Αναλογία Υλικών : - 1 λίτρο γάλα φρέσκο
- 100 γρ κόρν φλάουρ
- 2 αυγά
- 1 κουταλιά βιτάμ ή βούτυρο γάλ.
- 1-2 χούφτες (με το ένα χέρι) τυρί τριμμένο της αρεσκείας σας.
- μοσχοκάρυδο τριμ.
- αλάτι
Παρασκευή: - Βάζουμε όλο το γάλα σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Όταν ζεσταθεί (όχι να κάψει!), παίρνουμε με μια κουτάλα της σούπας 2-3 κουταλιές και το βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το κόρν φλάουρ και το διαλύουμε καλά ανακατεύοντας το ελαφρά μέχρι να βράσει το υπόλοιπο γάλα
- Μόλις αρχίσει να βράζει, παίρνουμε πάλι 2-3 κουταλιές και το βάζουμε στο μπολ ανακατεύοντας συγχρόνως, μετά το αδειάζουμε στην κατσαρόλα που βράζει ανακατεύοντας τώρα πιο γρήγορα. Σε 1-2 λεπτά η κρέμα είναι ψημένη.
- Την τραβάμε από τη φωτιά και χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα, προσθέτουμε το τυρί, το βιτάμ, τα αυγά χτυπημένα, το μοσχοκάρυδο και δοκιμάζοντας συμπληρώνουμε αλάτι.
Γίνεται άσπρη, σφιχτή κι αφράτη σαν κρέμα ζαχαροπλαστικής. Όταν κάνετε μεγαλύτερη δόση, εννοείται να αυξήσετε και τις κουταλιές του διαλύματος. Προσθήκη ως Αγαπημένο (12) | Εμφανίσεις: 14713 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |