Υλικά (για ενα μεγάλο πυρέξ) - 1μιση πακέτο πτι μπερ
- 1/2 κουπα νερο
- 6 κ.σ κακαο
- 150 γρ.κουβερτουρα
- 3/4 κουπας αχνη ζαχαρη
- 250 γρ βιταμ
- 1 κουπα γαλα
- 2 κ. σ κονιακ
- 2μιση κουπες σαντυγι
- τριμμενη κουβερτουρα για το πασπαλισμα
Εκτέλεση - Σε μια κατσαρολα βαζουμε το κακακο, το νερο, την κουβερτουρα σε κομματια, το βιταμ, τη ζαχαρη και τη 1 κουταλια κονιακ, και ανακατευουμε σε μετρια φωτια μεχρι να εχουμε μια λεια κρεμα.
- Αφαιρουμε 1 κουπα απο την κρεμα αυτη και τη βαζουμε στο ψυγειο να κρυωνει.
- Σε ενα πυρεξ στρωνουμε τα μπισκοτα αφου πρωτα τα εχουμε βρεξει στο γαλα με το υπολοιπο κονιακ.
- Βαζουμε μια στρωση απο την κρεμα και επαναλαμβανουμε αλλη μια στρωση μπισκοτα-κρεμα.
- Χτυπαμε τη σαντιγι μας και την ανακατευουμε με την κρεμα που εχουμε κρατησει στο ψυγειο.
- Στρωνουμε την σοκολατενια πλεον σαντιγι πανω απο τα μπισκοτα και πασπαλιζουμε κουβερτουρα τριμμενη.
- Αφηνουμε το γλυκο στο ψυγειο να παγωσει καλα και σερβισουμε σε κομματια.
Μπορείτε να χρησιμοποιησετε αντι μπισκοτα σαβαγιαρ και να το στησετε σαν τουρτα. Καλή Επιτυχία!!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (31) | Εμφανίσεις: 29806 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |