Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Λαδερά και λαχανικά arrow Γεμιστές πιπεριές με τραχανά και λιαστές τομάτες
Γεμιστές πιπεριές με τραχανά και λιαστές τομάτες Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από Flora   
Τετάρτη, 02/06/10
___
Υλικά (για 4 άτομα)
  • 8 μεγάλες πράσινες πιπεριές
  • 3 φλ. Τραχανά, εγώ έβαλα χειροποίητο, της γιαγιάς μας
  • 2 κολοκυθάκια περασμένα από τον τρίφτη
  • 5-6 λιαστές τομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένος βασιλικός
  • ½ ποτηράκι λευκό κρασί
  • Αλάτι, πιπέρι
  • λαιόλαδο
  • Τριμμένη φρυγανιά
Εκτέλεση
  • Ανοίγουμε τις πιπεριές όπως στα κλασσικά «γεμιστά» και τις ρίχνουμε για 2 λεπτά σε βραστό νερό. Τις βγάζουμε στο πυρεξάκι που θα τις ψήσουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
  • Σιγοβράζουμε τον τραχανά με 3 φλυτζάνια νερό, μέχρι να το πιει όλο, ανακατεύοντας συχνά.
  • Σε τηγάνι, σωτάρουμε το κρεμμύδι και μόλις πάρει χρώμα ρίχνουμε το κολοκύθι και ανακατεύουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε και τις λιαστές και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε και τον τραχανά, την τομάτα, αλατοπιπερώνουμε και  ανακατεύουμε τα υλικά.
  • Λαδώνουμε τις πιπεριές, τις αλατίζουμε και γεμίζουμε με το μείγμα. Σκεπάζουμε κάθε πιπεριά με τριμμένη φρυγανιά, λίγο έξτρα ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά.

 Μπορείτε να αντικαταστήσετε τον τραχανά με πλιγούρι, το οποίο έχετε φουσκώσει σε βραστό νερό.

 Τη συνταγή τη βρήκα στο Γαστρονόμο Ιουλίου 2008

Kαλή επιτυχία!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 5716
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 05-06-2010 08:36
 
Φλώρα εξαιρετικά εκτελεσμένη η συνταγή σου. Πιστεύω οτι παρόλο που η φωτογραφία είναι καταπληκτική, το αδικεί. Πρέπει να είναι ακόμα πιο νόστιμο απο ότι φαίνεται. Για άλλη μια φορά μπράβο
 
mariaZ
2. 05-06-2010 10:12
 
Φαίνεται πολύ νόστιμο. Εγώ στα γεμιστά βάζω πλιγούρι μισό μισό με ρύζι και γίνεται επίσης ωραίο. Δε λαπαδιάζει το ρύζι. Μπράβο.
 
giavroudi
3. 06-06-2010 09:37
 
Σας ευχαριστώ κορίτσια. Είναι όντως πολύ νόστιμη εναλλακτική από τα κλασσικά γεμιστά και η λιαστή σε συνδυασμό με το δυόσμο τα κάνει πολύ αρωματικά.
 
Flora
4. 06-06-2010 15:04
 
Φλώρα δεν έχω δοκιμάσει γεμιστά με τραχανά. Φαίνεται όμως πολύ καλό και διαφορετικό από τα κλασικά γεμιστά. Πιστεύω πως θα μου αρέσει.
 
voula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 04/06/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός