Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Τσιπούρα πλακί Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από PANELE   
Πέμπτη, 03/06/10
dsc02413_420

 Τις περισσότερες φορές πλακί λέμε την συνταγή αυτή χωρίς τις πατάτες και αντί για τσιπούρα,κ ολιό ή σκουμπρί. Δοκιμάστε την όμως κ΄έτσι και θα δείτε πως είναι νοστιμότατη.

Υλικά
  • 3 τσιπούρες
  • 4 ματσάκια φρέσκο κρεμμυδάκι
  • ένα μικρό ματσάκι μαϊντανό
  • πολύ λίγο άνηθο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 400 gr τριμμένη τομάτα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι 
  • πιπέρι
  • λίγο ρίγανη
 Εκτέλεση
  • Τηγανίζουμε τις πατάτες και όταν κοντεύουν να γίνουν τις βγάζουμε απο το τηγάνι και τις αφήνουμε στην άκρη για αργότερα
  • Κόβουμε τα κρεμμυδάκια και σε ένα τηγάνι τα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν. (περίπου 15 λεπτά)
  • Μετά ρίχνουμε την σάλτσα, τον μαϊντανό,το σκόρδο, τον άνηθο, αλάτι πιπέρι λίγο ρίγανη και λίγο νερό και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση (15΄περίπου)
  • Σε ένα ταψί ρίχνουμε την σάλτσα τις πατάτες, τα ψάρια από πάνω και όλα μαζί τα βάζουμε στον φούρνο σε δυνατή θερμοκρασία για 30΄λεπτά, και έτοιμο

 Συνοδεύεται πολύ τέλεια με ντοματόρυζο ή κάποιο άλλο πιλάφι

Καλή σας όρεξη!!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 13128
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 05-06-2010 10:14
 
Παρ' όλο το ψάρι δεν είναι το αγαπημένο μου, στη φωτογραφία φαίνεται λαχταριστό.
 
giavroudi
2. 06-06-2010 15:05
 
Το πλακί μου αρέσει γιατί όχι και με τσιπούρα. Η φωτογραφία σου λαχταριστή
 
voula
3. 07-06-2010 18:20
 
Συνηθίζω το ψαρι πλακί αλλά με ψάρια χωρίς 
λέπια,όπως χοντρά σαβρίδια ή παλαμίδα φέτες,είναι πιό νόστιμα.
 
TSIGKOS59

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 13/06/10 )