.σ. που δίνω, βγαίνει σχετικά άγλυκη!).
  • Κόβετε το κέικ εγκάρσια στα δύο και αλείφετε την lemon curd στα εσωτερικά τοιχώματα του κέικ.
  • Απλώνετε την μισή ποσότητα σαντιγί στο κάτω μέρος του κέικ, σκεπάζετε με το έτερο κομμάτι και απλώνετε πάνω του την υπόλοιπη σαντιγί.
  • Με την πλάτη ενός κουταλιού κάντε κυματιστά σχέδια στην επικάλυψη, πασπαλίστε και με λίγο ξύσμα την επιφάνεια και χαθείτε στην γλυκόξινη γεύση του!
__5_01

  To lemon curd θα το βρείτε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ, σε βαζάκια, στο τμήμα των υλικών ζαχαροπλαστικής. Έχει την υφή μαρμελάδας και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε τάρτες, cheesecakes ή ακόμη και σαν επικάλυψη στο ψωμί.

Καλή επιτυχία!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (12) | Εμφανίσεις: 11071
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (9)
1. 02-06-2010 14:58
 
Πω πω απιθανο!Οταν φτιαχνω τετοιο λεμονοκεικ γεμιστο και το βαζω ψυγειο,μοσχομυριζει!!!Θα το κανω οπωσδηποτε γιατι με lemon curd δεν το εχω επιχειρησει!
 
margarita79
2. 02-06-2010 15:21
 
Δεν τρώω τα γλυκά με λεμόνι αλλά αυτό είναι τόσο εντυπωσιακό που θα το δοκίμαζα!!!!
 
Marinaki
3. 03-06-2010 01:15
 
Τι κολασμένο κέικ είναι αυτό, βρε Φλώρα; Τρελαίνομαι για λεμονοσυνταγές! Θα το φτιάξω άμεσα, θα κάνω μια ανάπαυλα από τη δίαιτα και θα το τσακίσω...
 
katerina
4. 03-06-2010 07:11
 
Ο άντρας του σπιτιού τρελαίνεται για τέτοια "ξινά" αιδέσματα :grin To be λοιπόν κι επανερχόμαστε :upset
 
mariaZ
5. 03-06-2010 16:57
 
Μαράκι δεν είναι τόσο "ξινό" όσο φαντάζει, το αντίθετο θα έλεγα. 
Το curd κάνει τη διαφορά, Μαργαρίτα ;) 
Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια :)
 
Flora
6. 03-06-2010 21:31
 
Μου αρέσουν τα γλυκά με λεμόνι και αυτό φαίνεται φανταστικό. Μπράβο Φλώρα για ακόμα μια φορά.Με την πρώτη ευκαιρία θα το δοκιμάσω
 
voula
7. 03-06-2010 22:21
 
Πολυ ωραιο γλυκο φαινεται αλλα λυσε μου μια απορια τι ειναι το lemon curd????? 
Πρωτη φορα το ακουω
 
anna9
8. 04-06-2010 08:10
 
Είναι πράγματι πολύ ωραίο γλυκό, σχετικά ελαφρύ και δροσιστικό. Βούλα, θα περιμένω εντυπώσεις :) 
anna9, το lemon curd είναι μια απαλή και πυκνή κρέμα λεμονιού. Στην υφή της μοιάζει με την κρέμα ζαχαροπλαστικής αλλά έχει τη γεύση και τη μυρωδιά του λεμονιού. Περιέχει αυγά, ζάχαρη, βούτυρο, χυμό ξύσμα λεμονιού.
 
Flora
9. 05-06-2010 08:40
 
Το ξέρω βρε οτι δεν είναι ξινό, γι αυτό το έβαλα σε εισαγώγικά :zzz
 
mariaZ

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 01/06/10 )