Υλικά (για 4 άτομα) - 8 μεγάλες πράσινες πιπεριές
- 3 φλ. Τραχανά, εγώ έβαλα χειροποίητο, της γιαγιάς μας
- 2 κολοκυθάκια περασμένα από τον τρίφτη
- 5-6 λιαστές τομάτες ψιλοκομμένες
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 1 ντομάτα τριμμένη
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένος βασιλικός
- ½ ποτηράκι λευκό κρασί
- Αλάτι, πιπέρι
- λαιόλαδο
- Τριμμένη φρυγανιά
Εκτέλεση - Ανοίγουμε τις πιπεριές όπως στα κλασσικά «γεμιστά» και τις ρίχνουμε για 2 λεπτά σε βραστό νερό. Τις βγάζουμε στο πυρεξάκι που θα τις ψήσουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
- Σιγοβράζουμε τον τραχανά με 3 φλυτζάνια νερό, μέχρι να το πιει όλο, ανακατεύοντας συχνά.
- Σε τηγάνι, σωτάρουμε το κρεμμύδι και μόλις πάρει χρώμα ρίχνουμε το κολοκύθι και ανακατεύουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε και τις λιαστές και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε και τον τραχανά, την τομάτα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε τα υλικά.
- Λαδώνουμε τις πιπεριές, τις αλατίζουμε και γεμίζουμε με το μείγμα. Σκεπάζουμε κάθε πιπεριά με τριμμένη φρυγανιά, λίγο έξτρα ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά.
Μπορείτε να αντικαταστήσετε τον τραχανά με πλιγούρι, το οποίο έχετε φουσκώσει σε βραστό νερό.
Τη συνταγή τη βρήκα στο Γαστρονόμο Ιουλίου 2008 Kαλή επιτυχία! Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 8115 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |