| Υλικά και προετοιμασία Ετοιμάζουμε τους χοχλιούς όπως αναφέρω στο άρθρο μου "Χοχλιοί : προετοιμασία " και τους βάζουμε στο τηγάνι με: - 1 κρασοπότηρο λάδι
- 1 κρασ/ρο ξύδι
- 2 κουταλιές της σούπας αλάτι
- 2-3 πρέζες αρισμαρί
(αυτά τα υλικά είναι για 1 κιλό χοχλιούς περίπου)
|
Εκτέλεση - Σκεπάζουμε το τηγάνι και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά για 15'-20' ανακατεύοντας τους 2-3 φορές.
- Όταν σωθούν τα ζουμιά, τους ξεσκεπάζουμε και τους ανακατεύουμε συνέχεια σιγά-σιγά να έρθουν οι πάνω-κάτω γιατί όταν μείνουνε πολύ ώρα στον πάτο χωρίς ζουμί μόνο με το καυτό λάδι, θα καούνε και δεν θα βγαίνουνε. Αυτό είναι το πιο σοβαρό από όλη τη διαδικασία και κρατάει 5'-10' περίπου, εσείς θα το κρίνετε, να μην είναι ούτε σαν βραστοί, ούτε ξεραμένοι γιατί δεν θα βγαίνουνε.
Τρώγονται ζεστοί, όταν κρυώσουν δεν βγαίνουν εύκολα. Πως τους βγάζουμε : Οι περισσότεροι από την άλλη Ελλάδα (που δεν είναι από την Κρήτη), δεν ξέρουν να βγάλουν το χοχλιό και πετάνε το μισό και τον πιο καλό, εκεί που είναι το ξίγκι. Θα προσπαθήσω όσο πιο απλά και παραστατικά μπορώ να σας εξηγήσω και ο Θεός βοηθός. - Πιάνουμε το χοχλιό και τον χτυπάμε με ένα πιρούνι από πίσω μέχρι να σπάσει.
- Βάζουμε τη μύτη του πιρουνιού μέσα (αν θέλετε ζεβλώστε την λίγο) και στρίβουμε το πιρούνι δεξιά και το χοχλιό αριστερά.
- Θα δούμε αμέσως να πεταχτεί ο μισός έξω. Βγάλτε τον αλλά πριν τον φάτε. Στη μέση της σάρκας, εκεί που είναι το ξίγκι, μένει ένα κομματάκι από το καβούκι, βγάλτε το να μην τσαχαλίζει στο στόμα σας.
Καλή επιτυχία.. Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 6941 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |