Έχει υποβληθεί από TSIGKOS59
|
Δευτέρα, 14/06/10 |
| Απλό, εύκολο και νόστιμο. Υλικά : - 1 κουνέλι 1,5 κιλό περίπου
- 4-5 ντομάτες τριμμένες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 ποτήρι λάδι
- 500 γρ. κριθαράκι
- πιπέρι, ρίγανη, αλάτι..
|
Εκτέλεση: - Κόβουμε το κουνέλι χοντρά κομμάτια και το βάζουμε στο ταψί.
- Προσθέτουμε την ντομάτα, το κρεμμύδι, τη ρίγανη, το πιπέρι, το αλάτι, το λάδι και λίγο νερό.
- Ψήνουμε στην αρχή στους 250c και όταν πάρει βράση το χαμηλώνουμε στους 220c για μιάμιση ώρα περίπου.
- Το γυρίζουμε 1-2 φορές να ροδίσει και συμπληρώνουμε νερό να έχει πάντα 2-3 εκατ. ζουμί να μην καεί.
- Στη μέση περίπου του ψησίματος, βράζουμε το κριθαράκι σε αλατισμένο νερό και λίγο λάδι το σουρώνουμε πριν καλοψηθει (ALDENTE) και το αφήνουμε να περιμένει.
- Όταν νομίζουμε οτι το κουνέλι είναι ψημένο (να έχει πάντα 2-3 εκατ. ζουμί!!!) ρίχνουμε το κριθαράκι, το ανακατεύουμε καλά με τη σάλτσα, κανονίζοντας το κουνέλι να είναι από πάνω και το βάζουμε στο φούρνο για 5'-10' ακόμα.
Σερβίρεται ζεστό, πασπαλισμένο με τριμμένο τυρί. Καλή επιτυχία Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 22519 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 08/12/11 )
|