Έχω ξαναπεί για την αδυναμια σε αυτό το καλοκαιρινό γλυκό.Το συγκεκριμένο λοιπόν ειναι ένα διαφορετικό μωσαϊκό που σερβίρεται σε κομμάτι και διατηρείται στο ψυγείο μας αντί για την κατάψυξη. Υλικά - 1 σοκολάτα κουβερτούρα 125 γρ.
- 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
- 1 σκληρό βιτάμ
- 1 κούπα ζάχαρη άχνη
- 1 φλιτζανάκι κονιάκ ή λικέρ
- 2 κούπες χοντροκομμένα καρύδια
- 2 βανίλιες
- Σαντιγί για επικάλυψη(1 φακελακι garni ή σχεδόν ενα κουτί morfat)
- Τρούφα σοκολάτας ή τριμμενη κουβερτουρα για πασπάλισμα
Εκτέλεση - Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρι και αφήνουμε λίγο να κρυώσει
- Σπάμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με τα καρύδια
- Στο μίξερ αναμειγνύουμε το βιταμ καλά με τη ζάχαρη και το κονιάκ
- Μόλις το μείγμα αφρατεψει ρίχνουμε τις βανίλιες και προσθέτουμε σιγά σιγά την κουβερτούρα συνεχίζοντας το χτύπημα
- Όταν ενσωματωθεί καλά η κουβερτούρα ρίχνουμε τα καρύδια και τα μπισκότα και ανακατεύουμε με κουτάλι
- Στρωνουμε σε πυρέξ και καλυπτουμε με τη σαντιγι.
- Πασπαλίζουμε τρουφα ή κουβερτουρα.
- Βάζουμε το γλυκο στο ψυγείο να σφίξει για 2 ώρες.
Η δόση που σας δινω ειναι για μικρό πυρεξ.Αν θελετε να φτιαξετε το κλασσικο μεγάλο για να σας βγει σε αυτο το ύψος θα πρεπει να τη διπλασιάσετε. Καλή επιτυχία!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (44) | Εμφανίσεις: 31691 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |