Υλικά - Παντζάρι ωμό τριμμενο
- Μαρουλι ψιλοκομμένο
- Καροτο τριμμενο
- Πιπεριες χρωματιστες
- Λιγο ανηθο ψιλοκομμενο
- Λιγα φρεσκα κρεμμυδακια ψιλοκομμενα
- Μαγιονεζα σε 1 λεπτο
- Γιαουρτι σακουλας
- Σκονη σκορδου
- Ξυδι,αλατι
Εκτέλεση - Απο το προηγουμενο βραδυ τριβουμε το ωμο παντζαρι και το αφηνουμε με λιγο αλατι σε σουρωτηρι να βγαλει τα υγρα του.
- Ψιλοκοβουμε το μαρουλι, τα κρεμμυδακι, τον ανηθο και τριβουμε το καροτο.
- Χτυπαμε τη μαγιονεζα με το γιαουρτι.
- Βαζουμε σε στρωσεις πρωτα το τριμμενο παντζαρι μαζι με λιγη σκονη σκορδου και ελαχιστο ξυδι
- Απο πανω μια στρωση μαγιονεζας-γιαουρτιου
- Απο πανω το μαρουλι με τα κρεμμυδακι και τον ανηθο συν λιγο αλατακι και ελαχιστο ξυδι.
- Απο πανω αλλη μια στρωση μαγιονεζας-γιαουρτιου και τελειωνουμε με το καροτο στο οποιο εχουμε βαλει λιγο λεμονακι για να μη μαυρισει.
Στολίζουμε με τις πιπεριές και η σαλάτα μας είναι έτοιμη! Τις ποσότητες των υλικών τις καθορίζετε εσείς ανάλογα τη σαλατιέρα σας. Αν θέλουμε μπορουμε να στολίσουμε με καπαρη, ντοματάκια, αυγο βραστό ή ελιές. Καλό ειναι να στηθεί λίγο πριν τη σερβιρουμε για να μην βγάλουν τα λαχανικά πολλά υγρά. Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 7346 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |