Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Πιτσουνάκια στο λαδόχαρτο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από TSIGKOS59   
Τρίτη, 22/06/10
Εύκολο, γρήγορο ελαφρύ και πεντανόστιμο.Είναι ψηλός (λεπτός) μεζές για καλοφαγάδες που τους αρέσει η ποιότητα και όχι η ποσότητα και συνοδεύει άριστα τα ποδοσφαιρικά βράδια στην T.V.
Υλικά
  • 4 πιτσουνάκια ή ορτύκια
  • 1 κουταλιά σ. φυτίνη
  • πιπέρι,ρίγανη,αλάτι
  • λαδόχαρτο (το SANITAS δεν καίγεται!).
  • σπάγκο ψησίματος.

Αν τα πουλιά είναι παχουλά, παραλείψτε τη φυτίνη.
Αν έχετε δικά σας πιτσουνάκια, να τα ψήσετε την επόμενη μέρα που θα τα σφάξετε, να σιτέψουν.
Ορτύκια υπάρχουν στο εμπόριο κατεψυγμένα,Διαλέξτε τα να είναι ροδαλά και καλοθρεμμένα

Εκτέλεση
  • Καθαρίζουμε,πλένουμε τα πουλιά και τα βάζουμε σε ένα σουρωτό στο ψυγείο για 1-2 ώρες να στραγγίξουν.
  • Μετά βάζουμε το λαδόχαρτο στον πάγκο, βάζουμε τα πουλιά απάνω και τα πασπαλίζουμε με το αλάτι,το πιπέρι,τη ρίγανη και τα αλείφουμε με τη φυτίνη.
  • Τα τυλίγουμε δύο βόλτες με το λαδόχαρτο μαζεύοντας τα κοντά και σφιχτά στη μέση και διπλώνουμε στις άκριες το χαρτί να γίνει ένα πακέτο.
  • Τα δένουμε σταυρωτά με το σπάγκο και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι.

Αν θέλουμε να ψήσουμε περισσότερα, φτιάχνουμε δύο πακέτα γιατί όταν είναι πολλά μαζί γίνονται σαν βραστά.

  • Τα βάζουμε στο φούρνο λίγο πιο κάτω από τη μέση και τα ψήνουμε στην αρχή στους 250 c και όταν πάρουν να ψήνονται στους 220 c για 2 ώρες περίπου.
  • Στη μιάμιση ώρα περίπου τα γυρίζουμε, αδειάζουμε τα ζουμιά αν έχει το ταψί και σκίζουμε λίγο το χαρτί από πάνω να στεγνώνουν και να ελέγχουμε το ψήσιμο,να μην είναι ούτε σαν βραστά ούτε να καούν

Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 7966
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 24/06/10 )