Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Γλυκό ψυγείου Νο.05 (full chocolate) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 8
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Τρίτη, 01/06/10
img_1751_420
Υλικά (για ενα μεγάλο πυρέξ)
  • 1μιση πακέτο πτι μπερ
  • 1/2 κουπα νερο
  • 6 κ.σ κακαο
  • 150 γρ.κουβερτουρα
  • 3/4 κουπας αχνη ζαχαρη
  • 250 γρ βιταμ
  • 1 κουπα γαλα
  • 2 κ. σ κονιακ
  • 2μιση κουπες σαντυγι
  • τριμμενη κουβερτουρα για το πασπαλισμα
Εκτέλεση
  • Σε μια κατσαρολα βαζουμε το κακακο, το νερο, την κουβερτουρα σε κομματια, το βιταμ, τη ζαχαρη και τη 1 κουταλια κονιακ, και ανακατευουμε σε μετρια φωτια μεχρι να εχουμε μια λεια κρεμα.
  • Αφαιρουμε 1 κουπα απο την κρεμα αυτη και τη βαζουμε στο ψυγειο να κρυωνει.
  • Σε ενα πυρεξ στρωνουμε τα μπισκοτα αφου πρωτα τα εχουμε βρεξει στο γαλα με το υπολοιπο κονιακ.
img_1734img_1738
img_1750
  • Βαζουμε μια στρωση απο την κρεμα και επαναλαμβανουμε αλλη μια στρωση μπισκοτα-κρεμα.
  • Χτυπαμε τη σαντιγι μας και την ανακατευουμε με την κρεμα που εχουμε κρατησει στο ψυγειο.
  • Στρωνουμε την σοκολατενια πλεον σαντιγι πανω απο τα μπισκοτα και πασπαλιζουμε κουβερτουρα τριμμενη.
  • Αφηνουμε το γλυκο στο ψυγειο να παγωσει καλα και σερβισουμε σε κομματια.

Μπορείτε να χρησιμοποιησετε αντι μπισκοτα σαβαγιαρ και να το στησετε σαν τουρτα.

Καλή Επιτυχία!!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (31) | Εμφανίσεις: 29806
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (9)
1. 03-06-2010 19:50
 
αν και με τα γλυκά δεν τα πάω καθόλου καλά καναδυό φορές έχω κάνει μόνο,( δέν μπορώ με ζυγαριές και γραμμάρια)Αυτό το γλυκό όμως φένετε εύκολο και θα βάλω τα δυνατά μου να το κάνω. Και κάτι ακόμα. πώς καταφέρνεις να βγάζεις τόσο καλές φωτογραφίες???Ε???
 
PANELE
2. 03-06-2010 19:53
 
:grin Αν δεις τις πρωτες μου φωτογραφιες στο σαιτ θα δεις τεραστια διαφορα.Σιγα σιγα με τον καιρο βελτιωθηκα...εξασκηση ειναι.. 
Σε ευχαριστω πολυ.Ειναι πανευκολο γλυκο δεν υπαρχουν περιθωρια αποτυχίας.Καλη επιτυχία!
 
margarita79
3. 03-06-2010 21:35
 
Πραγματικά Μαργαρίτα οι φωτογραφίες σου έχουν βελτιωθεί πάρα μα πάρα πολύ από παλιά. Εχεις μεράκι, αισθητική και αγάπη για τη μαγειρική και αυτό το βλέπουμε καθημερινά.  
Οσο για το γλυκό σου φαίνεται τέλειο.
 
voula
4. 20-06-2010 10:52
 
Βρε Μαργαρίτα, δεν ξέρω τί να θαυμάσω πρώτα: την συνταγή (που είναι λαχταριστότατη) ή την φωτογραφία????? Καλύτερη και από επαγγελματική η παρουσίαση. Τόσο το στήσιμο του πιάτου, όσο και η φωτογραφία.... ΕΥΓΕ! (κάτι τέτοια βλέπω, και γι'αυτό δεν βάζω με τίποτα δική μου συνταγή.....) Τα σέβη μου, shef!!!
 
Rebekka
5. 20-06-2010 10:52
 
chef!!!!
 
Rebekka
6. 28-12-2010 11:04
 
Γειά σας κορίτσια. Είμαι νέο μέλος και πολύ μ' αρέσει η παρέα σας. Λατρεύω τη μαγειρική και ζαχαροπλαστική και θα σας δίνω κι εγώ συνταγές που φτιάχνω. Ελπίζω να σας αρέσουν. Το συγκεκριμένο γλυκό μου φαίνεται Τέλειο και Λαχταριστό. Θα το φτιάξω την Πρωτοχρονιά που έχω τραπέζι. Φιλιάααααα!!!!
 
ioli2010
7. 12-01-2011 14:01
 
Μπράβο Μαργαρίτα. Το γλυκό ήταν τέλειο. Μεγάλη επιτυχία. Η προσθήκη που έκανα ήταν λίγο σιρόπι καραμέλας και λίγα καβουρντισμένα αμύγδαλα στην κρέμα.
 
ioli2010
8. 12-01-2011 14:49
 
Ευχαριστω πολυ και οι προσθηκες σου πρεπει να ειναι πολυ ταιριαστες!Θα το δοκιμασω και εγω!
 
margarita79
9. 28-06-2013 23:18
 
Χάλια το γλυκό... :upset  
τζάμπα τα υλικά :cry
 
xaroula34

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 03/06/10 )