Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Σάλτσες και Σούπες arrow Μπεσαμέλ Νο.02 (εύκολη, χωρίς τσιγάρισμα)
Μπεσαμέλ Νο.02 (εύκολη, χωρίς τσιγάρισμα) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από TSIGKOS59   
Δευτέρα, 14/06/10
Αναλογία Υλικών : 
  • 1 λίτρο γάλα φρέσκο
  • 100 γρ κόρν φλάουρ
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλιά βιτάμ ή βούτυρο γάλ.
  • 1-2 χούφτες (με το ένα χέρι) τυρί τριμμένο της αρεσκείας σας.
  • μοσχοκάρυδο τριμ.
  • αλάτι
Παρασκευή:
  • Βάζουμε όλο το γάλα σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Όταν ζεσταθεί (όχι να κάψει!), παίρνουμε με μια κουτάλα της σούπας 2-3 κουταλιές και το βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το κόρν φλάουρ και το διαλύουμε καλά ανακατεύοντας το ελαφρά μέχρι να βράσει το υπόλοιπο γάλα
  • Μόλις αρχίσει να βράζει, παίρνουμε πάλι 2-3 κουταλιές και το βάζουμε στο μπολ ανακατεύοντας συγχρόνως, μετά το αδειάζουμε στην κατσαρόλα που βράζει ανακατεύοντας τώρα πιο γρήγορα. Σε 1-2 λεπτά η κρέμα είναι ψημένη.
  • Την τραβάμε από τη φωτιά και χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα, προσθέτουμε το τυρί, το βιτάμ, τα αυγά χτυπημένα, το μοσχοκάρυδο και δοκιμάζοντας συμπληρώνουμε αλάτι. 

Γίνεται άσπρη, σφιχτή κι αφράτη σαν κρέμα ζαχαροπλαστικής.
Όταν κάνετε μεγαλύτερη δόση, εννοείται να αυξήσετε και τις κουταλιές του διαλύματος.

 


Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 11939
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 17-06-2010 22:14
 
΄Ετσι την κάνω κι εγώ με τη διαφορά πως βάζω μαζί με το γάλα και το αλεύρι (χρησιμοποιώ αλεύρι) πριν το γάλα αρχίσει να ζεσταίνεται.ανακατεύω όταν αρχίσει και ζεσταίνεται μέχρι να πήξει και στη συνέχεια τα υπόλοιπα υλικά. Σ' αυτή την εκδοχή, που περιγράφεις κι εσύ, γίνεται και πιο ελαφριά.
 
giavroudi
2. 17-06-2010 23:57
 
Δεν χρειάζεται να βάλεις το αλεύρι από την 
αρχή γιατί πρέπει να την ανακατεύεις 
να μη σου πιάσει.Προσπάθησε μιά φορά να την φτιάξεις όπως την περιγράφω να δείς 
πόσο απλή και εύκολη είναι. 
Εγώ με τον ίδιο τρόπο φτιάχνω τις κρέμες αραβοσίτου,το ρυζόγαλο,τη μουσταλευριά κ.α.
 
TSIGKOS59
3. 18-06-2010 16:42
 
Βολική εκδοχή με το κορν φλάουρ. Το αλεύρι αλλωστε πρέπει να καβουρντιστεί πρώτα για να μη μυρίζει αλευρίλα η μπεσαμέλ.
 
Nena
4. 18-06-2010 17:56
 
Ωραία εκδοχή. Τώρα με τη ζέστη δεν είμαστε για τσιγαρίσματα
 
voula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 16/06/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός