Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Σπανακοτυρόπιτα Νο.03 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από TSIGKOS59   
Παρασκευή, 11/06/10

0440_425

Σπανακοτυρόπιτα εύκολη, τραγανή και πεντανόστιμη !

Υλικά :
  • 1/2 κιλό φύλλο κρούστας
  • 600 γρ. σπανάκι
  • 3 κρεμυδάκια δροσερά
  • 1/2 μάτσο άνιθο
  • 300 γρ. φέτα σκληρή
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • πιπέρι,αλάτι
  • 2 αυγά (προαιρετικά)
Εκτέλεση :
  • 0438_425Καθαρίζουμε, πλένουμε, χοντροκόβουμε το σπανάκι και το αφήνουμε να στραγγίξει στο σουρωτό για 15'-20'.
  • Μετά το βάζουμε σε μιά λεκάνη και το αλατίζουμε σαν να είναι σαλάτα, ούτε πολύ αλάτι ούτε λίγο. Το ανακατεύουμε καλά και συγχρόνως το ζουλάμε στα χέρια μας και το αφήνουμε πάλι 15'-20' να μαραθεί
  • Μετά πέρνουμε μία-μία χούφτα σπανάκι στα χέρια μας και το πιέζουμε να φύγουν τα πολλά ζουμιά. Το βάζουμε σε μιά άλλη λεκάνη και προσθέτουμε την φέτα τριμένη, τα κρεμυδάκια και τον άνιθο ψιλοκομένα, λίγο πιπέρι, αν θέλετε 2 αυγά και τα ανακατεύετε καλά. Η γέμιση είναι έτοιμη.
  • Πέρνουμε ένα μέτριο ταψί, το λαδώνουμε, στρώνουμε 4 φύλλα λαδώνοντας τα ανά 2 και σκορπάμε το 1/3 της γέμισης, βάζουμε άλλα 2 φύλλα, τα λαδώνουμε και σκορπάμε άλλο 1/3 της γέμισης, βάζουμε 2 φύλλα τα λαδώνουμε και σκορπάμε την υπόλοιπη γέμιση.
  • Τα υπόλοιπα φύλλα τα απλώνουμε από πάνω λαδώνοντας τα ανά 2.
  • Τέλος τη λαδώνουμε απο πάνω την κόβουμε κομμάτια με ένα μαχαίρι με δοντάκια και αδειάζουμε μέσα ότι λάδι μας έμεινε.
  • Την ψήνουμε στους 180 c για 40' περίπου.

Είναι τραγανή επειδή το σπανάκι δεν το πτωτοψήνω, δεν χρειάζεται άλλωστε γιατί είναι πολύ τρυφερό και όταν ψηθεί λασπώνει.

Επισης με τον τρόπο που τη φτιάχνω, δεν βάζω όλη τη γέμιση στη μέση, μοιράζω τη γέμιση στα τρία και τα φύλλα τραβάνε τα υγρά.

Είναι φανταστικός χειμωνιάτικος μεζές και συνοδεύει άριστα τη ρακή και το κρασί.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 8659
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 16-06-2010 09:48
 
όχι καλέ, δεν είναι μόνο χειμωνιάτικος μεζές. Είναι μια ωραία πίτα για όλες τις εποχές. Γίνεται πολύ νόστιμη έτσι και αν το φύλλο είναι σπιτικό ακόμα καλύτερα. Αν δεν θέλετε τη γέμιση σε ενδοιάμεσες στρώσεις, ρίξτε στη γέμιση λίγο τραχανά είτε γλυκό είτε ξινό. Τραβάει τα υγρά και δίνει νοστιμιά.
 
Nena
2. 16-06-2010 11:20
 
Με τον τρόπο που την κάνω,χώρις να  
πρωτοψήσω το σπανάκι,δεν έχει πολλά υγρά. 
Την προτείνω για το χειμώνα γιατι το 
σπανάκι είναι περισότερο χειμωνιάτικο 
λαχανικό και επισης ,στην Κρήτη το 
καλοκαίρι κάνει πιο πολλή ζέστη και δεν 
συνηθίζουμε αυτές τις πίτες. 
Προτιμάμε γλυκά ψυγείου. 
πάντα πιο πολλή ζέστη
 
TSIGKOS59
3. 17-06-2010 22:17
 
Αγαπημένη σπανακοτυρόπιτα!
 
giavroudi
4. 26-01-2012 22:29
 
Η συνταγή ειναι αγαπημένη...παει με όλα και παντού 
η φωτο όμως ειναι...ολα τα λεφτά! ;)
 
konstantinak

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 26/01/12 )