Η αγαπημένη γεύση και σε παγωτό..
Υλικά: - 1 γάλα εβαπορέ μεγάλο
- 1 γάλα ζαχαρούχο
- 1 συσκ.κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής Meggle (αναφέρω το όνομα γιατί όποτε τη χρησιμοποιώ με δικαιώνει..)
- 600gr μερέντα ή nutella
- 200gr φουντούκια
Εκτέλεση: - βάζουμε το εβαπορέ στην κατάψυξη για 4 ώρες. Κατά διαστήματα τσεκάρετε κουνώντας το κουτάκι - δεν πρέπει να πήξει τελείως.
- Μόλις παρέλθει ο χρόνος, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ.
- Σε καθαρό σκεύος χτυπάμε το παγωμένο εβαπορέ μερικά λεπτά να φουσκώσει και μετά προσθέτουμε το ζαχαρούχο. Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στο σκεύος με τη σαντιγύ ανακατεύοντας καλά.
- Σειρά έχει η μερέντα, εγώ βάζω όλη τη συσκευασία (και ακόμα παραπάνω αν έχω)
- Μετά προσθέτουμε τα φουντούκια χοντροχτυπημένα ή τελείως αλεσμένα, καβουρντισμένα ή όχι. Ανακατεύουμε καλά και μετά αδειάζουμε το μείγμα στο σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε και το βάζουμε στην κατάψυξη.
Δεν χρειάζεται να το ανακατέψετε ξανά. Λόγω της κρέμας γάλακτος δεν κρυσταλλιάζει καθόλου αν το διατηρήσετε σκεπασμένο. Δοκιμάστε το και μισοπαγωμένο πριν πήξει τελείως, είναι απίθανο! Επίσης δεν λιώνει, ακόμα και έξω να ξεχαστεί γίνεται σαν κρέμα. Το μείγμα μέχρι πριν την προσθήκη της μερέντας (δηλ.τα δυο γάλατα και η κρέμα γάλακτος) είναι εξαιρετική βάση για οποιοδήποτε παγωτό, μπορείτε να προσθέσετε ό,τι θέλετε. Προσθήκη ως Αγαπημένο (50) | Εμφανίσεις: 39242 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |