Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Πουρές βελούδινος Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από TSIGKOS59   
Παρασκευή, 11/06/10
dsc03795_425
 Υλικά:
  • Πατάτες
  • τυρί τριμμένο (γραβιέρα-ρεγγάτο-κεφαλοτύρι-ανθότυρο, ότι σας αρέσει)
  • γάλα φρέσκο
  • βιτάμ ή βούτυρο Κερκύρας
  • αλάτι
    (Δεν μπορώ να δώσω αναλογίες στα υλικά γιατί όποτε φτιάχνω πουρέ αυτοσχεδιάζω αναλόγως με την ποσότητα)
Εκτέλεση
  • 0185_425
    Καθαρίζουμε τις πατάτες την ποσότητα που θέλουμε και τις κόβουμε χοντρές φέτες. Τις βράζουμε καλά μέχρι να σκάσουν.
  • Μετά γυρίζουμε την κατσαρόλα και αδειάζουμε όλο το ζουμί. Με ένα μπλέντερ χειρός ή στο μίξερ αλέθουμε τις πατάτες και προσθέτουμε λίγο-λίγο γάλα φρέσκο μέχρι
  • ο πουρές να πάρει την πυκνότητα που θέλουμε και βάζουμε συγχρόνως 1-2 χούφτες τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας και 1-2 κουταλιές βιτάμ ή βούτυρο, τέλος προσθέτουμε και λίγο αλάτι

Οι πατάτες να είναι καλοβρασμένες και να αλεσθούνε καυτές γιατί όταν κρυώσουνε σφίγγουνε και γρομπιάζουνε. 

Μη χρησιμοποιήστε γάλα εβαπορέ γιατί έχει βαριά γεύση και μυρωδιά. Προσθέστε γάλα μέχρι ο πουρές να γίνει παχύρρευστος γιατί όταν κρυώσει σφίγγει.

Αναλόγως την ποσότητα του πουρέ, θα βάλετε όσο τυρί θέλετε δοκιμάζοντας ανά διαστήματα.

Ο πουρές συνοδεύει θαυμάσια τα κοκκινιστά και τα ψητά φούρνου και ψησταριάς.

Νίκος Τσίγκος, Ηράκλειο

Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 9503
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 16-06-2010 09:56
 
Μπράβο σου Νίκο και μια που θα κάνω τον κόπο λέω να βάλω βουτυρο φρέσκο κι όχι μαργαρίνη. Ακόμα πιο νόστιμο αποτέλεσμα.
 
Nena
2. 16-06-2010 11:23
 
Εγώ αποφεύγω τα ζωικά λίπη και δεν μου 
αρέσει η μυρωδιά του βουτύρου.
 
TSIGKOS59

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 03/04/11 )