Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Ψάρι με μπάμιες στο φούρνο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από TSIGKOS59   
Τετάρτη, 09/06/10
0181_420
Υλικά :
  • δύο ψάρια 600 έως 800 γρ. το καθένα, διαλέγω κατά προτίμηση συναγρίδες ή φαγκρί ή τσιπούρες, φρέσκα ή κατεψυγμένα
  • 750γρ. μπάμιες φρέσκες ή κατ/νες
  • ένα μεγάλο κρεμμύδι
  • δύο μέτριες πατάτες
  • μισό ματσάκι μαϊντανό
  • 3-4 κόκκινες ντομάτες
  • χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι
  • πιπέρι, αλάτι
  • λάδι
Εκτέλεση :
  • Καθαρίζουμε τα ψάρια, τις πατάτες το κρεμμύδι, ξύνουμε τις ντομάτες.
  • Παίρνουμε ένα μέτριο ταψί και βάζουμε στη μέση τα ψάρια και γύρω-γύρω τα υπόλοιπα υλικά.
  • Τα στρώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί και κανονίζουμε να έχουν πάχος μέσα στο ταψί 4-5εκατ. Είναι βασικό αυτό γιατι αν είναι πολύ πλακωμένα φαγητό θα γίνει σαν βραστό, αν είναι πολύ απλωμένα θα ξεραθούνε, αυτό το κανονίζουμε από το ταψί.
  • Βάζουμε το ταψί στο φούρνο σε χαμηλή θέση για να μην καούνε. Ψήνουμε στην αρχή στους 250 c και όταν πάρει βράση το χαμηλώνουμε στους 220 c.

Κατά τη διάρκεια του ψησίματος και όταν το σβήσουμε, το ζουμί πρέπει να είναι ίσα-ίσα με τα υλικά, γιαυτό συμπληρώνουμε νερό. Το φαγητό είναι έτοιμο σε μιάμιση ώρα περίπου.

Είναι φανταστικό, νοστιμο, παραδοσιακό, ιδανικό σε όσους αρέσουν τα ψάρια και οι μπάμιες.

Νίκος Τσίγκος, Ηράκλειο


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 9681
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (8)
1. 10-06-2010 18:54
 
Λοιπόν αυτή η συνταγή είναι παμπάλαια παραδοσιακή από την Κρήτη, και την μαγείρεψε μια Κρητικά στην εκπομπή του Μαμαλάκη πρίν από χρόνια!...Την έφτιαχνε με 1 κιλό ροφό (ορφό όπως τον λένε εκεί) και δεν έβαλε ΚΑΘΌΛΟΥ λεμονάκι ΑΛΛΆ ΡΊΓΑΝΗ ΚΑΙ ΘΥΜΆΡΙ, και ήτανε μπουκιά και συχώριο που έλεγε και η εκπομπή του, δοκιμάστε και αυτήν την εκδοχή, πιστεύω να σας αρέσει....
 
dolly
2. 10-06-2010 21:18
 
Γειά σου φίλη dolly.Αυτή τη συνταγή την 
συνηθίζουν στα Μάλλια και βάζουνε ψάρια 
σάρπες.Καλές οι παραλλαγες αλλά δεν μου 
κολλά η ρίγανη και το θυμάρι με τις μπάμιες.Στις μπάμιες καιστο ψάρι πάει το 
λεμόνι όπως και να τα ψήσουμε.Παλαιότερα 
που τα λεμόνια δεν υπήρχαν το καλοκαιρι, 
βάζανε χυμό από αγγουρίδα.
 
TSIGKOS59
3. 11-06-2010 02:50
 
είναι πάντως πολύ ιδιαίτερη συνταγή. Μύρισε Κρήτη 8) 8)
 
ArXoS
4. 11-06-2010 20:09
 
Πραγματικά ιδιαίτερη!Ευχαριστούμε
 
mariaZ
5. 11-06-2010 23:44
 
Αυτό το φαγητό ούτε που μπορούσα να το φανταστώ. Τώρα που το σκέφτομαι θα μου αρέσει. Μου αρέσουν πολύ οι παραδοσιακές συνταγές και πιστεύω πως δεν θα πρέπει να χάνονται. Ευχαριστούμε που τη μοιράστηκες μαζί μας
 
voula
6. 13-06-2010 13:44
 
Αγαπητέ κ. Τσίγκο,  
Αλλη μια φορά να σε συγχαρώ για την υπέροχη παμπάλαιη και παραδοσιακή σου συνταγή...είναι νοστιμώτατη συμφωνώ με την κόρη μου την dolly , και εγώ έτσι την ήξερα. Σήμερα την μαγείρεψα όπως εσύ μας είπες αλλά χωρίς λεμόνι και με ριγανη και θυμάρι, έγινε υπέροχη! Το δε ψάρι που χρησιμοποίησα ηταν τσιπούρες! Ηταν πραγματικά αποθέωση!  
 
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΜΕ! ΠΕΡΙΜΈΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΆΛΛΕΣ ΝΟΣΤΙΜΙΈΣ ΑΠΌ ΕΣΆΣ...ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΣΤΕ ΜΑΓΕΙΡΑΣ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ; ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΔΕΙΧΝΕΤΕ...  
 
ΝΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΛΑ!
 
pastaflora
7. 13-06-2010 21:39
 
Αγαπητή pastaflora γειά σου.Σου μιλάω στον ενικό γιατί θεωρώ οτι είμαστε όλοι φίλοι σε μιά μεγάλη παρέα.Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.Δεν είμαιμάγειρας,έχω ένα παραδοσιακό μίνι-μάρκετ (μπακάλικο) 
στο Ηράκλειο και επειδή είμαι όλη μέρα στο μαγαζι έχω διαμορφώσει μιά γωνιά σε 
κουζίνα και κάνω το κέφι μου. 
Είμαι αυτοδίδακτοςκαιαυτοσχεδιάζω.Είμαι  
νέος στο site και έχω πολλές συνταγές και τεχνικές κρητικές και μικρασιάτι- 
κες να σας δώσω.Ήδη έχω δώσει:ξινόχο- 
ντρος,πουρές βελούδινος,ξέβρασμα στο κρέας,βοδινο κρέας και κιμάς και άλλες 
που δεν έχουν διμοσιευτεί.Σε παρακαλώ 
να τις σχολιάσεις. 
Σε χαιρετώ,Νίκος Τσίγκος. 
Υ.Γ.Συγχαριτήρια για τις συνταγές σου, 
όσες έχω δεί είναι τέλειες.
 
TSIGKOS59
8. 27-12-2011 16:50
 
Πολύ νόστιμο ήταν ! Σήμερα το τιμήσαμε!
 
Marinaki

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 29/03/11 )