Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Πίτσα hot dog - Mundial 2010 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 13
Έχει υποβληθεί από voula   
Παρασκευή, 11/06/10
mundial_pizza_420
Υλικά

Για τη ζύμη

  • 2,5 κουπες Αλεύρι σκληρό
  • 2 κουταλιές σούπας λάδι
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κοφτό κουτ. του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κοφτή κουτ. σούπας μαγιά ξερή
  • ¼ κουτ. γλ. βασιλικό ή ρίγανη(προαιρετικά)
  • Νερό χλιαρο όσο πάρει περίπου 1 κούπα

Για τη σάλτσα.

  • ¼ κούπας ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη
  • Ή δυο ντομάτες φρέσκες τριμμένες
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη ή βασιλικό
  • λίγη ζάχαρη

Για την πίτσα

  • 1 μικρό κρεμμύδι (προαιρετικά)
  • 3 λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης
  • 300 gr mozzarella  τριμμένη ή gouda
  • 1 μικρή πιπεριά
Εκτέλεση

Βάζουμε το αλεύρι μας σε λεκάνη και κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και βάζουμε τα υπόλοιπα στερεά και το λάδι μας. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό έως ότου έχουμε μια ζύμη εύπλαστη που να μην κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε τη ζύμη μας σε ζεστό μέρος σκεπασμένη με μια διαφάνεια ή πετσέτα και περιμένουμε να διπλασιαστεί σε όγκο. Αν βιαζόμαστε τη βάζουμε στο φούρνο μας στην βαθμίδα φουσκώματος ζύμης ή αν δεν έχουμε αυτή τη δυνατότητα προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 50 βαθμούς, κλείνουμε το φούρνο και βάζουμε τη ζύμη μας μέσα με τη λεκάνη και αφήνουμε να φουσκώσει. Ανάμεσα στη σχάρα και την λεκάνη μας βάζουμε μια πετσέτα.

dsci2262_420dsci2264_420

Αφού φουσκώσει η ζύμη μας την βγάζουμε και σ αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε το ζυμάρι μας σε  φύλλο , ανάλογα με το πόσο λεπτή τη θέλουμε. Απλώνουμε σε λαδωμένο ή καλύτερα αλευρωμένο ταψί. Αφήνουμε να μείνει η ζύμη μας 10 λεπτά μέσα στο ταψί. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας μας και απλώνουμε πάνω στη ζύμη όχι άκρη άκρη γιατί όπου πάει η σάλτσα η ζύμη παύει να φουσκώνει.και έτσι δεν θα έχουμε το τραγανή  κόρα γύρω γύρω. Ρίχνουμε λίγο από το τυρί μας  πάνω από τη σάλτσα και απλώνουμε το κρεμμύδι μας που είναι κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες. Από πάνω βάζουμε τα λουκάνικα μας κομμένα σε ροδέλες και την πιπεριά. Τελειώνουμε με το τυρί. Ψήνουμε την πίτσα μας και προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 220-230 βαθμούς στην τελευταία σχάρα περίπου για 20 λεπτά.

Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και σάλτσα ντομάτας βρασμένη εγώ δεν την προτιμώ στην πίτσα γιατί την κάνει πιο βαριά

Μην βάλετε πολύ σάλτσα για να ψηθεί η πίτσα σας και από κάτω καλά. Αν θέλετε, μπορείτε να βάλετε αντί για σάλτσα, κέτσαπ

Η αναλογίες που δίνω είναι για ταψί διαμέτρου 38 εκ. ή δύο μικρά των 27 εκ. 

dsci2285_420

Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το φούρνο αλλά και από τα ταψί. Για καλύτερα αποτελέσματα χρησιμοποιήστε ταψί αλουμινίου το αποτέλεσμα είναι τελείως διαφορετικό

Να θυμάστε, στην πίτσα ό, τι θέλει ψήσιμο, π.χ κρεμμύδι, μπαίνει πάντα πάνω από τη σάλτσα μας και μετά τα υπόλοιπα υλικά μας.

Καλή επιτυχία


Προσθήκη ως Αγαπημένο (24) | Εμφανίσεις: 10855
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (11)
1. 14-06-2010 09:18
 
βρε Βουλα τι πραγμα ειναι αυτο?Τι εμπνευση? 
Φανταστικη πιτσα,δειχνει επαγγελματικη!!!! και η παρουσιαση τελεια!!!!!!
 
margarita79
2. 15-06-2010 07:47
 
Όντως δείχνει επαγγελματική...και γιατί όχι άλλωστε ;)  
Θα αντικαταστήσω το Φρανκφούρτης με πεπερόνι για πιο πικάντικη γεύση και θα την φτιάξω μέσα στο Σκ. 
Σ' ευχαριστούμε :zzz
 
Flora
3. 16-06-2010 09:54
 
Απλώς τέλεια έμπνευση, εκτέλεση, παρουσιάση. Μου φύλαξες καλε; 
 
Βρείτε ελληνικά αλλαντικά. Νοστιμότατα.
 
Nena
4. 16-06-2010 15:17
 
para poly kalh idea sygxarhthria!
 
neraidaki2002
5. 06-09-2010 09:57
 
Η συνταγη δεν παίζεται! Μα να μας λέει και πώς να κάνουμε τη σάλτσα εκ του μηδενός; Και πολύ ωραία φωτογραφία και επαγγελματική παρουσίαση! Θα τη δοκιμάσουμε οπωσδήποτε! 
 
www.foccacia.gr
 
foccacia
6. 14-09-2011 14:16
 
Την πίτσα την έκανα χτες λόγω αγώνα και βγήκε απλά ΤΕΛΕΙΑ!!!ελαφριά,τραγανή και πολύ πολύ νοστιμή....Να προσθέσω οτι κάνω διατροφή και μετά τα 4 κομμάτια που έφαγα περίμενα σήμερα να εχς πάρει το γνωστό 1 κιλό όπως με κάθε ''αμαρτωλό'' γεύμα !!!Όχι όμως!!!!!τη συνιστώ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ!!! :zzz
 
mikriloulou
7. 15-09-2011 21:37
 
Χαίρομαι που σου άρεσε mikriloulou. Αν βάλεις λουκάνικα γαλοπούλας και mozzarella θα μπορείς να την τρως πιο συχνά.
 
voula
8. 16-09-2011 19:25
 
ta loukanika pou evala itan tis markas wudy,galopoulas......to gouda omws den to apoxwrizomai!!! :p s'efxaristw omws gia to comment sou
 
mikriloulou
9. 10-11-2011 14:33
 
Την εκανα προχτες και την συστηνω ανεπιφυλακτα!!Εβαλα παραπανω υλικα αλλα θα την κανω και οπως την εχει η Βουλα.Μπραβο εξαιρετικα ευκολη και γρηγορα(κατι που μου αρεσει πολυ) και με ωραιο ζυμαρι φοβερη.Το μονο που θελω να ρωτησω Βουλα ειναι τι τυρι εβαλες εσυ gooda η mozzarella φαινεται οτι ελιωσε φοβερα γι αυτο
 
guzelina
10. 11-11-2011 17:43
 
Χαίρομαι που σου άρεσε guzelina. Μερικοί ακούνε ζυμάρι και νομίζουν πως πρόκειται για κάτι δύσκολο. Αλλά αν διαβάσει κάποιος τη συνταγή θα δει πως είναι πολύ εύκολο να κάνει κανείς το δικό του ζυμάρι, χωρίς κόπο. Θέλει μόνο λίγο χρόνο να φουσκώσει αλλά δεν είμαστε και από πάνω του. Το αφήνουμε και κάνουμε κάτι άλλο.  
τώρα εγώ βάζω λίγο gouda γιατί είναι πιο πικάντικο και από πάνω βάζω mozzarella γιατί δεν καίγεται. Τουλάχιστον έτσι είναι στη φωτογραφία, γιατί πολλές φορές βάζω ό, τι έχω.
 
voula
11. 12-11-2011 08:53
 
Οκ θα το εχω υποψη μου.Το ζυμαρι δεν ειναι καθολου δυσκολο 5 λεπτα να βαλουμε τα υλικα στη λεκανη,1 ωρα το τυλιξα στην κουβερτα και λιγο ανοιγμα με τον πλαστη γιατι το τραβηξα με τα χερια και εστρωσε μια χαρα στο ταψι.Επισης πολυ ωραια σαλτσα και χωρις να την βρασεις (κατι που δεν γνωριζα).Ψαχνω για γρηγορες και νοστιμες συνταγες αυτη ειναι σιγουρα και τα δυο.
 
guzelina

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 14/02/11 )