| Υλικά : - δύο ψάρια 600 έως 800 γρ. το καθένα, διαλέγω κατά προτίμηση συναγρίδες ή φαγκρί ή τσιπούρες, φρέσκα ή κατεψυγμένα
- 750γρ. μπάμιες φρέσκες ή κατ/νες
- ένα μεγάλο κρεμμύδι
- δύο μέτριες πατάτες
- μισό ματσάκι μαϊντανό
- 3-4 κόκκινες ντομάτες
- χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι
- πιπέρι, αλάτι
- λάδι
|
Εκτέλεση : - Καθαρίζουμε τα ψάρια, τις πατάτες το κρεμμύδι, ξύνουμε τις ντομάτες.
- Παίρνουμε ένα μέτριο ταψί και βάζουμε στη μέση τα ψάρια και γύρω-γύρω τα υπόλοιπα υλικά.
- Τα στρώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί και κανονίζουμε να έχουν πάχος μέσα στο ταψί 4-5εκατ. Είναι βασικό αυτό γιατι αν είναι πολύ πλακωμένα φαγητό θα γίνει σαν βραστό, αν είναι πολύ απλωμένα θα ξεραθούνε, αυτό το κανονίζουμε από το ταψί.
- Βάζουμε το ταψί στο φούρνο σε χαμηλή θέση για να μην καούνε. Ψήνουμε στην αρχή στους 250 c και όταν πάρει βράση το χαμηλώνουμε στους 220 c.
Κατά τη διάρκεια του ψησίματος και όταν το σβήσουμε, το ζουμί πρέπει να είναι ίσα-ίσα με τα υλικά, γιαυτό συμπληρώνουμε νερό. Το φαγητό είναι έτοιμο σε μιάμιση ώρα περίπου. Είναι φανταστικό, νοστιμο, παραδοσιακό, ιδανικό σε όσους αρέσουν τα ψάρια και οι μπάμιες. Νίκος Τσίγκος, Ηράκλειο Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 12207 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |