Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Παγωτό μερέντα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από demi   
Τετάρτη, 16/06/10

img_3053_420
Η αγαπημένη γεύση και σε παγωτό..

 Υλικά:
  • 1 γάλα εβαπορέ μεγάλο
  • 1 γάλα ζαχαρούχο
  • 1 συσκ.κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής Meggle (αναφέρω το όνομα γιατί όποτε τη χρησιμοποιώ με δικαιώνει..)
  • 600gr μερέντα ή nutella
  • 200gr φουντούκια
Εκτέλεση:
  • βάζουμε το εβαπορέ στην κατάψυξη για 4 ώρες. Κατά διαστήματα τσεκάρετε κουνώντας το κουτάκι - δεν πρέπει να πήξει τελείως.
  • Μόλις παρέλθει ο χρόνος, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ.
  • Σε καθαρό σκεύος χτυπάμε το παγωμένο εβαπορέ μερικά λεπτά να φουσκώσει και μετά προσθέτουμε το ζαχαρούχο. Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στο σκεύος με τη σαντιγύ ανακατεύοντας καλά.
  • Σειρά έχει η μερέντα, εγώ βάζω όλη τη συσκευασία (και ακόμα παραπάνω αν έχω)
  • Μετά προσθέτουμε τα φουντούκια χοντροχτυπημένα ή τελείως αλεσμένα, καβουρντισμένα ή όχι. Ανακατεύουμε καλά και μετά αδειάζουμε το μείγμα στο σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε και το βάζουμε στην κατάψυξη.

Δεν χρειάζεται να το ανακατέψετε ξανά. Λόγω της κρέμας γάλακτος δεν κρυσταλλιάζει καθόλου αν το διατηρήσετε σκεπασμένο. Δοκιμάστε το και μισοπαγωμένο πριν πήξει τελείως, είναι απίθανο! Επίσης δεν λιώνει, ακόμα και έξω να ξεχαστεί γίνεται σαν κρέμα.

Το μείγμα μέχρι πριν την προσθήκη της μερέντας (δηλ.τα δυο γάλατα και η κρέμα γάλακτος) είναι εξαιρετική βάση για οποιοδήποτε παγωτό, μπορείτε να προσθέσετε ό,τι θέλετε. 


Προσθήκη ως Αγαπημένο (51) | Εμφανίσεις: 31898
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (10)
1. 18-06-2010 17:52
 
Πολύ ωραίο το παγωτό σου demi!!Φέτος κάνω συχνά παγωτό γιατί κάθε απόγευμα τρώνε τα μικρά μου και αποφάσισα ν΄αποφύγω τα πολλά απ΄έξω. Το επόμενο θα είναι το δικό σου. Είμαι στην αναζήτηση νέων γεύσεων για να μην βρεθούν. Το δικό σου πιστεύω είναι μια εξαιρετική πρόταση. Ευχαριστούμε
 
voula
2. 18-06-2010 19:19
 
Νά'σαι καλά Βούλα!Και μένα ξετρελλαίνονται τα μικρά,γι αυτό και προσπαθώ να τους δίνω μόνο σπιτικό.Και μάλιστα την επόμενη φορά θα το φτιάξω με τη μασομερέντα της Μαργαρίτας για ακόμα πιο..σπιτικό αποτέλεσμα. :)
 
demi
3. 21-06-2010 01:17
 
Βόμβα θερμίδων!!! Αλλά έτσι είναι, τα καλά είναι πάντα τα απαγορευμένα! Με την πρώτη ευκαιρία θα την δοκιμάσω γιατί είμαι πολύ γλυκατζού αλλά και λάτρης του σπιτικού γλυκού.
 
blueberry
4. 21-06-2010 15:57
 
Το έφτιαξα στην παγωτομηχανή με την μασομερεντα της Μαργαρίτας και τα μικρά δεν φέυγουν απο το ψυγείο :grin :) Μπράβο σου!
 
tonni
5. 22-06-2010 01:39
 
Παρα πολυ ωραιο demi!!!Ειμαι σιγουρη οτι τα παιδακια το καταευχαριστηθηκαν!!!
 
margarita79
6. 24-06-2010 21:17
 
Όσο γι αυτό Μαργαρίτα μου..δεν το συζητάμε!Έχουμε θέμα οικογενειακώς με τη μερέντα!Ακόμα κι ο άντρας μου που γενικώς δεν τρώει γλυκά.Το σ/κ θα φτιάξω την τούρτα σου,έχει να γίνει χαμός! :zzz
 
demi
7. 02-07-2010 23:50
 
παρα πολύ ωραίο το παγωτο σου :zzz :zzz
 
xoumpa
8. 12-07-2010 11:10
 
Δεν βλέπω την ώρα να δοκιμάσω να το φτιάξω! 
 
foccacia.gr
 
foccacia
9. 29-07-2010 10:45
 
ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ!
 
ASPASSIA
10. 29-07-2010 11:32
 
Ναι Ασπασία μου,το γράφω.Διατηρείται κανονικά στην κατάψυξη,το αφήνεις έξω αν θέλεις πριν το χρησιμοποιήσεις για να μαλακώσει λίγο. :)
 
demi

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 18/06/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός