Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Ιμάμ μπαϊλντί Νο.05 (Σμυρναίικο) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από TSIGKOS59   
Σάββατο, 19/06/10

 Είναι γνήσιο ανατολίτικο, αμαρτωλό, μα αξίζει να το φτιάξετε μιά φορά το καλοκαίρι γιατί είναι πετνανόστιμο..

Υλικά:
  • Ιμάμ μπαϊλντί 5-6 μελιτζάνες τσακώνικες μέτριες
  • 5-6 κολοκύθια μέτρια
  • 3-4 πατάτες
  • 3-4 πιπεριές πράσινες ή κόκκινες ή κέρατα

Για τη σάλτσα:

  • 3-4 ντομάτες ώριμες τριμμένες
  • 1 κουτ.πελτέ
  • 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκ.
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκ.
  • 3-4 σκελίδια σκόρδο ψιλοκ.
  • 1/2 μάτσο μαϊντανό ψιλοκ.
  • 1 φλιτζ. λάδι
  • πιπέρι, αλάτι
Εκτέλεση:
  • Πλένουμε, καθαρίζουμε τα ζαρζαβατικά και τα κόβουμε φέτες.
  • Τα βάζουμε σε μιά λεκάνη και τα αλατίζουμε όλα μαζί, τα ανακατεύουμε καλά και τα βάζουμε στο σουρωτό για 30' να στραγγίξουν.
  • Μετά τα τηγανίζουμε, πρώτα τις πατάτες και τελευταίες τις μελιτζάνες γιατί μαυρίζει το λάδι και τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν.

Η σάλτσα :

  • Σε μιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και στο τέλος ρίχνουμε την πιπεριά να μαραθεί λίγο.
  • Μετά ρίχνουμε την ντομάτα, τον πελτέ, το αλάτι, το πιπέρι, λίγο νερό, τα σκεπάζουμε και τα ψήνουμε 15'-20' σε σιγανή φωτιά ελέγχοντας το νερό.
  • Όταν χυλώσει,ρίχνουμε και το μαϊντανό να είναι φρέσκος να μυρίζει.

Σερβίρισμα:

  • Σε ένα ρηχό σκεύος ή σε ένα πυρέξ απλώνουμε τα τηγανισμένα ζαρζαβατικά και από πάνω περιχύνουμε τη σάλτσα. Τα αφήνουμε 5'-10' να πιουν και μετά σερβίρουμε.

Δεν τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα γιατί λασπώνουν.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 13035
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 21-06-2010 23:03
 
Πολύ ωραίο φαγητό. Το έχω δοκιμάσει έτσι δηλαδή πρώτα να τα έχουμε τηγανίσει και ήταν πραγματικά πολυ ωραίο φαγητό. Εγώ λόγω χρόνου τα βάζω όλα κατευθείαν. το αποτέλεσμα δεν έχει καμία σχέση. Με τον τρόπο που μας προτείνεις το φαγητό γίνεται πολύ καλύτερο
 
voula
2. 21-06-2010 23:39
 
Η καταγωγή μου είναι Μικρασιάτηκη και τις 
μελιτζάνες τις συνηθίζουμε πολλύ. 
Όταν τις μαγειρέψουμε στο τσικάλι τις λέμε 
γιαχνί,όταν τις βάλουμε στο φούρνο τις 
λέμε μπριάμ. 
Αυτή η συνταγή είναι το αυθεντικό ιμάμ 
μπαϊλντί που το έφαγε ο Ιμάμης και  
μπαϊλντησε (βαρυστομάχιασε-πρίστηκε).
 
TSIGKOS59
3. 22-06-2010 13:59
 
Αχ ωραίο είναι!!! Αν τα τηγανίσεις αυτά τα λαχανικά και μετά μπουν με την κόκκινη σαλτσούλα μελώνουν και είναι... μπουκιά και συχώριο!! Εύγε!
 
Marinaki

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 16/06/13 )