Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Παντζάρι γλυκο του κουταλιού Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από lovestars   
Δευτέρα, 31/05/10
dsc09915_420
Ένα περίεργο, ίσως αλλά πολύ νόστιμο και ξεχωριστό!

Ταιριάζει απόλυτα με παγωτά, γιαούρτι, σε κέικ και cheesecake...

Τα υλικά μας
  • 2 κιλά βολβούς παντζαριών
  • 2 κιλά ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας ξινό
  • 1 κλωναράκι αρμπαρόριζα
  • 1 λεμόνι
  • Αμύγδαλα ασπρισμένα προαιρετικά
Ας δούμε πώς φτιάχνεται
  • Καθαρίζουμε και πλένουμε τα παντζάρια.
  • Τα τρίβουμε στον τρίφτη στο χοντρό μέρος.
  • Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό να σκεπαστούν και τα βράζουμε για 15 - 20 λεπτά.
  • Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και κρατάμε 1 φλυτζάνι από το νερό που βράσαμε τα παντζάρια.
  • Τα σουρώνουμε και βάζουμε τα παντζάρια σε μία λεκάνη με αρκετό νερό που έχουμε διαλύσει το ξινό.
  • Τα αφήνουμε 4-5 ώρες.
  • Κατόπιν βάζουμε την ζάχαρη με το ζουμί από τα παντζάρια και 2 φλυτζάνια νερό να δέσει ελαφρά.
  • Προσθέτουμε το παντζάρι,τα οποία έχουμε σουρώσει από το νερό με το ξινό, την αρμπαρόριζα,1  φλούδα λεμονιού και τα αμύγδαλα.
  • Βράζουμε το γλυκό μέχρι να δέσει και κατεβάζουμε από την φωτιά.
  • Αφαιρούμε την φλούδα, το κλωναράκι της αρμπαρόριζας και ρίχνουμε το χυμό μισού λεμονιού.

Αφήνουμε να κρυώσει καλά και βάζουμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα.

Η συνταγή υπάρχει και στο προσωπικό μου blog myfunkycook.blogspot.com


Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 6968
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 01-06-2010 19:26
 
Πολύ πρωτότυπο. Γλυκό κουταλιού παντζάρι, δεν έχω ξανακούσει. Μπράβο. Ωραίο χρώμα.
 
giavroudi
2. 01-06-2010 19:27
 
Πρωτη φορα το βλεπω!!!Καλα πρεπει να ειναι απιθανο!Μπραβο σου!
 
margarita79
3. 01-06-2010 22:19
 
Πραγματικά εντυπωσιακό. Και σε εμφάνιση και σε σύλληψη!
 
Marinaki
4. 17-06-2010 20:57
 
Εγω το κανω αυτο το γλυκο αλλα λιγο διαφορετικα δεν το τριβω το παντζαρι αλλα το βραζω και μετα το κοβω σε κοματακια και επισης δεν βαζω αμπαροριζα και αμυγδαλα
 
vasilis1965

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 01/06/10 )