Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Οι δημοσιεύσεις μου
Κουνέλι γιουβέτσι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από TSIGKOS59   
Δευτέρα, 14/06/10

Απλό, εύκολο και νόστιμο.

 

Υλικά :
  • 1 κουνέλι 1,5 κιλό περίπου
  • 4-5 ντομάτες τριμμένες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ποτήρι λάδι
  • 500 γρ. κριθαράκι
  • πιπέρι, ρίγανη, αλάτι..
Εκτέλεση:
  • Κόβουμε το κουνέλι χοντρά κομμάτια και το βάζουμε στο ταψί.
  • Προσθέτουμε την ντομάτα, το κρεμμύδι, τη ρίγανη, το πιπέρι, το αλάτι, το λάδι και λίγο νερό.
  • Ψήνουμε στην αρχή στους 250c και όταν πάρει βράση το χαμηλώνουμε στους 220c για μιάμιση ώρα περίπου.
  • Το γυρίζουμε 1-2 φορές να ροδίσει και συμπληρώνουμε νερό να έχει πάντα 2-3 εκατ. ζουμί να μην καεί.
  • Στη μέση περίπου του ψησίματος, βράζουμε το κριθαράκι σε αλατισμένο νερό και λίγο λάδι το σουρώνουμε πριν καλοψηθει (ALDENTE) και το αφήνουμε να περιμένει.
  • Όταν νομίζουμε οτι το κουνέλι είναι ψημένο (να έχει πάντα 2-3 εκατ. ζουμί!!!) ρίχνουμε το κριθαράκι, το ανακατεύουμε καλά με τη σάλτσα, κανονίζοντας το κουνέλι να είναι από πάνω και το βάζουμε στο φούρνο για 5'-10' ακόμα. 

Σερβίρεται ζεστό, πασπαλισμένο με τριμμένο τυρί.

Καλή επιτυχία


Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 22546
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 19-06-2010 10:00
 
Αααα τι ωραία φαγητά είναι αυτά? Μπράβο συντεκνε Τσίγκο. Τσι ιντα θα κάνουμε εδά που πεινάμε?
 
mariaZ
2. 19-06-2010 13:43
 
Να το σάσετε το ντελόγο,είναι απλό γρήγορο 
και νοστημόρατο.
 
TSIGKOS59
3. 19-06-2010 15:07
 
Μονο το κουνελι μου λειπει αλλιως θα το ετρωγα ηδη!!! :roll
 
mariaZ
4. 28-06-2010 08:09
 
Εβαλες και την φωτογραφία και με αποτελείωσες!!!!
 
mariaZ
5. 28-06-2010 13:40
 
Η φωτό το αδικεί.Με την τεχνολογία δεν τα 
πάω καλά,περίμενα την κόρη μου να το  
φωτογραφίσει και γρόμπιασε.
 
TSIGKOS59

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 08/12/11 )