Σελίδα 2 από 2 Πολυσυζητημενη και αγαπημενη πραλινα φουντουκιου κατα κοσμον Μερεντα. Η συνταγη ειναι συνδιασμος συνταγων που βρηκα, πληροφοριων που συγκεντρωσα καθως και προσωπικων δοκιμων. Συμφωνα με σοα διαβασα η φιλοσοφια της γνησιας πραλινας φουντουκιου στηριζεται στα ιδια τα ελαια που βγαζει ο καρπος(ουτε γαλατα,ουτε βουτυρα).Αυτο το λαδι του φουντουκιου ειναι που δινει ολη τη γευση, το αρωμα και την υφη που μας ξετρελαινει. Ειναι πανευκολη και χωρις συντηρητικα. Τα παιδακια σας θα την ευχαριστηθούν!Υλικά(για 250 γρ.μερέντα) - 2 κούπες ολοκληρα φουντουκια (αποφλοιωμένα ή οσο γινεται ξεχωρισμενα χωρις το φλουδι)
- 1 κουπα ζαχαρη αχνη
- 1/4 κουπας φυτικό ελαιο ή και λιγο λιγοτερο, αν δουμε οτι το μειγμα ειναι πολυ ρευστο κραταμε λιγο(καλαμποκελαιο,ηλιελαιο ή ακομα καλυτερα φουντουκελαιο αν βρουμε)
- 1/4 κουπας κακαο σε σκονη ή και περισσοτερο αναλογα τα γουστα.
- 2 βανιλιες
Εκτέλεση - Ελεγχουμε τα φουντουκια μας και διαλεγουμε αυτα με το λιγοτερο φλουδι.
- Τα βαζουμε στο μουλτι με 1-2 κουτλακια απο το λαδι μας.
- Χτυπαμε περιπου 5 λεπτα μεχρι ο καρπος να βγαλει τα ελαια του και να γινει ενας τελειως υγρος πολτος.Που και που ανοιγουμε το μουλτι και σπρωχνουμε προς τα κατω τα κομματακια που θα εχουν μαζευτει στα τοιχωματα.
- Μολς εχουμε ενα λειο χυλο προσθετουμε ολα τα αλλλα υλικα, ζαχαρη, κακαο, βανιλια και το υπολοιπο λαδι και χτυπαμε πολυ καλα μεχρι να εχουμε ενα λειο μειγμα.
- Μοιραζουμε σε βαζα και διατηρουμε ακομα και εκτος ψυγειου για οσο καιρο θελουμε.
Στην αρχη το μειγμα ισως ειναι πολυ υγρο(οπως φαινεται στην κατω φωτο μιας και φωτογραφισα αμεσως)λογω της θερμοτητας απο το κτυπημα. Οσο περναει η ωρα θα σφιγγει μεσα στο βαζο και θα γινει αρκετα πυκνη(οπως στην πρωτη φωτο που βλεπετε). Ειδικα τωρα το καλοκαιρι ειναι πιο χρονοβορο οποτε αν θελουμε μπορουμε να βαλουμε το βαζο για λιγο στο ψυγειο ωστε να εχουμε ενα κρεμωδες μειγμα σε πιο συντομο χρονο. Ολο το μυστικο ειναι να εχουμε διαλεξει φουντουκια με οσο το δυνατον λιγοτερο φλουδι ωστε να βγαλουν το λαδι τους και να πολτοποιηθουν εντελως. Αν τα φουντουκια μας εχουν αρκετο φλουδι,τοτε μπορουμε να τα βαλουμε μεσα σε μια πετσετα και να τα τριψουμε μεταξυ τους μεχρι να φυγει το περισσοτερο. Προσθήκη ως Αγαπημένο (36) | Εμφανίσεις: 37999 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
|