| Σπανακοτυρόπιτα εύκολη, τραγανή και πεντανόστιμη ! Υλικά : - 1/2 κιλό φύλλο κρούστας
- 600 γρ. σπανάκι
- 3 κρεμυδάκια δροσερά
- 1/2 μάτσο άνιθο
- 300 γρ. φέτα σκληρή
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- πιπέρι,αλάτι
- 2 αυγά (προαιρετικά)
|
Εκτέλεση : - Καθαρίζουμε, πλένουμε, χοντροκόβουμε το σπανάκι και το αφήνουμε να στραγγίξει στο σουρωτό για 15'-20'.
- Μετά το βάζουμε σε μιά λεκάνη και το αλατίζουμε σαν να είναι σαλάτα, ούτε πολύ αλάτι ούτε λίγο. Το ανακατεύουμε καλά και συγχρόνως το ζουλάμε στα χέρια μας και το αφήνουμε πάλι 15'-20' να μαραθεί
- Μετά πέρνουμε μία-μία χούφτα σπανάκι στα χέρια μας και το πιέζουμε να φύγουν τα πολλά ζουμιά. Το βάζουμε σε μιά άλλη λεκάνη και προσθέτουμε την φέτα τριμένη, τα κρεμυδάκια και τον άνιθο ψιλοκομένα, λίγο πιπέρι, αν θέλετε 2 αυγά και τα ανακατεύετε καλά. Η γέμιση είναι έτοιμη.
- Πέρνουμε ένα μέτριο ταψί, το λαδώνουμε, στρώνουμε 4 φύλλα λαδώνοντας τα ανά 2 και σκορπάμε το 1/3 της γέμισης, βάζουμε άλλα 2 φύλλα, τα λαδώνουμε και σκορπάμε άλλο 1/3 της γέμισης, βάζουμε 2 φύλλα τα λαδώνουμε και σκορπάμε την υπόλοιπη γέμιση.
- Τα υπόλοιπα φύλλα τα απλώνουμε από πάνω λαδώνοντας τα ανά 2.
- Τέλος τη λαδώνουμε απο πάνω την κόβουμε κομμάτια με ένα μαχαίρι με δοντάκια και αδειάζουμε μέσα ότι λάδι μας έμεινε.
- Την ψήνουμε στους 180 c για 40' περίπου.
Είναι τραγανή επειδή το σπανάκι δεν το πτωτοψήνω, δεν χρειάζεται άλλωστε γιατί είναι πολύ τρυφερό και όταν ψηθεί λασπώνει. Επισης με τον τρόπο που τη φτιάχνω, δεν βάζω όλη τη γέμιση στη μέση, μοιράζω τη γέμιση στα τρία και τα φύλλα τραβάνε τα υγρά. Είναι φανταστικός χειμωνιάτικος μεζές και συνοδεύει άριστα τη ρακή και το κρασί. Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 10586 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |