Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Άλλα γλυκά arrow Maso Merenda (ή αλλιώς πραλίνα φουντουκιού τύπου μερέντα)
Maso Merenda (ή αλλιώς πραλίνα φουντουκιού τύπου μερέντα) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 19
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Δευτέρα, 07/06/10
Ευρετήριο άρθρου
Maso Merenda (ή αλλιώς πραλίνα φουντουκιού τύπου μερέντα)
Σελίδα 2
img_1869_420
Πολυσυζητημενη και αγαπημενη πραλινα φουντουκιου κατα κοσμον Μερεντα.
Η συνταγη ειναι συνδιασμος συνταγων που βρηκα, πληροφοριων που συγκεντρωσα καθως και προσωπικων δοκιμων.
Συμφωνα με σοα διαβασα η φιλοσοφια της γνησιας πραλινας φουντουκιου στηριζεται στα ιδια τα ελαια που βγαζει ο καρπος(ουτε γαλατα,ουτε βουτυρα).Αυτο το λαδι του φουντουκιου ειναι που δινει ολη τη γευση, το αρωμα και την υφη που μας ξετρελαινει. Ειναι πανευκολη και χωρις συντηρητικα. Τα παιδακια σας θα την ευχαριστηθούν!
Υλικά(για 250 γρ.μερέντα)
  • 2 κούπες ολοκληρα φουντουκια (αποφλοιωμένα ή οσο γινεται ξεχωρισμενα χωρις το φλουδι)
  • 1 κουπα ζαχαρη αχνη
  • 1/4 κουπας φυτικό ελαιο ή και λιγο λιγοτερο, αν δουμε οτι το μειγμα ειναι πολυ ρευστο κραταμε λιγο(καλαμποκελαιο,ηλιελαιο ή ακομα καλυτερα φουντουκελαιο αν βρουμε)
  • 1/4 κουπας κακαο σε σκονη ή και περισσοτερο αναλογα τα γουστα.
  • 2 βανιλιες
Εκτέλεση
  • Ελεγχουμε τα φουντουκια μας και διαλεγουμε αυτα με το λιγοτερο φλουδι.
  • Τα βαζουμε στο μουλτι με 1-2 κουτλακια απο το λαδι μας.
  • Χτυπαμε περιπου 5 λεπτα μεχρι ο καρπος να βγαλει τα ελαια του και να γινει ενας τελειως υγρος πολτος.Που και που ανοιγουμε το μουλτι και σπρωχνουμε προς τα κατω τα κομματακια που θα εχουν μαζευτει στα τοιχωματα.
img_1817img_1820

img_1822

  • Μολς εχουμε ενα λειο χυλο προσθετουμε ολα τα αλλλα υλικα, ζαχαρη, κακαο, βανιλια και το υπολοιπο λαδι και χτυπαμε πολυ καλα μεχρι να εχουμε ενα λειο μειγμα.
  • Μοιραζουμε σε βαζα και διατηρουμε ακομα και εκτος ψυγειου για οσο καιρο θελουμε.
img_1846_420

Στην αρχη το μειγμα ισως ειναι πολυ υγρο(οπως φαινεται στην κατω φωτο μιας και φωτογραφισα αμεσως)λογω της θερμοτητας απο το κτυπημα. Οσο περναει η ωρα θα σφιγγει μεσα στο βαζο και θα γινει αρκετα πυκνη(οπως στην πρωτη φωτο που βλεπετε). Ειδικα τωρα το καλοκαιρι ειναι πιο χρονοβορο οποτε αν θελουμε μπορουμε να βαλουμε το βαζο για λιγο στο ψυγειο ωστε να εχουμε ενα κρεμωδες μειγμα σε πιο συντομο χρονο.

Ολο το μυστικο ειναι να εχουμε διαλεξει φουντουκια με οσο το δυνατον λιγοτερο φλουδι ωστε να βγαλουν το λαδι τους και να πολτοποιηθουν εντελως. Αν τα φουντουκια μας εχουν αρκετο φλουδι,τοτε μπορουμε να τα βαλουμε μεσα σε μια πετσετα και να τα τριψουμε μεταξυ τους μεχρι να φυγει το περισσοτερο.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (36) | Εμφανίσεις: 38037
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (25)
1. 08-06-2010 17:29
 
Μαργαρίτα μου τι να πω!!!Σ'αγαπάμε πολύ!!! :grin Είμαστε οικογενειακώς τρελοί για τη μερέντα και όσες συνταγές κι αν δοκίμασα για σπιτική..ναι μεν καλές,αλλά καμμιά σχέση με την αγαπημένη γεύση..Ευχαριστούμε πολύ!! :zzz
 
demi
2. 08-06-2010 18:40
 
Φαντάζομαι άλλη γεύση η σπιτική! Μπράβο!
 
vago
3. 08-06-2010 19:02
 
Θα τη δοκιμάσω γιατί πραγματικά στηρίζεται σε υλικά που παραπέμπουν μόνο σε πραλίνα!Και είναι και νηστίσιμη.....
 
Marinaki
4. 08-06-2010 19:02
 
Θα τη δοκιμάσω γιατί πραγματικά στηρίζεται σε υλικά που παραπέμπουν μόνο σε πραλίνα!Και είναι και νηστίσιμη.....
 
Marinaki
5. 08-06-2010 19:12
 
Μπράβο Μαργαρίτα , θα τη δοκιμάσω άμεσα. Μου αρέσει που δεν έχει βιτάμ και ο τρόπος που προτείνεις για το τρίψιμο των φουντουκιών γιατί αν δεν είναι σκόνη τα παιδιά μου δεν το τρώνε σ΄οποιοδήποτε γλυκό.  
Εσύ παιδί μου είσαι πάντα άμεση και επίκαιρη...
 
voula
6. 08-06-2010 19:13
 
Σαν τα δελτια ειδησεων και εγω...τρεχω να προλαβω την επικαιροτητα. :grin :grin  
Να τη δοκιμασετε!!!Μας ικανοποιησε παρααααα πολυ.
 
margarita79
7. 08-06-2010 20:13
 
Μαργαρίτα κατοχύρωσες τα δικαιώματά σου? ;) :grin :grin
 
Mary
8. 08-06-2010 20:52
 
Μπράβο Μαργαρίτα, καταπληκτική η μερέντα σου, νόστιμη και κυρίως υγιεινή :) Πολύ καλά σου λέει και η Μαίρη, τρέξε να κατοχυρώσεις τα δικαιώματά σου :zzz :zzz
 
YANNA
9. 08-06-2010 23:36
 
Ευχαριστούμε!!!!!!!!! :) :)
 
patata
10. 09-06-2010 09:58
 
Κι εμένα μου αρέσει που δεν έχει βούτυρο. Αυτή θα τη φτιάξω !
 
sgr
11. 09-06-2010 16:14
 
Συμπληρώνω φωτογραφια με τη μερεντα ενω εχει κρυωσει για να δειτε την πυκνοτητα της.Ελπιζω να διακρινεται απο τη φωτο 
 
margarita79
12. 10-06-2010 02:05
 
ego tin eftiaksa , perimena na mou vgei kaliteri pantos , isos oi polles floudes apo ta fountoukia na xalasan to apotelesma.Mipos iparxei kanenas efkolos tropos na afaire8oun; opos px apo ta amigdala;
 
karmen
13. 10-06-2010 02:10
 
Εγω τα ξεχωρισα τα φουντουκια και μετα τα εβαλα.Τα περισσοτερα που χρησιμοποιησα ηταν χωρις φλουδα. 
Ο μονος τροπος που ξερω εγω για να αφαιρεθουν ειναι να τα βαλις μεσα σε μια πετσετα οπως λεω και πιο πανω και να τα τριψεις μεταξυ τους.Ισως βοηθαει αν πρωτα τα καβουρντισεις λιγο. 
Παντως για αυτο το τονισα,το μυστικο ειναι τα λιγα φλουδια και πολυυυυ καλο χτυπημα.Σου εγιναν τα φουντουκια υγρος πολτος οπως βλεπεις στη φωτο?
 
margarita79
14. 10-06-2010 07:14
 
Μαργαρίτα το είπες και το έκανες έτσι? :grin Τέλεια η Μασο πραλίνα σου :upset μπαίνει αγαπημένη και βουρ για εκτέλεση (500 κιλά θα γίνουμε :p )
 
mariaZ
15. 10-06-2010 09:08
 
Ένας τρόπος να αφαιρεθεί η φλούδα από τα φουντούκια είναι να τα βάλουμε στο φούρνο για 10' στους 180, αφού τα έχουμε απλώσει σε μια λαμαρίνα. Όπως είναι ζεστά, τα βάζουμε μέσα σε μια πετσέτα και τα αφήνουμε άλλα 10'. Τα τρίβουμε μεταξύ τους και τα φλούδια αφαιρούνται πολύ εύκολα. Δεν ξέρω όμως αν θα αλλάξει η υφή τους με το καβούρντισμα και αν θα πολτοποιηθούν το ίδιο εύκολα. Το σίγουρο είναι πως θα ενισχυθεί η γεύση τους! 
Η μασομερέντα φαίνεται εξαιρετική :eek :eek :eek  
Μπράβο Μαργαρίτα :zzz
 
Flora


Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 09/06/10 )